Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

2023-2024 Av Sezonu Sona Erdi ALTUNBAY; “YASAĞA UYMAYANLARA VE KAÇAK AVLANANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK”

İlçemizde 2023-2024 av sezonu sona erdi. Şereflikoçhisar Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Timuçin Altunbay; “Av sezonun sona ermesiyle birlikte yasağa uymayan ve kaçak avlananlara ise cezai işlem uygulanacak.” Diyerek avcıları uyardı.
2023-2024 av sezonu sona erdi. Av sezonun sona ermesiyle birlikte yasağa uymayan ve kaçak avlananlara ise cezai işlem uygulanacak.
2023-2024 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca; av sezonu 03.03.2024 tarihi itibariyle ülke genelinde kapandı. Avın açılacağı Ağustos ayına kadar avcılık faaliyetleri ise yasaklandı.
Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Şereflikoçhisar Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Timuçin Altunbay; “Avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlamaktadır. Özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süreçte toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplamaması ve bu tür yasadışı faaliyetlerde bulunmamaları gerekiyor.
Ayrıca, yasa dışı av faaliyetlerinde bulunanların görülmesi durumunda Tarım ve Orman Bakanlığı, İlçemiz Orman İşletme Müdürlüğüne, ilçe Jandarma ve ilçe Emniyet Birimlerine bildirilmesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi açısından önem arz etmektedir.
Av sezonu dışında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu hükümlerine muhalefet edenler hakkında yasal işlem yapılacak.”dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat