Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

2023 Yılının Son Meclis Toplantısı Yapıldı

2023 yılının son Olağan Belediye Meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Memiş Çelik’in Başkanlığında, Meclis Üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda, 5 gündem maddesi ve 4 gündem dışı önergeler olmak üzere toplam 9 madde görüşüldü.
10 dakika süren Aralık Ayı Olağan Belediye Meclisi toplantısında görüşülen maddeler, oy birliğiyle kabul edildi.
GÜNDEM DIŞI ÖNERGELER;
Toplantıda ilk olarak gündem dışı önergeler görüşüldü. Görüşülen önergeler ise şöyle;
*”Çevre bilinci, günümüzde giderek artan bir öneme sahip olan bir konudur. Toplum olarak, doğal kaynakların sınırlı olduğunu ve çevrenin korunmasının önemini anlamamız gerekmektedir. Çevre bilinci, toplumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik kavramlarıyla bağlantılıdır. Toplumsal sorumluluk, bireylerin ve kurumların çevresel etkilerini azaltmak için aktif olarak harekete geçmesini ifade eder. Sürdürülebilir bir toplum için enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, atık yönetimi gibi uygulamaların yaygınlaşmasının araştırılması” hususundaki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
*”2019 yılı mart ayı ile 2023 yılı Aralık tarihleri arasında verilen Şereflikoçhisar ilçe sınırları içerisindeki yapı ruhsat belgelerinin yıllara göre sayılarının araştırılması” hususundaki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
*”Siyasette ve iş hayatında kadınların öncülüğünü ve toplumsal cinsiyet eşitliliğinin geliştirilmesi” hususundaki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
*”İlçemiz uzun yıllar hayvancılık merkezi olmuş, büyük pazarların kurulduğu merkez olmuştur. Hayvancılık sektörü bugün ilçemizde istenen düzeyde değildir. Hayvancılığın içinde bulunduğu sorunların çözülmesi ve üreticilerin yeni teknik ve uygulamalar konusunda, ilçede hayvancılığa yönelik yapılan desteklenen projelerin bilgilendirilmesi yayım ve kalkınma çalışmaları yapılması” hususundaki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
GÜNDEM MADDELERİ;
Önergelerden sonra gündem maddeleri görüşüldü. Görüşülen 5 gündem maddesi ise şöyle;
*Belediye’de 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi çalışmakta olan personellere yasada verilmesi ön görülen 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 32.’ci maddesi gereğince Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalanması için Belediye Başkanı Memiş Çelik’e yetki, verilmesine, oy birliğiyle kabul edildi.
*Plan ve Bütçe Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırladığı rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kadın, Aile, Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırladığı rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Tarım, Hayvancılık, Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırladığı rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kültür, Turizm ve Çevre Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırladığı rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin de görüşülmesinden sonra toplantı, 3 Ocak 2023 Çarşamba Günü saat 15.00’da tekrar toplanmak üzere sonlandırıldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat