Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi İlçemizdeydi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında Çanakkale’den yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, ilçemizdeydi.
Mobil Müzesi, Zafer İlkokulu’nun önünde pazartesi ve salı günleri olmak üzere iki gün öğrencilerle ve halkımızla buluştu.
Çanakkale Savaşı ile ilgili resim, fotoğraf, çeşitli görsel materyal ve videoların izletilen müzede, Çanakkale Cephesinden kalan çeşitli savaş objelerinin sergilendiği bölüm ve Çanakkale askerinin heykeli de vardı.
Müze hakkında bilgi veren proje koordinatörü Engin Karataş; “Müzemiz, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından 2020 yılının Temmuz ayında yola çıktı. 4 yıldır tüm Türkiye’yi dolanıyor. 81 ili ziyaret etti. Burada da devam etmektedir. 2 boyunca Şereflikoçhisar’da olacağız. Bundan sonraki rotamızda Kırşehir Kaman. Müzemiz, bugüne kadar 500 binin üzerinde ziyaretçimizi ağırladı. Bundan sonrada ağırlamaya devam edecek.
Müzemizde; 7 ayrı vitrinimiz bulunmakta. Bu vitrinlerde, tarihi eserler, belgeseller ve görseller bulunmakta. Dış sesle beraber Çanakkale ruhu halka ve öğrencilere anlatılmaya çalışılmaktadır. Amacımız, Çanakkale ruhunu al sancağın dalgalandığı her yerde Çanakkale ülküsüyle Türkiye’nin tüm tarafında özellikle gidemeyen dezavantajlı gurupların ayağına getirerek bir nebzede olsa bu ruhu hissettirmektir” dedi.
Mobil Müzeye, ilçemiz öğrencileri ve vatandaşları tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat