Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

6.ve 10. sınıflarda ücretsiz DYK kapsamına alındı

Millî Eğitim Bakanlığınca destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK) 6 ve 10. sınıflar da dâhil edildi. 6 ve 10. sınıfların bu kurslara başvuruları 26-29 Kasım tarihleri arasında yapılabilecek. Destekleme ve Yetiştirme kurslarının açıldığı İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde, DYK kursları devam ediyor.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi’nde düzenleme yapıldı ve DYK kapsamına 6. ve 10. Sınıflar da dahil edildi.
6 ve 10. sınıflar için destekleme ve yetiştirme kursları, 29 Kasım’da başlayacak. Özel eğitim meslek okulu programı uygulanan özel eğitim okulu ve özel eğitim sınıfı öğrencileri de kurslardan yararlanacak.
“ŞEREFLİKOÇHİSAR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ OLARAK KURSLARIMIZLA SİZLERLEYİZ”
İlçemiz Halk Eğitim Merkezi’nde verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları devam ederken DYK’ya katılmak isteyen 6. ve 10.sınıf öğrencileri, 29 Kasım’dan itibaren Halk Eğitim Merkezi’ne gidebilir.
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Öcal, kurslar hakkında;
“Farklı liselerden mezun olan öğrenciler üniversite sınavına hazırlanmak için Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde mezun öğrencilere yönelik olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları açılmış ve devam etmektedir. Şuanda bu kurslara devam öğren 42 öğrenci bulunmaktadır. Öğrenciler, hayalini kurdukları üniversite ve bölümleri kazanabilmelerine yardımcı olabilmek adına kendilerine sunulan bu hizmetten son derece memnunlar.
Milli Eğitim Bakanlığı, kurs açılacak sınıf düzeyleri ve dersler, gelişen ve değişen şartlar doğrultusunda güncelleme yaptı. Yapılan yönerge değişikliğiyle 6. ve 10. sınıflar da ücretsiz verilen DYK kapsamına alındı. 6. ve 10. sınıflar için Destekleme ve Yetiştirme Kursları, 29 Kasım’da başlayacağı bakanlık tarafından duyurusu yapılmıştır.
Ayrıca Şereflikoçhisar Halk Eğitimi Merkezi her yaştan her kesimden insana hizmet etmeye devam ediyor. Toplamda 3748 farklı kurs çeşitliliğine sahip olan Halk Eğitimi Merkezi vatandaşlarımızın ilgi ve ihtiyaçlarına uygun olarak mesleki ve genel kursları Şereflikoçhisarlıların hizmetine sunmaya devam etmektedir. Beşikten mezara kadar ilim düsturu ile hareket eden Şereflikoçhisar Halk Eğitimi Merkezi ilçemizin her mahallesine, her okuluna o çevrenin insanlarının ilgi, ihtiyaç ve hobilerine uygun kursları açmaktadır.
İlçemizin çeşitli okullarında hem öğrencilerimizin yararlandığı hem de öğretim çağı dışında kalan vatandaşların yaralanabileceği kurslar bulunmaktadır. Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslardan bazıları; Bilgisayar işletmenliği, Türk İşaret Dili, Satranç, Kuran-ı Kerim, Okuma Yazma, Dekoratif Tablo Yapımı, Kanaviçe, Oyalar, Akıl ve Zekâ Oyunları Atölyesi, Voleybol, Basketbol, Tekvando vb birçok farklı alanda kurslar bulunmaktadır. Açılması planlanan yine birçok farklı alanda kurs bulunmaktadır. Açılması planlanan kurslardan bazıları; Almanca, İngilizce, Osmanlıca, Filografi, Ahşap Yakma, Çini İşleme, Arıcılık, Bağ Budama vb kurslardır. Şereflikoçhisar Halk Eğitimi Merkezi 7’den 70’e herkesi kurslarına katılamaya davet etmektedir” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat