Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ADAYLARDA SON VİRAJA GİRİLDİ SÜRPRİZLER OLUR MU?

31 Mart’ta yapılacak olan seçimlere aylar kala adaylık konusunda sona gelindi. Özellikle İlçemizde Ak Parti ve CHP’nin aday adayının kimin olacağı konusu birkaç güne netlik kazanması bekleniyor. Kulis bilgilerinde 2019 Yerel seçimlerinde Millet İttifakından aday olan Ercan Ertürk Alıcıoğlu’nun CHP’de aday olacağı ayyuka çıkmaya başladı.
Yavaş yavaş 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde hangi ismin hangi partiden aday olacağı önümüzdeki günlerde betlik kazanmaya başlayacak. Kamuoyu dört gözle adayların açıklanmasını bekliyor.
EN ÇOK ADAY ADAYI AK PARTİDEN!
31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerinde e çok aday adayı başvurusu AK Parti’de oldu. Mevcut Başkanla birlikte 10 aday adayı, aday olabilmek için çalışmalarına devam ediyor. Son haftalarda çeşitli siyasi görüşmeler yapmak üzere sık sık Ankara’ya giderek siyasi külis yapan aday adayları artık adayın açıklanacağı günü bekliyor.
MHP UMUDUNU KESMİŞ DURUMDA
Şua için 5 Aday Adayının bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisinde ise Belediye Başkanlığı için umutlar yavaş yavaş kesilmiş durumda. Cumhur İttifakı Ankara için görüşmelerin yavaş yavaş sonuna geldi. Ankara’da, zaten elinde olan Etimesgut, Polatlı ve Gölbaşı’nın yanı sıra Elmadağ ve Kalecik MHP’ye bırakıldı gibi. Hal böyle olunca İlçemiz Cumhur İttifakı için Ak Parti Belediyesine verildi gibi.
CHP’DE İŞLER KARIŞIK!
31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Adayı en çok merak edilen Partilerin arasında Cumhuriyet Halk Partisi geliyor. Bu seçimin Ak Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında geçeceği kulislerde konuşulmaya devam ederken, bu güne kadarCHP’den sadece Mustafa Koçak’ın aday adaylığı için başvuru yapması, başkada her hangi birkişinin başvuru yapmaması, her ne kadar Mustafa Koçak kesin adaymış gözüyle bakılsa da, 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Ercan Ertürk Alıcıoğlu’nun da geçtiğimiz günlerde ABB Başkanı Mansur Yavaş’la görüşme yaptığı, Alıcıoğlu’nun CHP’den Belediye Başkan Aday Adaylığı konusunun görüşüldüğü, Alıcıoğlu’nun ise şuan bir haber beklediği, hatta birkaç gün içerisinde İYİ Parti’den istifa edeceği, hatta istifa dilekçesinde neden istifa ettiği gibi birçok konu hakkında kamuoyuna açıklama yapacağı siyasi kulislerde konuşulmaya devam ediyor.
İYİ PARTİ ADAY BULMAKTA ZORLAIYOR MU?
6’lı masanın dağılması sonrası eski masa arkadaşları ile sorun yaşayan İYİ Parti’de Genel Merkezde olduğu gibi ilçemizde de bir takım sıkıntılar yaşandığı öğrenildi. Bir dönem Ak Parti Belediye Başkalığı yapan daha sonra Gelecek Partisine geçerek burada Toplum ve Halkla ilişkiler Başkan Yardımcılığı görevini yapan daha sonra gelecek Partisinden de ayrılan ve İYİ Parti’den İlçemiz Belediye Başkan Aday Adayı olacağı yönünde söylentiler çıkan Hakverdi Altuğ’unda İYİ Parti’den aday adaylığına sıcak bakmadığı, bu yüzden İYİ parti İlçe teşkilatının bir başka kişilere adaylık yönünde teklif götürdükleri ancak teklif götürüle kişi ya da kişilerinde kabul etmediği iddialar arasında yer alırken, son çare olarak İYİ parti İlçe Başkanı Avni Yıldırım’ın Belediye Başkan Aday Adayı olacağı fısıltı gazetesinde kulakta kulağa konuşulmaya başlandı.
Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de hangi partiden kimin aday olacağı dört gözle beklenirken, birkaç gün içerisinde hangi partiden kimin aday olacağının açıklanması bekleniyor.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat