Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

AKSEKİ CAMİİ YARDIMLARINIZI BEKLİYOR

2020 yılının 10’uncu ayında yapımına başlanılan ve neredeyse kaba inşaatı biten Akseki Camii için Dernek Başkanı Yardım talebinde bulundu. İnşaatın devam ettiğine vurgu yapan Başkan;“ Hayırseverlerimizden yardım bekliyoruz. Camiimiz bir an önce bitip inşallah kısa bir süre sonra faaliyete geçsin istiyoruz” dedi.
İlçemiz Akseki Camisinin binasının tehlike arz etmesi sonrası yıkılması ve yerine yeni camii yapılması kararı alınmıştı. 2020 yılının sonlarında yapımını başlanılan ve neredeyse kaba inşaatı biten camii için Dernek Başkanı yardım talebinde bulundu. Gazetemize camii ve harcamalar hakkında bilgi veren Akseki Camii Dernek Başkanı Ali Alpay; “ çok şükür camimizin büyük bir kısmı tamamlandı. Beton işimiz bitti. Yavaş yavaş pencereleri takılıyor. Şuan için kubbesinin sacını alacağız. Ancak gücümüz yetmediği maddi yönde sıkıntı çektiğimiz için alamıyoruz. Sacı aldığımız zaman iç-dış sıvası başlayacak. Elektrik, su, ses cihazı vs derken epey bir paraya ihtiyacımız var. Allah razı olsun, bu güne kadar hayırseverlerin destekleriyle buralara geldik. Çok şükür olmaz denileni başaracağız” dedi.
Camii tamamlandığı zaman mahalle adına birçok eksikliği de gidereceğini ifade eden Dernek Başkanı Alpay; “camimiz 350 metre karelik bir alana kuruldu. Camiimiz tamamlandığı zaman içerisinde taziye evi, Kur’an Kursu ve camimiz olacak” dedi.
Yardımda bulunmak isteyen kişilere de çağrıda bulunan Alpay; “ Kim gönlünden ne koparsa verebilir. İster camimize gelip bizimle iletişime geçebilirler, bizlere ulaşamayan, ilçe dışında olan kişilerde vereceğimiz iban numarasına istedikleri yardımı yapabilirler” dedi.
Şuana kadar camii için 2 milyon 400 bin lira gibi bir para harcandığı, şayet yüklü miktarda yardım yapmak isteyen olursa camimin bir kısmına hayır sahibin isminin yazılabileceği edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat