Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Beyanname Vermeyen Dernek 16.687 TL para cezası ödeyecek

İlçemizde faaliyette bulunan derneklerin, 2023 yılı için beyanname verme süresi başladı.
5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 19’uncu Maddesinde, “Dernekler, yılsonu itibariyle faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile Nisan ayı sonuna kadar mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdürler…” hükmü gereği, beyanname verme süresinde vermeyen derneklere, idari para cezası uygulanacak.
İlçemizde faaliyette bulunan 68 derneğin mutlaka beyanname vermesi gerektiğini hatırlatarak uyaran İlçemiz Sivil Toplumla İlişkiler Şefi Gökhan Öztürk şunları söyledi;
İlçemizde kurulu ve faaliyette bulunan derneklerin, dernekler mevzuatı gereğince, her yıl vermek zorunda oldukları dernek beyannamelerin süresi başladı. Derneklerimiz, DERBİS (Dernekler Bilgi Sistemi) üzerinden dernek başkanlarına verilen kullanıcı kodu ve şifresi ya da e-devlet şifreleriyle vermeleri gerekmektedir.
Beyannameyi eksik verenler ya da beyanname vermeyen dernekler hakkında, 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 32’ncı maddesinin (l) bendine göre idari para cezası (16. 687 TL) uygulanacağının unutulmaması ve Yönetmelikte belirtilen bildirim sürelerine dikkat edilmesi gerekiyor.
Ayrıca, adliyeye suç duyurusunda bulunulacaktır.
Derneklerimizin mağdur durumuna düşmemeleri için beyannamelerini mutlaka vermeleri gerekmektedir.”dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat