Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BU BİNADA NELER OLUYOR?

Bir dönem dershane olan ancak 15 Temmuz darbesi sonrası el konularak Vakıflar Genel Müdürlüğüne devri yapılan ve daha sonra bir kişi tarafından kiralandığı öğrenilen bina pansiyon mu oldu? Kim ya da kimler tarafından işletildiği netlik kazanmayan binanın işletme ruhsatı var mı? Kamuoyunda dolaşan iddiaya göre bu binada kaçak iş yerimi çalıştırılıyor?
Bir dönem Dershane olarak faaliyet gösteren ve 15 Temmuz darbesi sonrası Fethullah Gülen grubuna ait olması nedeniyle el konularak Vakıflar Genel Müdürlüğüne devri yapılan ve bir şahıs tarafından kiralanan binada son günlerde hareketlilik yaşanıyor. 15 Temmuz hain darbe sonrası Fethullah Gülen grubuna ait olması nedeniyle el konularak kayyum atanan ve o günden bu güne bir takım aşamalardan geçen bina, Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilmiş, Vakıflar Genel Müdürlüğü’de binaya kiraya çıkarmıştı. İlçemizde bir bayanın adına kiralanan binada geçtiğimiz aylarda Belediyeden her hangi bir tadilat izni alınmamasına rağmen bir takım tadilat çalışmaları yapıldığı, binanın pansiyon olarak işletilmek üzere bakım ve onarım yapıldığı iddialar arasında yer aldı.
ŞUAN PANSİYON OLARAK MI İŞLETİLİYOR?
Bahse konulu binanın son bir hafta önce pansiyon olarak çalışmaya başlatıldığı, bu yönde binada çok sayıda müşterinin yer aldığı iddialar arasında yer aldı. İlçemiz Belediyesine binanın pansiyon olarak çalıştırılması yönünde her hangi bir başvuru talebinin olmadığı, Belediye olarak binaya her hangi bir şekilde ruhsat verilmediği edinilen bilgiler arasında yer aldı.
Şimdi yetkililere soruyoruz!
Bu binaya tadilat izni verildi mi?
Şayet izin verilmedi ise bu bina hangi ara tadilat yapıldı?
Belediyeye ait her hangi bir işletme müracaatı olmamasına rağmen bu bina hangi şartlarda pansiyon olarak hizmet veriyor?
Şayet iddia edildiği gibi pansiyon olarak hizmet veriyorsa, bu konu hakkında Emniyet Güçlerine bilgi verilmesi gerekmiyor mu? Bilgi verilmedi ise neden her hangi bir yasal işlem başlatılmıyor?
Bina hakkında nasıl bir gelişme olup olmayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat