Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Büyükşehir Asfalt Çalışmalarına Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemizde sıcak asfalt çalışmaları başladı. Geçtiğimiz hafta içinde başlayan asfalt çalışmaları, hava şartları elverdiği sürece devam edecek.
ASKİ’nin ve Fen İşleri’nin yaptığı çalışmalar sonucu hasar oluşan yollarda yapılan asfalt çalışmaları, asfalt ekibinin yanı sıra Anfa’da ve Kırsal Kalkınmada çalışan ekiplerle hızlandı.
Pazartesi günü Akseki mahallesinin yollarına atılan sıcak asfalt çalışmaları sırasında CHP ilçe Başkanı Mustafa Alıcı, gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü ile birlikte ziyaret ederek, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
Ziyaret sırasında; İlçemiz Kırsal Kalkınma Sorumlusu Mustafa Koçak ve Fen işleri sorumlusu Süleyman Baysal da vardı.
Atılan asfaltla ilgili gazetemize özel olarak yapılan açıklamalarda şunlar söylendi;
*Asfaltı atan firmanın Şantiye Şefi Gökben Coşkun; “Asfaltımız 7 cm olacak. Buradaki çalışmalarımız bugün biter. Hayırlı olsun”dedi.
*Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Sorumlusu Süleyman Baysal; “Akseki mahallesinde çalışmalarımız bittikten sonra terminalin altındaki mahallelerdeki muhtelif caddelerde, sıcak asfalt serim çalışmalarımız devam edecektir. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için elimizden geleni var gücümüzle yapacağız. Mevsim şartları el verdiği sürece memleketin her noktasında sıcak asfalt çalışmalarımıza sürdürmeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.
*Muhtar Nevzat Çiçekçi; “Asfaltımız yıllardır bu yana böyleydi. Yollarımızda kanalizasyon çalışması yapıldı, çalışmalar yaparken asfalt atılacağa sözünü vermişlerdi. Bu yılda Büyükşehir Belediyesi asfaltımızı atıyor. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz. Memnunuz” dedi.
*CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı’da; “Yapılan asfalt çalışmaları ve girişimleri sonucunda ASKİ ve Fen İşleri’nin çalışma yapmış olduğu yerlerin planlamasını Şereflikoçhisar Fen İşleri Sorumlusuyla birlikte yaparak biz asfalt talebimizi Ankara Büyükşehir Belediyesine ilettik. Yalnız Türkiye’nin ekonomik koşullarından dolayı biraz geçte olsa anlaşmış olduğumuz firmayla bağlantılar sonucunda bizim Fen İşleri ve ASKİ’nin bozulan yerleri yapmak için biz Büyükşehir Belediye Başkanımıza gerekli temaslarımızı kurduk. Temaslarımızın karşılığında da Genel Sekreter Yardımcımız Baki Keremoğlu ile yaptığımız görüşmede; Koçhisar’ın zor durumda olduğunu, asfaltlarımızın bir an önce yapılması gerektiğini, ASKİ’nin sokaklarda yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yollarda mahalle ve Koçhisar sakinlerinin çok rahatsız olduğunu dile getirdik. Bunları dile getirmemizin sonunda da Baki abi beni arayarak, Bala’daki çalışmalar tamamlanmak üzere biz ekibi Koçhisar’a çekeceğiz, orda planlamayı yaparak başlatabilirsiniz dedi. Ben bunan dolayı hem Baki Keremoğlu’na hem de Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ederiz. Bugün Akseki mahallesindeyiz, daha sonra E-90 altındaki mahallelerdeki yollar dahil olmak üzere Koçhisar’ın asfalt sorununu halletmek için bütün gücümüzle bilumum mahalleleri yapmak üzere yola çıktık.
Ayrıca, Organize Sanayi Bölgemizde de, Ticaret Odası Başkanımızın girişimleri sonucu bize gelen bilgiyle de birlikte oranın yollarında alt yapı çalışmaları devam etmekte. Fen İşlerinin bir kısmı oraya bölündü, alt yapısı yapılıyor, alt yapısı bittikten sonra yani tasfiyesi bittikten sonra şirket sahipleri orasının da yolu asfaltlanacak.
Şereflikoçhisar’da Büyükşehir her zaman iş başında. Mansur Bey, söz verdiği gibi tabi ekonomik sıkıntılardan dolayı asfaltta sıkıntı yaşasak da söz verdiği gibi belirli bir km asfalt atmayı Koçhisar’da alışkanlık hale getirdik. İnşallah bu çalışmalar bütün sokaklarımızda tamamlamak üzere kış düşmeden yapacağız”dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat