Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ÇALIŞMALARINI ANLATTI, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İlçemiz Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan, 2020 yılının Kasım Ayında Başkanlık görevine geldiği günden bugüne kadar geçen yaklaşık bir yılı gazetemize değerlendirerek Oda olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daima Şereflikoçhisar ve Üyeleri için elinden gelen çalışmayı yaptığını, bundan sonra çalışmaya devam edeceğini belirten Başkan Çetin Aslan, 2022 yılında yapılması planlanan Ticaret Odası Başkanlığına da aday olduğunu söyledi.
İlçemiz Odası Başkanı Çetin Aslan, 2020 yılının Kasım Ayında Başkanlık görevine geldiği günden bugüne kadar geçen yaklaşık bir yılı gazetemize değerlendirerek Oda olarak yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Şereflikoçhisar’ın ekonomisinin canlanması için önemli hatta istihdam sağlayacak çalışmaları, gösterdiği performansla bir yıl gibi kısa bir zamanın içine sığdıran Başkan Çetin Aslan, gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü ile yaptığı röportajda, göreve geldiği günden bugüne kadar Oda olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
“Daima Şereflikoçhisar ve üyeleri için elinden gelen çalışmayı yaptım, yapmaya da devam edeceğim. 2022 yılında yapılması planlanan Oda seçiminde de tekrar Başkanlığa adayım” diyen Başkan Çetin Aslan, yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi;
“Denizbank ve Ziraat Bankası olmak üzere toplam iki bankayla protokol imzalanmıştır İmzalanan protokol ile Oda üyeleri, bankalar tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânından faydalanabilecektir. Bu sayede, üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satabilecekler. Sattıkları malın bedelini, alacak riski taşımadan, Bankalar garantisiyle peşin ya da taksitli alacaklar. Böylece nakit akışını öngörülebilir hale getirmiş olacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. 540 gün vadeye ulaşan kredi imkanına kavuşacaklar. Ödemelerini, esnek vadelendirme ile yapacaklar, nakit akışlarını rahatlatacaklar. Alacağı malın bedelini bu kartla ödeyebileceklerdir. Satıcı da, ‘alıcı kimdir’ diye endişe duymadan malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil edebilecektir. Daha sonra Üniversitemizin 800 m uzunluğunda olan ihata duvarını komple Belediye ile Ticaret Odası adına Aslan beton tarafından yapıldı,
OSB’de firmaların yatırımlarında teşvik alabilmesi için gerekli görüşmeleri yaptık. OSB’ye yatırım yapmaktan vazgeçen Aşır Yalnız isimli yatırımcıyı ikna ettik, projeleri bitti, fabrika temel atma aşamasında. Yatırımcımız OSB’de; salça fabrikası, kuru bakliyat paketleme ve yufka imalat yapacak aynı zamanda bir fabrika yeri talebi daha var. Tamamı yurt dışı ihracat Hollanda’ya gönderecek.
Şereflikoçhisar’ın özel teşvik bölgesine alınabilmesi için dosyamızı, TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Cumhurbaşkanımıza ilettik. Bunu Oda olarak biz başardık. 1,5 ay oldu.
TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ankara’daki bütün Oda Başkanlarıyla birlikte Şereflikoçhisar’a gelecek ilerleyen en kısa zamanda. OSB’mizi tanıtacağız.
Diğer yandan TOBB organizesiyle İlçemiz Ticaret Odası adı altında, Belediye ve İlçe Milli eğitim işbirliğiyle Mesleki Yeterlilik Meslek Lisesinde, tarım üzerine öğrencilerimizi kalifiye eleman olarak yetişmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu okulu bitiren Teknisyen oluyor. İki yıl mezun Yüksekokulu bitiren Tekniker, Fakülteyi bitirince Veteriner veya Mühendis oluyor. Ama Tarım Lisesi dışardan da birçok öğrenciyi cezbedecek. Eğitimcileri TOBB Üniversitesi’nden gelecek. Bunun çalışmalarını yapıyoruz inşallah en kısa zamanda netice verecek
Ayrıca eğitimde, yerli üretim aracımız olacak 2022 yılında. Bunun yan sanayi üretimi ve kalifiye eleman yetişebilmesi için yine Endüstri Meslek Lisemizde motor bölümünde yetişecek öğrenciler orada çalışacak. İş garantili. Yani bizim TOBB ile birlikte Mesleki Edindirme ve Beceri Geliştirme Projesi kapsamında (MEGİP) fabrikada çalışacak öğrenciler. Bununda girişimlerini TOBB nezdinde yaptık.
20-24 Ekim tarihleri arasında bu yıl da Antalya’da YÖREX fuarı var. Oda olarak katılım sağlayacağız. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında, ilçemizde ürünlerini sergilemek isteyen üyelerimiz olursa 15 Ekim tarihine kadar odamıza başvuru yapabilirler.
İkinci el oto alım satım için yine bir kurs daha açıyoruz. Kayıtlarımız devam ediyor. Kayıt yaptırmak isteyenler odamıza gelerek yaptırabilirler.
KOSGEB desteklerimiz devam ediyor. Üyelerimize baya bir destek verdik.
Şereflikoçhisar Kosgeb Temsilciliği ilçe halkına Kosgeb girişimcilik sertifikası ve destekleri hakkında yardımcı olmaya devam ediyor. Yeni iş yeri kurma fikri olan girişimciler, temsilcilik ofisine gelerek gerekli bilgileri edinip iş yerlerini açmadan önce internet üzerinden öncelikle sertifikalarını alıp ,desteklerden faydalanabiliyorlar. İlçedeki vatandaşlarımızın birçoğu temsilciliğimize gelerek Kosgeb Girişimcilik sertifikasını aldılar ve Kosgebin desteklerinden faydalandılar. Vatandaşlarımız kurdukları iş yerlerini Kosgebte geleneksel girişimci ve ileri girişimci şeklinde faaliyet kodlarına göre GERİ ÖDEMESİZ hibe desteği alabilmektedirler. Ayrıca Kosgeb desteğinden faydalanan işletmelere düşük faizli kredi desteği de sağlanabilmektedir. Geleneksel Girişimci Desteği 65,000 e kadar; İleri Girişimcilere(imalat) ise 365,000 e kadar destek verilmektedir. Tüm bunların yanında Nitelikli eleman Desteği, Yurt İçi Fuar Desteği, Tasarım Desteği, Model Fabrika desteği gibi birçok destekler mevcuttur. Ticaret Odası olarak Siz değerli vatandaşlarımızın her zaman hizmetindeyiz.
Odamız bünyesinde artık cipli kimlik SRC belgesi için Aksaray’a ya da Ankara’ya gidilmeyecek. Bunla ilgili görüşmelerimizi yaptık. Ekim Ayı sonu gibi bu yetkiyi oda olarak alacağız.
Geçen yıl, TOBB tarafından Şereflikoçhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla 55 tablet yardımı yapılmıştı, bu yılda İlçemizde 500 öğrenci, Evren’de ise 125 öğrenci olmak üzere toplam 625 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.
Ayrıca, Nefes Kredisinde çalışma prensibi olarak; Odanın bir mevduat yatırması lazım. Bloke olacak bir yıl. Onun 10 katı kadar kredi açılıyor. Bizim odanın fazla mevduatı olmadığı için o kredi açılamadı. Ama Başkanımız Çetin Aslan da Ankara’da Oda Başkanlarıyla görüşmesi sonucunda Ankara Ticaret Odası’nın hakkını bize devretti. Yani Oda olarak 10 kişiye kredi verilmesi gerekirken 100 kişiye hak doğdu. Limitte yok, istenilen kadar kullanılıyor.
Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki toplantıya katılarak Koçhisar’ın tanıtımını yaptık, ilçemizin özel teşvik bölgesi olması için orada görüşmelerimiz oldu. Daha sonra Ankara’daki yabancı yatırımcılarla görüşme oldu. Burada OSB’mizin olduğunu ve yatırımcıların olduğunu hatta yatırımcı ihtiyacı gibi görüşmeler yapıldı.
Diğer yandan, orman yangını çıkan bölgelere ve heyelan olan bölgelere, Oda olarak maddi desteklerimiz oldu” dedi.
Son olarak 2022 yılında yapılaması planlanan Ticaret Odası seçiminde tekrar aday olduğunu belirten Çetin Aslan; “Odamızın Başkanlık seçimi, sonradan ertelenme olmazsa 2022 yılında Kasım Ayı gibi yapılması planlanıyor. Başkanlık seçiminde Başkanlığa adayım” şeklinde konuştu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat