Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Çetin; 12 Mart İstiklal Marşı’mızın kabulünün ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümlerini kutladı

Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Üzeyir Çetin, yaptığı basın açıklamasında; “12 Mart İstiklal Marşı’mızın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere, zaferin kahraman komutanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz” dedi.
Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Üzeyir Çetin, 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümleri nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Açıklamasında; “Vatan ve Millet İçin Çanakkale’de canlarını göz kıpmadan feda eden şehitleri düşünelim ve istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ cümlesini aklımıza kazıyalım” diyen Üzeyir Çetin’in basın açıklamasının tamamı ise şöyle;
“Çanakkale’de dünyanın güçlü donanmalarına ve ordularına karşı, milletimizin genci ve yaşlısıyla gösterdiği eşsiz direniş, sonuçlarıyla dünyadaki dengeleri etkilemiş ve tarihe yön vermişti, diye sözlerine başlayan Çetin, Yedi düvele karşı verilen Milli Mücadele’nin, bir beyan’ı zişana ihtiyacı vardı. Şehit olma hasretiyle emperyalist işgalcilere karşı kadın, erkek, genç, yaşlı ve hatta çocuk demeden savaş cephelerinde saf tutan Anadolu’nun cesur yürekli neferlerine, İstiklal Mücadelesi azmini pekiştirecek bir marş gerekiyordu.
Milli şuuru, imanın ve inancın zaferini meydanlarda diri tutacak bir marşın yazdırılması zarureti doğmuştu. Nihayet Mehmet Akif, Ankara’da, Tacettin Dergahında; zaman ve mekanın şuurundan mülhem olan bir haleti ruh ile; kimi zaman uykularından kalkarak, kimi zaman istiğrak halinde yazmıştı İstiklal Marşını. Tarih 12 Mart 1921’i gösterdiğinde, milletimizin vatan müdafaasına ithaf edilmiş yüce bir armağan gibi, mısraları titretiyordu yürekleri, İstiklal Marşımızın. Ferasetinin ihtişamına tanık olduğu necip milletin yılmaz iradesi karşısında; Korkma! Diyerek başlıyordu söze büyük şair. Bir milletin en zor şartlarda verdiği kurtuluş mücadelesinde elde ettiği zaferin, ilelebet süreceğinin mutabakat metinini okuyordu adeta” diye konuştu.
Şereflikoçhisar Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Çetin, Mehmet Akif’in de dediği gibi KORKMA !!! Çanakkale Destanının ölümsüz kahramanları korkmadılar ; milletçe azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve müstakil yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtladılar aziz milletimize diyerek .,Çanakkale, milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir. Çanakkale’de, kutsal değerleri uğrunda var gücüyle savaşan nesiller, Çanakkale’nin geçilmeyeceğini dünyaya ilan ederken, milletimizin hürriyet, istiklâl, vatan ve bayrağına sahip çıkma kararlılığını da haykırmışlardır. Çanakkale, bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en müşahhas örneklerinden birini oluşturmaktadır.
Aziz şehitlerimiz, vatan için canlarını seve seve vermişler, makamların en yücesine erişmişlerdir. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Ülkemizin bugünlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerilmiştir. Milletimizin her ferdi, şehitlerimizin bıraktığı emanetin değerinin şuuru içinde olmalı. Vatan ve Millet İçin Çanakkale’de canlarını göz kıpmadan feda eden şehitleri düşünelim ve istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” cümlesini aklımıza kazıyalım.
Bu vesileyle 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere, zaferin kahraman komutanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz”.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat