Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI SU ÜCRET TARİFESİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından köylerde uygulanan su ücret tarifesi hakkında açıklama yapıldı. Su ücretlerinin Belediye Meclisinde belirlendiğinin ifade edildiği açıklamada; “Çoğunlukta oldukları Mecliste alınan bir karar hakkında kimsenin Ankaralıların aklıyla pişkince alay etmesine izin vermeyeceğiz” denildi.
Son günlerde sosyal medyada Ankara’nın merkez ve çevre mahallelerindeki su tarifeleri üzerine Ak Partililer ile CHP arasında tartışmalar yapılırken İlçemiz CHP Başkanlığı tarafından da gazetemize bir yazılı açıklama yapıldı.
Köylerde uygulanan su ücret tarifesi hakkında açıklamada bulunan CHP; “Su ücretleri Belediye Meclisinde belirleniyor. Çoğunlukta oldukları Mecliste alınan bir karar hakkında kimsenin Ankaralıların aklıyla pişkince alay etmesine izin vermeyeceğiz” denildi.
CHP’nin,“Artık biliyoruz ki bu halk yalanı, talanı sandığa gömecektir” şeklinde söylediği açıklamanın tamamı ise şöyle;
“Yalanın arkasına sığınarak Gerçeklerden kaçanlar var. Bizler halkımıza gerçekleri anlatmaya her zaman olduğu gibi bugün de yarın da mükellefiz. Yalan siyasetleri ile Büyükşehir Belediye Başkanlığımız üzerinde algı yapmaya çalışanlara karşı Halkımızın bilgisine sunarız.
Eskiden köy olan yerler 2004 yılında YASA gereği kırsal yerleşim alanı statüsünden çıkarılmıştır. Muafiyet süresi de dolmuştur. Belediye Meclisinde alınan karar gereği “kırsal mahalle” olarak tanımlanan yerlerde %25 oranında su ücreti ödenecektir.
BUNUN UYGULANMASI İÇİN İLÇE BELEDİYE MECLİSİNDEN KARAR ALINMASI GEREKMEKTEDİR. ALINAN KARARLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİMİZ DERHAL ONAYLAMAKTADIR.
AKYURT, ALTINDAĞ, ELMADAĞ, ETİMESGUT, GÖLBAŞI, KAHRAMANKAZAN, KALECİK, PURSAKLAR ve YENİMAHALLE ilçelerimizde henüz kırsal mahalleler belirlenmemiştir. Televizyonlarda haber yaptırılan Balâ ilçemizde ise Meclis’e sunulan önerge, İLÇE BELEDİYESİNİN “YANLIŞ YAPTIK” DİYEREK TALEBİ ÜZERİNE GERİ İADE EDİLMİŞTİR. Bu ilçelerimizde merkez tarife uygulanmaktadır. Bu ilçelerde, ilçe belediye meclisinden “kırsal alan” kararı alınması gerekmektedir.
AYAŞ, ÇAMLIDERE, ÇANKAYA, ÇUBUK, GÜDÜL, HAYMANA, KEÇİÖREN, KIZILCAHAMAM, MAMAK, NALLIHAN, SİNCAN ve ŞEREFLİKOÇHİSAR ilçelerimizde meclisten karar alındığı için merkez mahalleleri merkez tarifeyle, köyler ise kırsal mahalle olarak yani merkez tarifenin yüzde 25’i üzerinden faturalandırılmaktadır.
Ankara’da 1 metreküp suyun maliyeti 24,12 TL’dir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, pandemi süreci ve ağır ekonomik koşullar nedeniyle suyu 12,47 TL’ye, MALİYETİNİN YÜZDE 50 ALTINDA BİR ÜCRETLENDİRMEYLE satmaktadır. Sosyal yardım alanlara metreküpü 1 TL’ye su satılmakta, öğrenci evlerine %50 indirimli su tarifesi uygulanmaktadır.
KALDI Kİ SU ÜCRETLERİ BELEDİYE MECLİSİNDE BELİRLENMEKTEDİR. Eğer eleştirdikleri bir ücret tarifesi varsa bu karar, kendilerinin çoğunlukta oldukları Belediye Meclisinde alınmıştır. Çoğunlukta oldukları Mecliste alınan bir karar hakkında kimsenin Ankaralıların aklıyla pişkince alay etmesine izin vermeyeceğiz.
Eski dönemde 1 m3 suyun satış fiyatı ortalama 1.6 dolar, yani 30 TL idi. Halkı su faturası üzerinden yıllarca soyup soğana çeviren, bu paralarla da 12 milyon lirayara uçuş okulu, 20 milyon liraya çalışmayan havuz, 40 milyon liraya açıldığından beri kullanılmayan çok katlı otopark otomasyonu, 300 milyona uçak ve helikopter, 12,5 milyon liraya jipler alan zihniyetin en son eleştireceği durum şu anki su ücretleridir.
Ülkenin geleceğini oyuncak Dinozorlara sığdıranlar, yalanla siyaset yapanlar bilmelidir ki verdikleri yalan beyanat ve söylemlerin halkta hiçbir karşılığı bulunmamaktadır. Artık biliyoruz ki bu halk yalanı, talanı sandığa gömecektir.”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat