Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

“Oğlumu Kızımı İşe Alın Demiyorum, Aslı Astarı 20-30 Metre Karelik Bir Alanda Çalışma Yapılmasını İstiyorum”

79 Yaşındaki gurbetçi hemşehrimiz Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonrası gelişi güzel kapatılan çukurlara tepki göstererek sitem etti. Bana villalar yapın, oğlumu kızımı işe alın demiyorum, aslı asdarı 20-30 metre karelik bir alanda çalışma yapılmasını istiyorum” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ tarafından yapılan çalışmalar sonrası kazılan yerlerin üstün körü kapatılması vatandaşları adeta canından bezdirdi. Çalışma yapılmak için kazılar yerlerin gelişi güzel kapatılması mahalle sakinlerine zor anlar yaşatıyor. İlçemiz Hürriyet Mahallesi Kanarya sokakta benzer sorunları yaşayan 79 yaşındaki gurbetçi hemşehrimiz yapılan çalışmalara tepki gösterdi.
Gazetemiz bürosuna gelerek sıkıntılarını dile getiren Bilal Sevinç isimli gurbetçi hemşehrimiz şunları ifade etti.
“Aslen Göllü mahallesindenim. Yaklaşık 50 senedir Şereflikoçhisar’da ikamet ediyorum. Kendim gurbetçiyim. 1965 senesinde gurbete gittim. Halen bir yılın 8-9 ayını ilçemde yani Hürriyet Mahallesi Kanarya Sokak’ta oturuyorum. Dedim ya gurbetçiyim. Geçen sene yani 2021 yılının yanlış hatırlamıyorsam 11 ya da 12’nci ayında çalışma yapıldı. Yerin altına büz döşemişler. O gün bugün büz döşenen yol kazıldığı gibi duruyor. Bugün aradan 10 ay geçmesine rağmen ne asfalt atıldı, ne de yama yapıldı. Yaz ayı olması nedeniyle evimizin pencerelerini açamıyoruz. Tozdan duramıyoruz. Sorunumum çözüme kavuşması için Belediyeye gittim. Oradaki kişiler konunun muhatabının kendileri olmadığını, Fen İşleri Müdürlüğü gitmem gerektiğini söylediler. 79 yaşımda bu sıcakta güç bela Fen İşlerine gittim. Oradaki kişilerde “çalışmanın geçtiğimiz yıl yapıldığı için Belediyenin olduğunu” söylediler. Ben şaştım kaldım, benim sorunumu kim nasıl çözecek?.
Halbuki, beni sağa sola göndermek yerine soruna çözüm bulmak daha kolay. Bana villalar yapın, oğlumu kızımı işe alın demiyorum, aslı astarı 20-30 metre karelik bir alanda çalışma yapılmasını istiyorum. Şuan çukur olan yerlere sözde dolum yapmışlar. Allah aşkına böyle bir çalışma olabilir mi? Buradan insan nasıl yürüyecek? Koca koca taşları buraya dökmüşler. Bunu yapan nasıl yapmış. Bunun yaşlısı var genci var. Kimse biz yaşlıları, çocukları düşünmüyor mu? Buradan yetkililere sesleniyorum. Mümkünse bir an önce asfalt, asfalt olmuyorsa en azından bir düzenleme işlemi yapsınlar. Vatandaşı perli perişan etmesinler”.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat