Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

GAZİ BİLAL AMCA; “Kalan mirasa sahip çıkanlardan olalım”

72 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Bilal Amca, 19 Eylül Gaziler Günü dolaysıyla “Gazi ne demek?, Gazi denince akla ne geliyor? gibi konular üzerinde duygu ve düşüncelerini dile getiren ve kahraman askerlerimizin bize bıraktığı vatanımıza sahip çıkılması yönünde, nasihat verdiği bir yazı kaleme aldı.
Askerlik yıllarında yaşadığı bir anısından da yazısında bahseden Bilal Amca, yazının sonunda Gazilere değer veren ilçemiz Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı başta olmak üzere tüm Şereflikoçhisarlılara teşekkür etti.
Yazısında, “kalan mirasa sahip çıkanlardan olalım” dediği Gazi Bilal Görgülü’nün, duygu ve anlam dolu yazısının tamamı ise şöyle;
Gazi, vatan savunmasına bir fiil katılarak savaşanlar arasında sağ olarak dönenlere denir.
İşte ben de onlardan biriyim. Şükürler olsun Allah’ıma bana nasip ettiği için.
Gazi ikiye ayrılır. Birincisi, savaş sırasında herhangi bir yerinden yara alanlara malul Gazi denir. İkincisi ise savaştan yara almadan dönenlere muharip Gazi denir.
Ne mutlu şahadete kavuşanlara. Şehitlerimize Allah’tan rahmeti ailelerine sabır dilerim. Sağ olan Gazilerimize de Allah’tan uzun ömürler niyaz ederim yüce Rabbimizden.
Ecdadımızın zor şartlarla kazındığı bu vatanı, bizlere bıraktıkları için onlara şükranlarımızla minnettarız. Kalan mirasa sahip çıkanlardan olalım.
Bizlerin de, gelecek nesillere tarihimizi her yönüyle, “o zamanlarda olduğu gibi bugün de olabilir” diyerek, geçmişimizi aktarabilmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Eylül Gaziler Günü olması dolaysıyla, ilçemizin Kıbrıs Gazisi olarak bir anımı paylaşmak istiyorum.
“Günlerden 30 Temmuz. Sabah erken saatlerde Magosa ile Lefkoşa arasında bulunan bir dağın eteğinde konakladık.
Görevimiz, mevzi kazmakla başladı. Biz aramızda “kendi mezarımızı kendimiz kazıyoruz” diye şakalaşırken, aniden 30 m önümüze havan topu düştü. Biz, ne olduğunu anlamaya çalışırken yere yattık.
Bizim 300 m ilerimizde tankçı birliği vardı. Onlardan sesler geliyordu. Biz bir müddet sonra apar topar yer değiştirdik. Daha sonra öğrendik ki, düşen havan topu tanka isabet etmiş ve 11 arkadaşımız şehadete kavuşmuş.
Üzüldük ama ağlamadık. Çünkü, arkadaşlarımızı göremedik. Şehit olan arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum.
Yazımın sonunda Gaziler Günü dolaysıyla Gazi arkadaşlarım adına ben, ilçemizde bizlere değer veren; başta Kaymakamımız Zafer Engin, Garnizon Komutanımız Tankçı Albay Uğur Bor ve Belediye Başkanımız Memiş Çelik olmak üzere değerli Türk Silahlı Kuvvetleri personellerimize, kolluk güvenliklerimize, Oda Başkanlarımıza, kamu kurum yöneticilerine ve tüm Şereflikoçhisarlı hemşehrilerime sonsuz sevgilerimizle teşekkür ediyor, hepinizden Allah razı olsun diyorum. Yüce Rabbimizden uzun ömürler dilerim. Hoşçakalın, dostça kalın.”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat