Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KYK Kız Yurdu Şehir Merkezine Taşındı

İlçe merkezi dışında faaliyette olan Üniversite yanındaki KYK kız yurdu, bugünlerde ilçe merkezine taşındı.
Konuyla ilgili olarak da gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü, ilçemiz KYK Yurt Müdürü Yusuf Kuyu ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Kuyu, bina ile ilgili olarak; “2 ay önce GSB Şereflikoçhisar Yurt Müdürlüğü Recep Çağdaş Kız yurdumuza, Ankara’dan gelen ekipler tarafından kontrol edilmiş ve yapılan kontrol sonucunda da depreme dayanıklı olmadığına dair rapor hazırlanmıştı.”dedi.
205 kişilik binanın, depreme dayanıklılığı olmadığı için tedbir amaçlı boşalttıklarını belirten Yusuf Kuyu, söz konusu bina için de yıkılıp yıkılmayacağa ya da yeniden onarılıp onarılmayacağa konusunda da henüz bir kararın alınmadığını da belirtti.
KIZ YURDU ŞEHİR MERKEZİNDE SATIN ALINAN HOTELE TAŞINDI
KYK kız yurdunu, şehir merkezindeki ilçe Karakol Amirliği yanında bulunan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından satın alınan “Çömlekçiler Hoteline” taşındığını belirten ilçemiz KYK Yurt Müdürü Yusuf Kuyu, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının yeni binada başlayacağını dile getirdi.
8 katlı olan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeniden dayanıp döşenerek KYK Yurdu olan söz konusu yeni binada, 220 Üniversiteli kız öğrenci kalacak.
Yeni binanın KYK Yurdu olarak uygun ve güzel olduğunu ifade eden Yusuf Kuyu, binanın ilçemize ve üniversiteli gençlere hayırlı olması temennisinde bulundu.
Diğer yandan Yusuf Kuyu; depreme dayanıklı olmayan binanın da, yıkılıp yıkılmayacağa ya da onarılıp onarılmayacağa yönünde henüz bir kararın da olmadığını söyledi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat