Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gazileri Anma Günü kutlama programı düzenlendi. Anma programı; çelenk sunma töreni ve şehitlik ziyareti olmak üzere iki kısımda tamamlandı.
Hükümet Konağa önünde düzenlenen program, çelenk sunma töreni ile başladı.
Atatürk büstüne sırasıyla Kaymakam Zafer Engin, Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Albay Uğur Bor ve Belediye Başkanı Memiş Çelik tarafından çelenk konuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tatbikat Merkezi Komutanlığında görevli Piyade Üsteğmen Ali Taşkın tarafından yapıldı. Taşkın konuşmasında;
Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 79.’uncu birleşiminde alınan karar ve 153 sayılı kanunla ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, “Meraşellik” rütbesi ve Gazilik ünvanı verilmiştir.
Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Vatan ve vazife uğruna, seve seve ölüme giden Aziz Ulusumuzun şehadet şerbetini içemeyen evlatları, hak ettikleri Gazilikn ünvanını büyük bir gururla taşımaktadır. Gazilik; Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı; Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Ulu Önder Atatürk de Gazi ünvanı ile anılmaktan büyük bir gurur ve şeref duyduğunu şu sözlerle ifade etmiştir;
‘Kahraman Türk ordusu, sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeyi ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım.’
Fedakarlık timsali değerli Gazilerimiz;
Ulusumuzu birbirine bağlayan değerlerin başında, tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlar gelmektedir.
Ülkemizin bugün ulaştığı seviye, başta Kurtuluş savaşı olmak üzere Kore’de, Kıbrıs’ta, teröristle mücadele harekatında, 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve bahar kalkanı harekatlarında, Cerablus’ta, El-bab’ta, Afrin’de ve İdlip’de hayatlarını kaybeden aziz şehit ve Gazilerimizin eseridir.
Dünyanın en hassas bölgelerinden birinde yer alan Ülkemiz, bölgede bir istikrar unsuru ve Uluslararası toplumun saygın bir üyesi olarak, birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız, şerefiyle yaşayabiliyor ise bunu aziz şehitlerimize ve siz Gazilerimize borçludur.
Bu bilinçle, şundan emin olunuz ki, sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız. Yüce Türk Ulusu ve onun göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri, sizlerle olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır.
Binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca en ağır ve zor şartlar altında dahi asil milletimizin esareti kabul etmeden ve istiklalinden taviz vermeden yaşamasının temelinde, bugün sizlerin temsil ettiği bu anlayış bu duruş vardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve şerefle yaşamamızı siz kahraman Gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincinde olarak; başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize, gazilerimizin muhterem anne ve babalarına saygıdeğer eşlerine, sevgili evlatlarına ve her zaman desteğinden güç aldığımız yüce milletimize şükran ve saygılarımızı sunuyoruz”dedi.
Konuşmadan sonra programın ilk kısmı sona erdi.
ŞEHİTLİK ZİYARETİ
Programın ikinci kısmı şehitlik ziyaretiyle devam etti. Şehir mezarlığında bulunan şehitlik ziyaretinde; tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.
YEMEK DÜZENLENDİ
Günün anısına, İlçe Belediyesi tarafından Güneş Tepe Aile Sosyal Tesislerinde, Şehit ve yakınları ile Gaziler onuruna yemek düzenlendi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat