Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KESİM OLMADIĞI İÇİN MEZBAHA KAPANDI

İlçemizde bulunan Mezbaha kesim olmadığı için kapandı. İşletmeci yapılan kesimlerin masrafı kurtarmadığı için kapandığını ifade ederken, kasaplar ise, “böyle giderse kaçak kesim artacak, vatandaşın sağlığı hiçe sayılmış olacak. Yetkililerin bu konuda acilen bir çözüm yolu bulması gerek” dediler.
İlçemizde bulunan ve yaklaşık 7 yıldır özel işletme olarak hizmet veren İlçemiz Mezbahası Cuma günü itibari ile kesim olmadığı ya da yapılan kesimlerin masrafı kurtarmaması sonrası işletmecisi tarafından kapatıldı. İlçemiz kasapların en ufak bir kesim için Aksaray’ın yolunu tutuyor. Böyle devam ederse kaçak kesimlerin artacağına dikkat çeke bazı kasaplar; “ ilçemizde mezbaha olmaz ise, kimin ne hayvan kestiği belli olmaz. Vatandaşlar sağlıklı et tüketimi yapamaz” dediler.
KASAPLAR PERİŞAN!
Huzur Kasap – Güngör Güzel; “Geçen hafta Cuma gününden beri mezbahamız yok. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü aradım, Kaymakamı aradım ama Ankara’daymış görüşemedik. Mustafa Başkanı aradım ulaşamadım, Avni Başkanı aradım, Mustafa Başkanla görüş dedi. Mezbahanenin işletmesi Ruhi Arıduru’daydı. Zarar ediyorum diye bıraktı. Ediyor mu? Ediyor. Ama yapacak bir şey yok. Bir grup senin zarar ettiğini, kar ettiğini bilmez. Vatandaşın sağlıklı et yemesi için. Cuma gününden beri biz arada derede kesmek zorunda kalıyoruz. Mesela, hayvan alınan çiftçinin ahırında kesiliyor.
Vatandaşın sağlıklı, temiz bir et yemesi için mezbahanemizin açık kalması şart. Mezbahanemizin açılmasını istiyoruz. Yetkilerimizin, bizlerin sesine kulak vererek, ivedilikle, acilen sorunumuzla ilgilenerek, mezbahenemizi açmalarını istiyoruz.” dedi.

MASRAFI KURTARMIYOR!
Konuyu araştıran gazetemiz muhabirine Mezbaha işletmecisi Ruhi Arıduru yapmış olduğu açıklamasında, ilçemizde 9 kasap olduğunu, bu kasapların 3 tanesi hariç diğer kasapların kesimleri ilçe dışında yaptırdığına dikkat çekerek; “ bu işletmenin bir gideri var. Kirası, suyu, çalışanı, elektriği belli bir masrafı var. İlçemiz mezbahasında haftanın iki günü ( Pazartesi-Cuma) günleri kesim yapıyorduk. Oda haftada 1-2 hayvan kesimi oluyor. Bu da masrafı kurtarmıyor. Ne çalışan bulabiliyoruz, ne de yapmış olduğumuz kesimlerle işletmeyi ayakta tutabiliyoruz. Zarar da bir yere kadar. Bizde zorunlu olarak mezbahayı kapatmak zorunda kaldık” dedi.
İlçemiz mezbahası hakkında nasıl bir gelişme olacağı henüz netlik kazanmazken, ABB tarafından yapılan mezbahanın ise son aşamaya geldiği yaklaşık 1,5 aya kadar açılacağı, açıldığı taktirde benzer sorunların yaşanılıp yaşanmayacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat