Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetimizin 100.yılı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Kutlama programı katılanlar tarafından beğeniyle izlendi.
İlçemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.yıl kutlama programı iki gün sürdü.
ÇELENK SUNMA TÖRENİ;
Cumhuriyet Bayramı 100.yıl kutlama programı kapsamında ilk olarak Cumartesi günü Hükümet binasının bahçesinde çelenk sunma töreni gerçekleşti.
Saat 13.00’de başlayan törende sırasıyla; Kaymakam Zafer Engin, Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Albay Uğur Bor ve Belediye Başkanı Memiş Çelik tarafından Atatürk büstüne çelenkler konuldu.
Daha sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra çelenk sunma töreni sona erdi.
Hükümet konağının giriş kısmına Cumhuriyetimizin 100.yıl dönümü için hazırlanan resim sergisinden sonra Saat 13.15’de kaymakamlık makamında Kaymakam Zafer Engin, Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Albay Uğur Bor ve Belediye Başkanı Memiş Çelik ile birlikte tebrikatları kabul etti.
Tebrikat kabul programının ardından İlçe mezarlığındaki şehitlik ziyaret edildi.
Şehitlerimizin mezarlarına karanfiller koyulduktan sonra tüm şehitlerimizin ruhlarına Kur’an okundu ve dualar edildi.
Günün son programı kokteyl idi.
Belediye tarafından İlçemiz Kent Müzesinde düzenlenen kokteylde, sohbetler edilerek, eski günler yad edildi.
CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ
Cumhuriyet Bayramı 100.yıl kutlama programı kapsamında 29 Ekim Pazar günü de coşkuyla kutlama programı gerçekleştirildi.
İlk olarak Cumhuriyet yürüyüşü yapıldı.
Yürüyüşe; Öğrencilerden oluşan bando takımı, askerlerimiz, polislerimiz, jandarmalarımız, protokol ve okullar katıldı.
Siren ve bando takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe, halkımızın da ilgisini çekti ve kimi vatandaşlarımız duygulanarak gözleri dolarken kimi vatandaşlarımız da neşesinden yerinde duramıyordu.
Saat 10.00’da Hükümet Konağa önünde başlayan yürüyüş, yarım saat sonra kutlama programının yapılacağa Tuzgölü Anadolu Lisesi Bahçesinde sonlandı.
PROGRAM AKIŞI;
Cumhuriyet yürüyüşünün ardından kutlama programı gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Ortaokulu’nun öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda İlk olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları ve ebediyete irtihal etmiş tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu.
Kaymakam Zafer Engin, Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Albay Uğur Bor ve Belediye Başkan Vekili Bünyamin Kılıçaslan halkımızı, öğrencileri ve askeri selamladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Zafer Engin tarafından yapıldı. Engin konuşmasında; “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun olarak ifade ettiği, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100.yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.
Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızın bu toprakları binlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, aziz milletimizin, Şereflikoçhisarlı hemşehrilerimin, Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.
“Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesi doğrultusundan her türlü yönetim yetkisinin kaynağını milletten alan tüm bireyleri eşit statüsünde gören Cumhuriyet yönetim şeklimiz olarak belirlenmiştir.
Cumhuriyet’in ilanı ile; bilimde, eğitimde, kültürde, sanatta, ekonomide, sosyal yaşamda ve askeri alanda büyük kazanımlarımız olmuştur.
Milletimizin birliğini, beraberliğini bozmak isteyenler hiçbir zaman amaçlarını ulaşamayacaklardır.
100.yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet bayramımız, aziz milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde en zor şartlarda bile büyük başarıları elde ettiklerini bizlere göstermektedir.”dedi.
Gençlere, öğretmenlere ve Şereflikoçhisar halkına da seslenen Kaymakam Engin konuşmasını, “sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar diliyorum. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun”diyerek sonlandırdı.
Konuşmanın ardından Cumhuriyet Ortaokulu ana sınıfı öğrencileri gösterilerini sundu.
Program; Halk oyunları ekibi ‘atabarı’ gösterisi ve ‘jimnastik’ gösterileri, ‘bayrak’ gösterisi ile devam etti.
Cumhuriyetimizin 100.yılına özel 100 öğrenci tarafından hazırlanan öğrenci korosu gösterilerinin ardından ödül töreni düzenlendi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle ilçe genelinde düzenlenen ‘İstikbalin yüzyılı’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ve 100.yıl mangala turnuvasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.
Resim yarışmasında birinci olan Şehit Filiz Koçak İlkokulu öğrencisi Bayram Tokur, şiir yarışmasında birinci olan Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Abdullah Can Özkök, Kompozisyon yarışmasında birinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Suden Nevruz Yılmaz,
‘100.yılında Başkent Ankara’ konulu resim yarışmasında; ilkokul kategorisinde birinci olan Zafer İlkokulu Öğrencisi Hira Şahin, Ortaokul kategorisinde birinci olan Şehit Figen Gündüz Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Leyla Süleymanova,
‘100.yıl mangala turnuvasında’ ilkokul kategorisinde birinci olan TOKİ İlkokulu öğrencisi Hasan Feyzi Güneş ve Ortaokul kategorisinde birinci olan TOKİ Ortaokulu öğrencisi Erhan Eymen Er oldu.
Ödüller; Kaymakam Zafer Engin, Garnizon Komutanı Tankçı albay Uğur Bor, Belediye Başkan Vekili Bünyamin Kılıçaslan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İzzet Şahin, İlçe emniyet Müdürü Murat Yücel, AYBÜ Dekan Vekili Doç.Dr.Ahmet Sarıtaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan tarafından verildi.
Program, tören geçişinin ardından sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat