Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Kışlada Atışlar Başlayacak

1 Ekim’den itibaren Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkezi’ne ait Şehit Asteğmen Kerim Kök Kışlasında (poligonda), yeni dönem atışları başlayacak.
İlçemizde bulunan Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkezi Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından gazetemize gönderilen yazıda, Şehit Asteğmen Kerim Kök Kışlasında (poligonda), yeni dönem atışları başlayacağa belirtildi.
1 Ekim 2023-30 Eylül 2024 tarihleri arasında olmak üzere bir yıl sürecek olan atışlar, 08.00’de başlayacak, 24.00’da sona erecek.
YASAKLI ALANA GİRENLER HAPİSLE CEZALANDIRILACAK
Gönderilen yazıda, atış yapılacak alanlar ve alana girenlere verilecek cezalar hakkında da bilgiler verilerek kamuoyu uyarıldı. Buna göre;
“5237 Sayılı TCK’nın 332/1 maddesi ‘Devletin askeri yararı gereği girilmesi yasaklanmış olan yerlere gizlice veya hile ile girenlere iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir’ gereği, atış alanına izinsiz girenler hakkında adli makamlarca 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile yasal işlem yapılacak.
Tank atış alanına, hayvan otlatmak, ot toplamak gibi nedenlerle kesinlikle girilmeyecek.
Vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit edecek olan bu mermilerin tespit edildiği an imha edilebilmesi için şüphelendiği/görüldüğü veya bulunduğu yerin en kısa zamanda kolluk kuvvetlerine ve KK Tatbikat Merkezi Komutanlığına (TEL: 0312 687 31 67 ) bildirilmesi gerekmektedir.
ATIŞLARDAN SONRA…
Yazıda son olarak Şehit Asteğmen Kerim Kök Kışlası atış alanında, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit edecek olan bu mermilerin imha edilebilmesi için görüldüğü veya bulunduğu yerin en kısa zamanda K.K. Tatbikat Merkezi Komutanlığına bildirilebileceği,
Atış alanı civarındaki yerleşim yerlerinde okul, cami, kahve gibi halkın toplu bulunduğu mekanlarda bulunacak mermiye dokunulmaması ve en yakın mülki amirliğe haber verilmesi gerektiği,
Ve Şehit Asteğmen Kerim Kök Kışlası tank atış alanında yapılan atışlar sırasında tespit edilen patlamamış veya arızalı mühimmatların imhasına rağmen kör giden ve yeri tespit edilemeyen mühimmatların olduğu alanlarda, muhtemel kirletilmiş bölge olduğu, kirletilmiş bölgede kuvvetle muhtemel patlamamış mühimmatın olduğu zaman bildirilmesi gerektiği de belirtildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat