Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KONUYU SAPTIRIP GÜNAH ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR!

İlçe merkezinin Büyükşehir’e ait olan ve yıllardır yapılmayan ya da yarım yamalak yapılan yolları dururken, ilçemiz Fadıllı, Kadıobası ve o civarda bulunan köy yollarına atılan sıcak asfaltı haber yapmış, ABB çalışanı İlçemiz ve Evren ANFA Sorumlusu Mustafa Koçak’ın da sıcak asfalt atılan Cıngıl Mahallesinden olması nedeniyle “Ayrımcılık mı yapılıyor?” başlıklı haberimiz sonrası, sıcak asfalt atılan köy muhtarları Büyükşehir’e ait İlçemiz terminalinde ANFA sorumlusu Koçak’a ait odada basın açıklaması yaparak adeta günah çıkarmaya çalıştılar. Haberimizin içeriğinde ilçemizde o kadar bozuk yol dururken çok az sayıda aracın geçtiği söz konusu yola, sıcak asfalt atılmasının yanlış olduğunun ifade edilmesine rağmen, sanki gazetemiz yapılan çalışmaya karşıymış imajı oluşturmak isteyen zihniyet, konuyu saptırarak farklı konularda açıklama yaptılar.
Geçtiğimiz hafta gazetemiz manşetinden “Ayrımcılık mı yapılıyor?” başlıklı haberimizde, İlçemizde günde binlerce aracın geçtiği o kadar yol var ve kimi yollarda aylardır çalışma yapılmazken, kimi yollarda ise yapılan çalışmalar gelişi güzel yapılırken, günde 20-30 aracın geçtiği Fadıllı, Kadıobası ve içlerinde ABB çalışanı Evren ve İlçemiz ANFA Sorumlusu Mustafa Koçak’ın da köyü olan Cıngıl Köyü tarafına atılan ve gerek kalınlığı gerekse düzgünlüğü ile adeta otobanı andıran yol sonrası haber yapmış, yapılan çalışmalarda “ayrımcılık mı yapılıyor?” şeklinde soru yöneltmiştik.
Gazetemiz yayınlandıktan sonra sanki gazetemiz yapılan çalışmaya karşıymış imajı oluşturarak, sıcak asfalt atılan mahalle muhtarları ile gazetemizi karşı karşıya getirmek isteyen zihniyet, muhtarlarla bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
İlçemiz Muhtarlar Derneği dururken, ABB’ye ait olan ve ilçemiz ve Evren ANFA Sorumlusu Mustafa Koçak’ın odasında yapılan basın açıklamasında muhtarların gayretleri ile asfalt atıldığı ve herhangi bir ayrımcılığın olmadığı ileri sürüldü.
Kadıobası, Üzengilik, Bağobası, Çayırönü, Cıngıl ve Fadıllı Mahallelerinin muhtarları bir araya gelerek, İlçemiz Anfa koordinasyon bölgesinde, ilçemiz ve Evren Anfa sorumlusu Mustafa Koçak’ın yanında basın açıklaması yaptılar.
Birlikte toplanarak sürekli Ankara’ya giderek konuyu dile getirmeleri sonucunda grup yolunun 2.katının atıldığını belirten Muhtarların açıklamaları ise şöyle;
Kadıobası Mahallesi Muhtarı Ramazan Kaya; “Gazetede çıkan habere istinaden bu açıklamayı yapıyoruz. Bu yol 2017 yılında Melik Gökçek döneminde başlayıp Kadıobası mahallesinde yarım bırakılan yoldur. Bugüne kadar defalarca gidip yetkili kişilerle konuşmamıza rağmen bugüne kadar hizmet yapılmadı. Benim köyümde yarı kaldı. Bu atılan asfaltın ikinci katı atılması gerekiyordu, atılmadığı takdirde, yazıktır, günahtır, bu kadar masraf heba olacaktı. Bizde buna istinaden Mansur Başkan yeni seçildiği zaman Koçhisar’a bizlere ziyarete geldiğinde söz verdi. Bu yolun kesinlikle ikinci katın atılması diye. Biz de bunun peşini takip ettik, Fen İşleri Müdürü olsun, Daire Başkanı olsun, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili olsun bunlara defalarca gittik, takibini yaptık ve 6 muhtar arkadaşımızın bu işin takibi neticesinde bu yollara asfalt atıldı. Bunun altında başka bir şey aranmasına gerek yok. Burada Mustafa hocamız konu bahse ediliyor. Bu yolların yapımında biz defalarca kendisiyle görüştük, gidin yukarıyla gidin diye yönlendirdi. Bunu haricinde Mustafa’nın en ufak etkisi ve yetkisi olmamıştır.” dedi.
Üzengilik Mahallesi Muhtarı Kazım Özüpek; “Bizim mahallenin tek kat asfalt atıldı. 2017 yılında mahallemizin bir yarısına atıldı, bir yarısına atılmadı. Biz kendimiz 6 sefer Ankara’ya gidip geldik, ancak bu kadarını yaptırabildik. Bundan Mustafa hocanın etkisi yok” şeklinde konuştu.
Bağobası Mahallesi Muhtarı Yaşar Demir; “Bu grup yolu 2017 yılında birinci katı atıldı, ikinci katı bazı sebeplerden dolayı gelmediler. Bu yüzden Mansur Başkanın yanına 6-7 sefer gittik. Dedik, bu atılan asfalt heba olacağını çünkü birinci kat çatlamaya başlamıştı. Bu yıl da atılmadığı takdirde iyice dağılacağından dolayı programa aldılar, attılar, teşekkür ederiz. Yalnız bizim Mustafa Başkanla bir alakası yok. Programlanmış, yapılmış. Bunu bir başkasına lanse edilmesine gerek yok, bu Belediye’nin görevi ve de yaptı, teşekkür ederiz” dedi.
Çayırönü Mahalle Muhtarı Hakan Öztaş; “Yapılan hizmetleri biz istediğimiz için toplu halde gitmiştik. Sağ olsun Mansur Başkanda gereğini yerine getirdi. Benim köyümde araba geçmeyi bırak yürümeye yol yoktu. Çok berbattı. İkinci kat asfalt atıldı. Yapanlardan Allah razı olsun. Yalnız bu hizmeti almamızın nedeni beraber davranmamızdır. Ekip halinde gidip gelmemizden dolayı bu hizmeti aldık. Yani bunda ne Mustafa hocamın ne de yetkililerin etkisi yok. Mansur Başkanda bütün daire Başkanları ve sırası üzerine ne kadar Başkan varsa, gide gele gide gele usandırdık adamları. Ondan dolayı da bizim yolumuz yapıldı. Yapanlardan da Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.
Cıngıl Mahalle Muhtarı Bekir Özdemir; “8 mahallenin ortaklaşa kullandığı yolumuzun asfaltı 2017 yılında ilk katı atılmıştı. Aradan baya bir zaman geçtikten sonra yolumuz bozulmaya başladı. Arkadaşlarla devamlı Ankara’ya gittik, hiçbir sonuç alamadık. 2019 yılının seçimlerinden sonra Mansur Başkanımız burada bir yemek vermişti. O zaman yolumuzun yapılacağa yönünde söz vermişti. Bunun takipçisi olduk, birkaç kez daha gittik, yine bir yol alamadık. Bir şekilde Mansur Başkanımıza ulaştık. Kendisi de sizin yolunuz yapılacak dedi. Ve yolumuzu Mansur Başkanımız yaptırmıştır. Yapılan hizmetten neden rahatsızlık duydular, onu çözemedik. Mustafa hocam her zaman yanımızda ama bu yol hususunda bize Koçhisar’da daha kötü yerler olduğunu, bizim oranın bir parça daha iyi olduğunu, ilk önce Koçhisar’ı yapalım dediğini birkaç defa söyledi. Bizde, bu milletimizin parası, yazık bozulacak diye. Yani bizim Mustafa’yla bir şeyimiz olmadı, biz direk Mansur Başkanımızın bize verdiği sözü yerine getirmesidir. Bizi de aradı yani. Sizin yolunuz yapılacak diye. Birebir kendim konuştum.” dedi.
Fadıllı Mahallesi Muhtarı Mahmut Peçenek; “Ben 2019 yılında seçildim, yeni muhtarım. Daha önce yolumuza atılan asfaltın ikinci katı atılmadığından hayli bozuldu. Ağır vasıtalar gelip geçiyor. Biz, arkadaşlarla birlendik, gittik Ankara’da görüştük. Kaç defa gittik, geldik. Allah razı olsun yaptılar yolumuzu. Şimdi ise bu yolun üzerine niye bu kadar üzerine düştüler? Yapılmış. Yapılsın diğer taraflarda yapılsın. Ama niye bu 7 köyü göz önüne getiriyorlar. Bundan Mustafa hocanın hiçbir etkisi yok” şeklinde konuştu.
Şereflikoçhisar ve Evren Anfa sorumlusu Mustafa Koçak da; “Gazetede bahsi geçen grup yolunun muhtarlarına teşekkür ediyorum. Çünkü, haberde bahsi geçen iddialara bire bir ağızlarından kendileri cevap verdiler. Ben dün sosyal medyada da yazdığım üzere bu haberde en önce 25 yıllık saltanatı yıkan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a, Ankara’ya sürekli gidip, hizmet aşkıyla mücadele eden mahalle muhtarlarımızın emeklerine, Belediye iktidarında bulunan CHP ve İYİ Parti Başkanlarının çalışmalarına, azimlerine gölge düşürüldüğünü düşünüyorum. Çünkü bu adamların emekleri var. Özellikle de haberde, benim kendi köyüm olan Cıngıl köyünün levhasının basılması ve sadece Cıngıl köyüne bu asfaltın atılmış gibi insanları yönlendirilmesi çok yanlış. Bu yanlışı da muhtarlarımın düzelttiği için çok teşekkür ediyorum. Bunu herkes bilsin ki, geçmiş dönemde yarım kalmış, siyasi malzeme olarak kullanılmış ve tamamına erdirilmemiş ne kadar iş varsa biz kendi dönemimizde, Mansur Beyin çalışma talimatlarıyla bunların hepsini tamamlayacağız” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat