Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK, İLÇEMİZDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

“Çocuklarımız, tabletlerini ve eğitim ihtiyaçlarını aldıktan sonra çok daha mutlu şekilde eğitimlerine devam edecekler”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün sabah saatlerinde ilçemizi ziyaret etti. Şehit Figen Gündüz Yatılı Bölge Ortaokulunu ziyaret eden Bakan Selçuk, burada öğrencilerle sohbet etti.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da teşrifleriyle Bakanlığın ve Türk Kızılay işbirliği ile hazırlanan Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerine Kırtasiye seti dağıtım tören düzenlendi. Törende konuşan Bakan Selçuk; “Şereflikoçhisar Şehit Figen Gündüz Yatılı Bölge Ortaokulu’muzdaki çocuklarımızın tamamı hem tabletlerini hem de diğer eğitim ihtiyaçlarını aldıktan sonra ben eminim ki çok daha mutlu bir şekilde kendi eğitimlerine devam edecekler” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay iş birliği ile hazırlanan Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerine kırtasiye seti dağıtım töreni düzenlendi.
Törene; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Temel Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Cem Gençoğlu, Türk Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkanı Memiş Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan ve Okul Müdürleri katıldı.
TÖRENDE KONUŞMALAR YAPILDI
Şehit Figen Gündüz Yatılı Bölge Ortaokulu’nda yapılan tören ilk olarak Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Daha sonra törende ilk konuşma Temel Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Cem Gençoğlu tarafından yapıldı.
BİZİ EN ÇOK DUYGULANDIRAN KURUMLARIMIZDAN BİR TANESİ, YATILI BÖLGE ORTAOKULLARIDIR”
Gençoğlu konuşmasında; “Tarihsel geçmişi çok eskilere dayanan Kızılay’ımız öğrencilerimize ayni bağlamda çok destekte bulundu. Ancak bizler, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü olarak sadece nakdi ve ayni bağlamda bir destek düşünmeyiz. Okullarımızda özellikle afet eğitimleri konusunda çok ciddi işbirliği ve desteklerimiz vardı Kızılay’la birlikte. Bugün aslında sembolik olarak bunu da göstermiş oluyoruz.
Yatılı Bölge Ortaokulları, ziyaret ettiğimizde bizi en çok duygulandıran kurumlarımızdan bir tanesi olmuştur. Ve bu Bölge Ortaokullarımız, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana özellikle okuma-yazma seferberliğinden bu yana 30’lı yıllardan bu yana oldukça önemli katkılarda bulunmuştur Türk eğitim sisteminde. Bugün aslında Türkiye’nin toplumsal dinamizminin sosyolojisi değiştiğinin de bir işaretidir. Bugün Yatılı Bölge Ortaokullarımız 286 sayısı 100 bin öğrencisi 38 bin yatılı öğrencisiyle eğitimde fırsat adaletini önemli katkılarda bulunmayı devam etmektedir” dedi.
“YAVRULARIMIZ İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ!”
Türk Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık da yaptığı konuşmasında; “Öğretmenlerimiz ve Bakanlığımızla beraber yavrularımız için işbirliği yapıyoruz. Kızılay’ımız 2030 stratejisine eğitime destek ve eğitime nitelik kazandırabilecek, devletimize destek verebilecek noktalarda önemli amaçlar ve hedefler koydu. Bunların başında özellikle yoksul yavrularımızın ve ailelerimizin desteklenmesi geliyor. Bu çerçevede de Milli eğitim Bakanlığımızla işbirliği halinde Yatılı Bölge Okullarımızda yatılı olarak okuyan öğrencilerimizin tamamına kırtasiye desteği sağlayacağız. Bir çantayla mütevazi bir destek olacak ama onların okumalarına, eğitim görmelerine destek olabilecek nitelikte. Bununla birlikte tablet desteklerimiz yıllık düzenli olarak 22 bin öğrenciye verdiğimiz burs, özellikle Türkiye’deki mültecilerin okullaştırılmasına yönelik düzenli olarak verdiğimiz burs var. Özellikle köy okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek için yaptığımız destekler, okullara kurduğumuz kütüphaneler, Özel eğitim sınıfları, bilgisayar sınıfları gibi bunların tamamı aslında millet ve devlet dayanışmasına köprü olma vazifesi. İnşallah bugün buralarda okuyan yavrularımız yarın bu Ülkemizin yöneticileri, bilim insanları, sanat insanları olurlar. Onlarda kendi yavrularının elini tutarlar. Bu imece, dayanışma böylelikle devam eder. Bu yardımları yavrularımız ulaştırmamıza vesile olan çok çok kıymetli bağışçılarımıza da bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.
“HER BİR ÖĞRENCİMİZİN İHTİYAÇLARININ EN İYİ ŞEKİLDE GİDERİLMESİ İÇİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da; “Bizim 2023 vizyon belgesinde sadece vurguladığımız bir tablo var; fırsat-adalet. Özellikle fırsat eşitliği demiyoruz, fırsat adaleti diyoruz. Çünkü adalet kavramı her şeyi yerli yerince değerlendirmeyi içeriyor. Ve bizim Yatılı Bölge Okullarımız, adalet kavramı konusunda en hassas olduğumuz kurumların başında geliyor. Dikkat ederseniz birçok yetişmiş insanımız Yatılı okullarda yaşadıkları hayattan bahsederler. Orada devletin şefkat elinin kendilerine nasıl ulaştığını ve devlete, millete olan borçlarını hayatları boyunca çalışsalar bile ödemeyeceklerini ifade ederler. Bu hikayeyi çok sıkla dinleriz.
Milli Eğitim Bakanlığı olarak Yatılı Bölge Okullarındaki bütün çocuklarımıza 25 GB internet paketi olan tablet dağıtıyoruz. Büyük ölçüde de tamamlandı bu çalışma. Tablet dağıtımına tamamlayıcı bir unsur olarak ikinci bir husustan bahsediyoruz bugün Kızılay’la beraber bu çocuklarımızın kırtasiye setlerinin temini ve çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bir çalışmayla karşı karşıyayız.
Şereflikoçhisar Şehit Figen Gündüz Yatılı Bölge Ortaokulu’muzdaki çocuklarımızın tamamı hem tabletlerini hem de diğer eğitim ihtiyaçlarını aldıktan sonra ben eminim ki çok daha mutlu bir şekilde kendi eğitimlerine devam edecekler.
Bugün 286 Yatılı Bölge Okulumuzda bu hizmetlerimize devam ediyoruz. Yaklaşık 100 bin civarında öğrencimiz var. Ve her bir öğrencimizin ihtiyaçlarının en iyi şekilde giderilmesi içinde çalışmalar devam ediyor. Biliyorsunuz bu eğitim süreci içinde çocuklarımızın yatılı okulda okumalarından kaynaklanan başka ihtiyaçları da oluyor. Bu ihtiyaçlar konusunda çeşitli kuruluşlarla da, kurumlarla da irtibat halindeyiz. Ortak projeler yapıyoruz. Bu ortak projeler yaptığımız kuruluşların en başında da Kızılay geliyor. Ki birçok hususta işbirliğimiz var.
Bu doğrultuda da fırsat adaletini yeniden bir pencere açmaktan dolayı fırsat adaleti için çocuklarımızın geleceği için yeni bir bakış açısı kazandırmaktan ve bu imkanları hep beraber koymaktan dolayı ayrı bir memnuniyetimiz var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
SINIF ZİYARETİ
Törenden sonra Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindekiler, sınıfları ziyaret etti. Sınıfların ziyareti basına kapalı yapıldı.
Bakan Selçuk ve beraberindekiler, sınıf ziyaretinin ardından ilçemizden ayrıldılar.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat