Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MUHTAR ABB YETKİLİLERİNE İSYAN ETTİ GÖRÜYORLAR, BİLİYORLAR, YAPMIYORLAR!

İlçemiz Çavuşköy Mahallesi Muhtarı aylardır devam eden Su sıkıntısı hakkında ABB yetkililerine isyan etti. Aylardır Mahallelerinde su sıkıntısı yaşadıklarını belirten Muhtar, “ ASKİ yetkilileri geliyor, bakıyor, görüyor, ama bir türlü yapmıyorlar” dedi.
Yaz ayını yaşadığımız ve su tüketimin hat safhaya çıktığı şu günlerde CHP Belediye Meclis Üyesi Eyyüp Doğan’ında köyü olan İlçemiz Çavuşköy Mahallesinde su sıkıntısı yaşanıyor. Su sıkıntısının aylardır devam ettiğine vurgu yapan köy Muhtarı Nevzat Yeşilöz ASKİ’de bulunan tüm yetkililerin konudan haberleri olduğunu, konu hakkında defaatle şikayet yazıları yazdığını ancak bir türlü çözüm yolu bulunmadığını ileri sürdü.
14 senedir köyle Mahalle muhtarlığı yaptığını, böyle bir sıkıtı ile karşılaşmadığını ve yaklaşık 2 yıldır su sıkıntısı çektiklerini ifade eden Muhtar Yeşilöz; “ Köyümüzde içme suyu sıkıntısı var. Köye su geliyor ama; köyde su yok. Köyümüzde 2 adet su deposu var. Her biri 100’er tonluk. Vanayı kapattığımızda su depoları doluyor. Köye su vermek için açtığımızda bu 200 tonluk su 24 saat geçmeden bitiyor. Başka bir yerde kaçak var” dedi.
GÖRÜYORLAR, BİLİYORLAR, YAPMAK İSTEMİYORLAR!
ASKİ’den birçok kişinin geldiğini, sorunu gördüklerini ifade eden Muhtar Nevzat Yeşilöz; “ ASKİ görevlileri sorunu biliyor, ama çözmek istemiyorlar. Ha bugün ha yarın yapacağız diyorlar. Ama yapmıyorlar. Gitmediğim yer kalmadı. Hatta biz muhtarlar için ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından oluşturulan Whatsap gurubunda defalarca yazdım. Geliyorlar, halledeceğiz diyorlar, ama halletme işi yok.
ALLAH’INI SEVEN BUNU YAPMAZ!
Aylardır devam eden ve bir türlü çözüm yolu bulunmayan su sıkıntısı hakkında ise Muhtar Yeşilöz yetkililere şöyle seslendi. “Allah’ını seven böyle bir şey yapmaz. Şu sıcağa bakın. Milletin hayvanı var, bulaşığı, yalaşığı var. Şu zamanda su sıkıntısı olur mu? “ dedi.
Öte yandan aynı hatta Hemen yan komşu mahalle olan Hamzalı Mahallesine aynı hatta su gittiğini, hatta aynı hattan Mutlucan Tuz İşletmesine de su gidiyor, onlarda sıkıntı yok. Sıkıntı sadece bizim köyde” dedi.
Aylardır su sıkıntısı çeken Çavuşköy Mahallesinde ASKİ tarafından her hangi bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat