Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MÜHÜRLENEN PANSİYON TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Kaçak olarak çalıştırılan ve bu yönü ile Belediye tarafından geçtiğimiz hafta kapısına mühür vurularak kapatılan kaçak pansiyon, mecliste gergin anların yaşanmasına neden oldu. CHP’li Meclis Üyesi Eyyüp Doğan’ın pansiyon hakkında Belediyeyi suçlayıcı soru sorması üzere Başkan Çelik, Doğan’a tepki gösterdi. Bir grup kişi ya da kişiler tarafından İlçemizin gelişmesinin engellendiğine dikkat çeken ve ilçemizde fitnelerin olduğuna vurgu yapan Başkan Çelik’e Doğan’ın, “Onu yapıyorsa kendi içinizden yapıyor” demesi üzere sinirlenen Belediye Başkanı “ Bizim içimiz kaynıyor da sizin içiniz süt liman mı? Siz de kaynıyorsunuz” dedi.

Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Memiş Çelik Başkanlığında yapıldı. Toplantıda; Doğalgaz hat döşeme çalışmalarının devam ettiği Yeşilova, Emek, Hacıembiya ve Boğaziçi Mahallelerinde kurulması düşünülen doğalgaz bölge istasyonları için imar plan değişikliği talebi oy birliğiyle kabul edildi.
Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Memiş Çelik Başkanlığında yapıldı.
MHP Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Şahin’in izinli olmasından dolayı katılmadığı toplantıda ilk olarak gündem dışı önergeler görüşüldü.
GÜNDEM DIŞI ÖNERGELER;
Meclise sunulan 5 gündem dışı maddeleri ise şöyle;
*”Ankara ili, Şereflikoçhisar ilçesi merkezinde bulunan 17 mahallenin imar planı sınırları içerisinde kalan alanları esas kabul edilerek 2020 yılı TÜİK verileri kullanılarak mahalle nüfus yoğunluklarının hesaplanması” şeklindeki önerge, yo birliğiyle gündeme alınarak ilgili komisyona havale istanbul escort edildi.
*”2021 yılında belediyemizce tahakkuk edilen ve tahsil edilen vergi miktarlarının, araştırılması ve vatandaşlarımızın vergilerini yasal süre içinde ödemeleri için gerekli araştırmanın yapılması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak ilgili komisyona havale edildi.
*”İlçemize bağlı kırsal mahallelerimizde ki çevre sorunlarının araştırılması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
*”İlçemizin tarımsal yapısı ve geliştirme potansiyelinin araştırılması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
*”İlçe genelinde sağlıklı ve hareketli yaşam faaliyetleri kapsamında; yaşlı, genç ve engelli vatandaşlarımızın kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen etkinliklere katılımlarının sağlanabilmesi için ne gibi çalışmalar yapılabilir?” şeklindeki önerge, ilgili komisyona havale edildi.
GÜNDEM MADDELERİ;
Gündem dışı önergelerinin ardından görüşülen gündem maddeleri ise şöyle;
*Ankara Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünce İlçemizde yapılması düşünülen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) ile ilgili yapılacak kazı çalışmalarında Belediyelere ödenen ruhsat ücretinin alınmaması talebi, oy birliğiyle kabul edildi.
*Doğalgaz Bölge istasyonları için uygulama imar değişikliği talebine ait imar komisyonu raporuna göre;
“Doğalgaz hat döşeme çalışmalarının devam ettiği Yeşilova, Emek, Hacıembiya ve Boğaziçi Mahallelerinde kurulması düşünülen doğalgaz bölge istasyonları için imar plan değişikliği talebi, komisyonca uygun görülmüştür”
Söz konusu gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.
*İmar planında planlanmış sosyal donatı alanlarının (okul, sağlık tesisi, yeşil alanlar, spor tesisleri vb.) tespiti ve güncel nüfusa yeterliliğinin tespit edilmesi hususundaki önerge hakkında İmar Komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kadın Aile Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kültür Turizm ve Çevre Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor da, oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra CHP Meclis Üyesi Eyüp Doğan, gündem dışı söz aldı.

Eyyüp Doğan; “Maltepe Dershanesinin olduğu binayı bazı arkadaşlar orayı, bir “yurt mu?” diyelim ya da “apart mı?” diyelim adı her neyse, bir yıllık bir süreç içinde çalışmalar yaptılar. Şuanda da Belediyemizin mühürlediği bilgisini aldık. Bu tadilat sürecinde ruhsatsız mı yapıldı? Eğer ruhsatsızsa o zaman niye müdahale edilmedi? Gerçekten Üniversite öğrenci sayısı da arttığını bilerek böyle bir şeye de ilçemizin de ihtiyacı var. Bu mühürleme sebebi nedir? Niye mühürlendi? Mühürlendiyse bu inşaat tamamlana kadar niye müdahale edilmedi? Yani bu konuda kamuoyunu bilgilendirirseniz sevinirim” dedi.
Belediye Başkanı Memiş Çelik de; “Bu Maltepe Dershanesi, FETÖ’den geçme bir dershane. Geçmiş dönemde de burayı dershane kapatıldıktan sonra Milli Emlak’tan bir vatandaş kiralamış. Bizden önceki dönemde Belediye’ye müracaat ediyor buranın ruhsatını almak için. Şartlarını yerine getirmediği içinde ruhsatını da alamıyor.
Bizim dönemimizde de, son zamanlarda bize müracaat edildi. Burada bir hemşehrimiz tarafından. Buranın apart hotel olarak çalıştırmak istediklerini beyan ettiler. Tabi orası dershane olarak yapıldığı için burada apart yapılabilmesi için öncelikle burada ruhsat alınması gerekiyor. Bize müracaat etti arkadaşlar dediler ki; ‘güzel bir düşüncemiz var. İlçeye yatırım yapacağız, Apart hotel yapacağız. İlçemizin de ihtiyacı var.” Hakikaten de ihtiyaç var. Hatta Belediye olarak ta bizim çalışmalarımız var. Apart 1+1, 2+1, buna benzer insanların konaklayacağa yerler. Bizlerde dedik ki; ‘burayı apart otele çevirmek için öncelikle ruhsat almanız gerekiyor” diye. Arkadaşlar müracaat etti, müracaat ettikten sonra, (Tabi buranın aparta çevirmek için bazı şartları var. O şartları kendilerine bildirdik) Buraya tadilat ruhsatı olması gerekiyor. Buranın statik, mekanik projelerini getireceksiniz, bizler de bunu inceledikten sonra tadilat ruhsatını alacaksınız. Tadilat ruhsatından sonra oranın iskanı alınacak. İskan alınmadan ya da işletme ruhsatı alınmadan işletme yapılamaz. Arkadaşlar da tamam dediler. Sonra biraz askıya alındı. O süreç içerisinde askıya alındı. Tabi maliyetli bir iş. Arkadaşlarımıza biz söyledik. İşletme olmadığı sürece yapılacak bir şey yok. Bizler kendilerine söyledik. Evraklarını tamamlayıp getireceklerini söyledi. Ve bir zaman geçti. Bir zaman sonra da tabi burada bazı şeyler gündeme geldi. Hepimizin de bildiği gibi. Yani “bu arada işletme ruhsatı olmayan biri orada apart otel çalıştırıyor” diye. Biz gittik, inceledik, baktık herhangi bir şey yok. Daha sonra buradaki arkadaşlar, esaslı bir tadilat yapmadan normal bir şekilde müşteri almaya başlamışlar. Tabi şikayet olunca biz zabıtayı gönderdik oraya. Dedik; “arkadaşlar gidin bir bakın. Eğer işletme ruhsatı olmayan bir binada müşteri alıyorlarsa tahliye edin orayı” diye. 1 Ekim’de zabıtalar oraya gidiyor, bakıyor 3-4 tane kalan arkadaşlar var. Onlarda diyorlar ki; ‘burayı tahliye edin. İşletme ruhsatınız yok. Burayı biran önce tahliye edin. Süre veriliyor Belediye olarak onlara’ O süre zarfında da arkadaşlar da tahliye ederken bu tür gündeme geldi. Şikayetler, şunlar, bunlar. Biz o süreci işlettik. Daha sonra tahliyesini yaptık oranın, mühürledik. Arkadaşlara, süre verdik, siz bu süre içerisinde de gelin ruhsatınızı alın. Ruhsatınızı aldıktan sonra da en doğal hakkı işletmesi. İşletme ruhsatı aldıktan işletmesini yapacak. Şereflikoçhisar Belediyesi olarak taahhüt ettik, şuanda 100’ü geçti, öğrencilerin konaklamasını sağlıyoruz.
İLÇENİN GELİŞMESİ ENGELLENİYOR!
İlçenin gelişmesini kim engelliyor? Siyasetçi yapmıyor, esnaf yapmıyor, vatandaş yapmıyor, toplum yapmıyor da neden bu böyle fitneler sürekli geziyor? Bir Belediye Başkanı seçildiği gün bu Belediye Başkanını 5 yıl sonra nasıl aday etmeyiz? diye belli bir kitle onunla mücadele ediyor.” dedi.
Eyyüp Doğan da; “Onu yapıyorsa kendi içinizden yapıyor” şeklinde konuşurken,
Belediye Başkanı Memiş Çelik de; “Biz yapmıyoruz. Biz niye yapalım? İşte hep genellediğiniz için sıkıntı. Burada ben diyorum ki; genel olarak ilçedeki sıkıntıları anlatıyorum. Benim içimden olur, senin içinden olur. Bizim içimiz kaynıyor da sizin içiniz süt liman mı? Siz de kaynıyorsunuz. Kaynamayan kimse yok. Biz lafta hep diyoruz ki, hep bir araya gelelim. Birlik, beraber olalım. Yok kardeşim, burada şov yaparız, kamera karşısına geçince herkes şov yapar, kamera karşısından çıktığı zaman yanında beraber gezdiği adamın ayağını kaydırmaya çalışır. Çok basit işlerde biz kendi ayağımıza sıkıyoruz hep beraber. Bu sağcısı da, solcusu da, parti ayrımı yapmıyorum. Bütün partiler. Bizlerin bu ilçeyi ilerletmemiz için topyekûn birlik ve beraber olmak durumundayız. Eline kalemi alan kendini kral zannediyor, eline yetkiyi alan kendini kral zannediyor. Meclis üyesi seçildi Türkiye’yi yönelttiğini zannediyor. Bunu ben örnek olarak veriyorum, kimse alınmasın. Ben Belediye Başkanı oldum, ben buranın kralı oldum mantığıyla hareket ediyoruz. İşte böyle olmaz. Bu ilçe bizim. Seçilenler 5 yıllığına seçilir. 5 yıl içerisinde eğer gerçekten başarı sağlıyorsa, o zaman seçim zamanı gerekli çalışmayı yapar. Adam seçildiği günü ertesi gün, indirmek için ya da ayak oyunlarıyla iftirayla, bu bunu yapıyor, bu şunu yapıyor diye çalışmaya başlarsan biz kendimize zarar veririz. Seçilen bütün Belediye Başkanları, 5 yıllığına seçildi gitti. Biz de öyle. Ama burada kaybeden ilçe oluyor. Bu ilçeyi geriye götürmeye hiçbirimizin hakkı yok. Genel siyaset yapıyoruz hepimiz. Hepinizde takip ediyorsunuz. Nerden, ne çıkarabiliriz? onun hesabıyla soruyoruz. Sorularımızı da oradan soruyoruz. Yaptığımız icraatlar da bu noktada. Yani bunlardan bir şey çıkmaz” dedi.
SAHİP ÇIKMALIYIZ!
Eyyüp Doğan; “Böyle bir binaya ya da apart otele gerçekten ihtiyacımız var. Yurt bulamayan, ev bulmayan, ev kiraları almış, başını gitmiş. Ben bu yatırımı yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Şimdi bu arkadaşlar tadilat yaparken ciddi para harcadılar. Bu duruma gelmeden yardımcı olacak konu varsa biz de yardımcı olalım. Sebebi neyse buna bakalım.” şeklinde konuştu.
Memiş Çelik; “Ruhsat almayan bir yere biz gidip te sen bu işi yap deme şansımız var mı? Yok!. Ruhsat alacaklar. Biz niye mühürledik? Biz oraya müşteri aldığı için mühürledik. Müşteri almasaydı biz mühürlemezdik. Mühürlemeden bir hafta önce müşteri aldılar, biz de mühürledik.”
Eyyüp Doğan; “Biraz önce dediniz ki ben Belediye Başkanı seçildim, engellemeye çalışıyorlar. Her partinin Belediye Başkan adayı kendi iç siyasetinde, kendi partisi içinde değerlendirilir kimi uygun görüyorsa onu aday gösterir. Başka birilerinin sizi ya da burada oturan Belediye Başkanına, seni istemiyorum deme şansı yok. Vatandaş sizi tercih etmiş, Belediye Başkanısınız. Önümüzdeki dönemde de parti sizi yine aday gösterir, kazanırsanız yine Başkanımsınız, kazanamazsanız da kim gelirse o Belediye Başkanıdır.”
Memiş Çelik; “Sen ne anlatırsan anlat, karşındaki anlayacağı şekilde anlar. Ben burada partimi söylemedim. Parti ayrımı yapmadım. Dedim ki, ilçenin gelişmesiyle alakalı, burada Ak Parti olur, CHP olur. Ben 30 tane Belediye Başkanını söylüyorum. Burada parti ayrımı yapmıyorum. Ben burada diyorum ki, burada ilçe menfaati varsa herkes bir ve beraber olmalı. Partizanlık yapmıyoruz. Sen diyorsun ki kendi içinizde. Bizim kendi içimizde herhangi bir sıkıntı yok.” dedi.
Meclis toplantısı karşılıklı konuşmalar ile sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat