Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Musularlılar şölende buluştu

İlçemiz Musular Mahallesi sakinleri bu yıl beşincisi yapılan Geleneksel Pilav şöleninde buluştular. Gen, yaşlı birçok köylünün buluştuğu şölende, hoş sohbetler eşliğinde, eski günler yaad edildi.
Musular Köyü Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Pilav şöleni geçtiğimiz hafta Cumartesi günü köy konağı önünde yapıldı. Yurdun dört biryanında bulunan Musularlılar bir günde olsa bir araya gelerek tanışma fırsatı buldular.
Geleneksel hale getirilen Pilav şöleni hakkında bilgi veren Musular Köyü Dernek Başkanı Erdoğan Alıcı, Derneklerinin 2012 yılında kurulduğunu ve geleneksel olarak Pilav Şöleni düzenlediklerini belirterek; “ Şenliğimizi her yıl yapıyorduk. Ancak araya pandemi girmişti. Bir dönem yapamadık. Yeniden yapma kararı aldık. Burada asıl amacımız hemşehrilerimizin, köylülerimizin kaynaşması ve tanışmasını sağlamak. Senede bir günde olsa bir araya gelerek tanışma fırsatı buluyoruz. Burada misafirlerimize Pilav ve Kavurma ikramımız olacak. İsteyen oynayıp, isteyen eğlenecek. Bu gibi etkinlikler çok önemli. Gençlerin yaşlılarla kaynaşmasını sağlanıyor. Yoksa kimse kimseyi tanımaz hale geliyor. Davetimize icabet eden tüm köylülerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Saz ve Davul zurna ekibinin de yer aldığı Geleneksel Pilav şöleni akşam geç saatlere kadar devam etti. Musularlılar bir günde olsa bir arada olmanın tadını çıkardılar.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat