Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

‘Nohutla nadası bırak’ projesi kapsamında Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtılacak

İlçemizde bu yıl, ‘Nohutla nadası bırak’ projesi kapsamında çiftçilere, % 50 hibeli nohut tohumu dağıtılacak. İlçe Tarım Müdürü Ercan Çevik, bu destekte özellikle önceliğin kadın çiftçilerde olacağını belirtti.
Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
Karara göre; ‘nohutla nadası bırak’ projesi kapsamında, çiftçilere %50 nohut tohumu dağıtılacak.
Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde, İlçemiz Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başvurular alındı.
Geçtiğimiz hafta içinde başvuruların alındığını belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ercan Çevik; “Bir haftalık başvuru sürecinde 74 çiftçi müracaat etti. Dönümüne 10 kilo verilecek olan nohut tohumu %50 hibeli. En kısa zamanda çiftçilerimize dağıtılacak tohumları. Projeden faydalanan çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun.”dedi.
Projenin şartları olduğunu da belirten Ercan Çevik; Arazilerin mutlaka nadasa bırakılmasının gerekli olduğunu ve özellikle kadın çiftçilerin olması gerektiğini belirtti.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat