Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

‘OKULUM TEMİZ BELGESİ’ TÖRENİ YAPILDI Programa Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak katıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan törende, İlçemiz ve Evren ilçesindeki okullara “Okulum Temiz” Belgesi verildi.
Törene; Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Şube Müdürü Ahmet Başer, Kaymakam Zafer Engin, Evren Kaymakamı Bekir Kınacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, Evren İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yüksel ile Okul Müdürleri katıldı.
Uğur Işılak Kültür Merkezinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sağlığı Koordinatörü Fen Bilgisi Öğretmeni Tuğba Ömeroğlu tarafından yapılan bilgilendirme konuşmasında; “İlçemizde 41 kurum ve kuruluş okulum temiz belgesini almaya hak kazanırken Evren ilçesinde de 4 resmi kurum ve kuruluş okulum temiz belgesi almaya hak kazandı. İlçemizde bulunan tüm resmi kurum ve kuruluşlarımızın tamamı temel seviye sıfır atık belgesi almayı hak kazandı.
Aynı zamanda okul sağlığı çalışmaları kapsamında okullarımızın denetimleri yapılmaktadır. Okul sağlığı çalışmaları içerisinde yer alan tüm kademelerde bulunan tüm öğrencilerin periyodik muayenelerinin Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanması hedeflenmiştir”denildi.
Cumhuriyet Ortaokulu öğretmeni Ahmet Büyükaksoy ve öğrencileri grup Tuz Papatya tarafından piyano dinletisi ile müzik ziyafeti verildi.
Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi öğrencisi Doğan Sapmaz tarafından sunulan müzik dinletisinden sonra TOKİ Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Gülseren Gökalp ve öğrencileri tarafından folklor gösterisi oynandı.
Daha sonra Uğur Atılgan tarafından konuşma yapıldı. Atılgan konuşmasında; “Pandemi süreci, hepimize hijyenin hem bireysel anlamda hem de toplum olarak vazgeçilmez bir unsur olduğunu ve bu sürecin hepimize çok önemli görevler yüklediğini göstermiştir. Okullarımızın sağlıklı bir öğrenme ortamı sunması, öğrencilerimizin ve personelimizin sağlığını korumak açısından büyük bir öneme sahiptir. Okul hijyeni, öğrencilerimizin başarılı bir eğitim alabilmeleri ve güvenli bir ortamda gelişebilmeleri için temel unsurdur. Bu nedenle, tüm okullarımızda hijyen standartlarını en üst düzeye çıkarmak amacıyla bir dizi önlem almaktayız.
Bilindiği gibi, Okulum Temiz Belgesi, okullarımızın hijyen standartlarına uygunluğunu belgeleyen önemli bir sertifikadır. Şereflikoçhisar ilçesi olarak 543 öğretmen, 152 personel ile 5500 öğrencimizin öğrenim gördüğü okullarda hijyen standartlarını en üst seviyeye çıkartmayı; öğrencilerimize daha güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamı sunmayı hedeflemekteyiz.
Okullarımızın acil durum planları güncel olmalı, salgın veya benzeri olaylara karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu planlar, etkili ve hızlı müdahale için gerekli adımları içermektedir.
Bu belgeyi almaya hak kazanan ilçemizdeki 39 okul ve kurumumuzda görev yapan yönetici ve öğretmenlerimize gösterdikleri liderlik, özveri ve sorumluluk için geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz adına teşekkür ediyor, her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ayrıca bu tedbirlerin alınmasına katkı sağlayan okul personelimizi de unutmamak gerekir, onlara da buradan teşekkürlerimi iletiyorum.
Bu süreci yönetirken bizlerden desteğini esirgemeyen Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.”dedi.
Konuşmadan sonra okulum temiz belgesi verme törenine geçildi.
Peyder pey sahneye davet edilen okul Müdürlerine belgelerini sırasıyla; Kaymakam Zafer Engin, Evren Kaymakamı Bekir Kınacı, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, Evren İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yüksel ve Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Caner verdi.
Toplu çekinen fotoğrafın ardın program sona erdi.
Daha sonra Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, basına kapalı olarak Okul Müdürleriyle bir toplantı yaptı.
Toplantıdan sonra Ankara İl Müdürü Yaşar Koçak, ilçemizden ayrıldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat