Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Pazarda Ürünler Ateş Pahası

Geçtiğimiz hafta sonu kurulan ilçe pazarında, vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarının cep yaktığından yakındı. Vatandaşlar pazarda sebze ve meyvelerin pahalı olduğunu belirtirken bazı pazarcı esnafı fiyatların uygun olduğunu, bazı pazarcı esnafı da fiyatların yüksek olduğunu söyleyerek vatandaşlara hak verdi.
Geçtiğimiz hafta sonu kurulan ilçe pazarında, vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarının cep yaktığından yakındı.
“Cumartesi günü kurulan pazarda ürünler ateş pahasıydı. Fiyatlar cep yakıyordu.” diyen vatandaşlar, ürünleri almakta güçlük çektiklerini dile getirdi.
Üzüm 8-10 lira arasında satılırken soğan 2 liradan, patates 4 kilo 10 liraya, elma, mandalin ve bazı domates 5 liraya satılan pazarın en pahalı ürünü Yeşil Biber ve Taze Fasulye oldu. Yeşil Biber 10-13 liradan, Yeşil Fasulye ise 15 liradan alıcılara ulaştı.
Gazetemiz muhabiri de ürünlerin pahalılığı konusunu pazarcı esnafı ile görüştüğü. Konuyla ilgili olarak pazarcı esnafı şunları söyledi;
Pazarcı esnaflarından Yasin Aksoy; “Satışlarımız gayet iyi, fiyatlarımız uygun. Tüm halkımızı Pazar yerine bekliyoruz. Soğan 1,5 – 2 lira. Patates 4 kilo 10 lira, 3 kilo 10 liradır” dedi.
Pazarcı Tayfun Yalman da; “Vatandaşın alım gücü kalmamış. Fiyatlar ayyuka çıkmış. Elma, mandalin, limon 5 lira. Üzüm 10 lira, muz 12 lira, Domates 7-8 lira. Salatalık ve patlıcan 7-8 lira, biber 10 lira, lahana 10 lira. Yani bir evin zaruri Pazar ihtiyacı 300 TL gibi bir rakam oluşturuyor. Vatandaşın buna gücünün yetmesi mümkün değil. Asgari ücretle geçinenlere Allah sabır versin. Satıcı olarak biz de bitiyoruz. Biz ısuzu araba, 5-6 ton mal bir sene önce 20 bin liraya doldururken şimdi 80-90 gibi rakamlar tutuyor. Yanımda 5 eleman çalışıyordu, 1 elemana düşürdüm” dedi.
Pazarcı Tuncer Görgülü de; “Patlıcan 6 lira, domates 4-5 lira, biberler 5 – 10 lira. Fiyatlarımız normal. Vatandaşlarımızda memnun bizler de memnunuz fiyatlardan”
Yaşar Çevik; “Fiyatlarımız piyasaya göre uygun. Fiyatlarımız; Patlıcan 4 lira, domates 6 lira, limon 3 kilo 10 lira, üzüm 8 lira, mandalin 3 kilo 10 lira, salatalık 5 lira, lahana 7 lira. Vatandaşımızın alım gücü olmadığından alamıyor” dedi.
Fiyatların önümüzdeki haftalarda biraz daha düşmesi bekleniyor.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat