Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

SEN KİMSİN SORUSUNA CEVAP “Ulusal Anlamda Siyaset Yapan Bir Hemşehrinizim”

Bir önceki dönem Ak Parti Belediye Başkanı olan Hakverdi Altuğ yine Ak Partinin İlçemiz İlk Belediye Başkanı olan Ramazan Ceylan’ın geçtiğimiz hafta yapmış olduğu çok sert açıklamasına cevap verdi. Ceylan gibi sert olmasa da açıklama yapan Altuğ, Ak Partiden neden ayrıldığını açıkladı. Fetö iddiasında değinen Altuğ; “Sayın Ceylan Fetö ile ilgili hakkımda burada ifade etdiği ifadelerinin aynısını bir dilekçe ile Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet etmiş ve uzun araştırmalar sonunda Cumhuriyet Savcılığımız “koğuşturmaya yer olmadığına” karar vermiştir. Burada kişilerin isnat ve iddiaları değil, tarafsızlığına ve adaletine her zaman güvendiğim yüce Türk Adaleti’nin kararı önemli ve geçerlidir” dedi.
Geçtiğimiz hafta Ak Parti İlçemiz İlk Belediye Başkanı olan Ramazan Ceylan’ın Hakverdi Altuğ hakkında yapmış olduğu çok sert açıklamaya cevap gecikmedi. Altuğ gazetemize yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında Ceylan’a cevap verdi. Altuğ açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
“Öncelikle beni 2009 yılında Belediye Başkanı olarak seçen ve mensubu olmaktan her zaman onur duyduğum aziz Şereflikoçhisarlı hemşehrilerimi saygı ve muhabbetlerimle selamlarım.
Yapı olarak bu tür suni gündemlerle halkımızın meşgul edilmesine taraf bir insan değilim. Ancak Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ beyle Şereflikoçhisar’a yaptığımız ziyarette yaptığım konuşmada kendisiyle ilgili ve yerel siyasetle ilgili hiç bir ifadem olmamasına rağmen Belediye E. Başkanı Ramazan Ceylan beyin şahsımla ilgili gazetelere gönderdiği yazıyı eleştiri babında kabul ediyor, kısaca cevap verme gereği duyuyorum. Eğer bu itham ve eleştirilere cevap vermezsem halkımızın bir kısmının “demekki bunlar doğru, yoksa cevap verirdi” zannına kapılmasını istemem.
“Sen kimsin de Ak Parti’yi eleştirilesin?” sorusuna cevapla başlamak istiyorum.
Ben Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde Sivil Toplum Ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak ulusal anlamda siyaset yapan bir hemşehrimizim. Bildiğiniz gibi demokratik sistemlerde millete hizmet edecek olan Meclis Üyeleri, Belediye Başkanları, Milletvekilleri ve Hükümetler halkın oyuyla halk tarafından seçilirler. Bir partiden aday olurlar (veya bağımsız). Parti tarafından değil halk tarafından seçilirler. Halk tarafından seçilenler yapmadıkları veya yanlış yaptıkları her icraatları için gerek diğer partiler ve gerekse her vatandaş tarafından eleştirilebilirler. Çünkü idarede olanlar hem kamunun bütçesini hem de yetkisini kullanmaktadırlar. Bunun hesabını da her vatandaşımız iftira atmadan, hakaret etmeden siyasi bir nezaket içerisinde sorarlar, sormalıdırlar. Bu demokrasinin olmazsa olmaz gereklerinden biridir.
Konuşmamda Ak Parti’den neden ayrılma noktasına geldiğimize kısaca değinmiştim. Hatta Ak Parti’nin bizden neden ayrıldığına. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e bir gazetecinin mealen ” Hapisten çıktığınızda Tayyip Erdoğana hesap soracağız, bunları yıkacağız, toptan süpüreceğiz dediğiniz halde şimdi Erdoğan’la neden birliktesiniz?” sorusuna; “Biz yerimizde, çizgimizde duruyoruz, Erdoğan bize yanaşmış, bizim çizgimize gelmiştir” şeklinde cevap vermiştir. Perinçek çizgisine yanaşan bir siyasette bizim yerimiz olmaz, olamaz. Görüldüğü gibi biz Erdoğan’ı değil, Erdoğan bizi terketmiştir.
Parti içinde görev aldığımız süre içerisinde yapılan iyi işlerde payımız olduğu kadar yanlış işlerde de elbette hepimizin payı vardır. Fetö darbe girişiminde elbette seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın sonuna kadar yanında durdum. Bu darbe girişimi milletimize kastetmiş büyük bir hainliktir. Tayyip Erdoğan’ı Allah için sevdik, yine Allah için severiz. Bu yapılan yanlış işlerde yanında duracağız ve yanlış gidişte yol arkadaşlığına devam edeceğiz anlamına gelmez.
1996 yılından itibaren sırasıyla Refah, Fazilet ve Ak Parti de görev aldım. Saadet ve MHP’de hiç bir zaman görevim veya bir görüşmem olmamıştır. Refah ve Fazilet Partileri anti demokratik bir şekilde kapatıldığı için yeni partiler kurmuş ve yerimizi almışızdır. Yani Parti değiştirmeniz sözkonusu değildir. Ki bu partiler birbirinin fikren devamıdır. Kubilay Uygun bey mevcut partisi devam ederken bir sağ bir sol partiye geçmiştir. Bu da onun tercihidir. Bu olay doğru bir örnek değildir. Doğru örnek sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. O da aynı zamanlamayla Refah, Fazilet ve Ak Parti’de görev almıştır.
Üniversite yıllarında ülkücü hareketin içinde yer aldım. Ülkücünün eskisi olmaz. Hala da aynı ruhu ilk günkü gibi taşıyorum. Ancak birçok ülkücü gibi siyasi hayatımı Milli Görüş düsturunda olan siyasi partilerde devam ettirdim.
Herkes herkes hakkında istediği şeyi düşünebilir ve iddia edebilir. Bu da demokrasinin bir nimetidir. Sayın Ceylan Fetö ile ilgili hakkımda burada ifade etdiği ifadelerinin aynısını bir dilekçe ile Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet etmiş ve uzun araştırmalar sonunda Cumhuriyet Savcılığımız “koğuşturmaya yer olmadığına” karar vermiştir. Burada kişilerin isnat ve iddiaları değil, tarafsızlığına ve adaletine her zaman güvendiğim yüce Türk Adaleti’nin kararı önemli ve geçerlidir.
Ramazan Ceylan beyin şahsıma yönelik kızgınlığı ve kırgınlığı Başkanlığım sırasında Meclis üyesi Mehmet Yücel beyin başkanlığında araştırma komisyonu kurulmasından dolayıdır. Kendisi de bilmektedir ki bu kararı ben değil Belediye Meclisi almıştır. Neticede kendisi iddialardan aklandığını ifade etmektedir. Bu da sevindiricidir. Ben de dahil seçilen tüm Belediye Balkanları hakkında iddialar ve şikayetler olur ancak önemli olan sonuçtur.
Gelecek Partisi yapılacak ilk seçimde Seçilmiş son Başbakan sayın Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu Genel Balkanlığı’nda iktidarın önemli bir paydaşı olacaktır. Anketlerde oyumuz 2,5-3 gösterilse de gerçek bundan çok yukarıdadır. Anket firmalarının bir ticari işletme olduğu aşikardır. Buna kısa bir örnek vermek istiyorum. İyi Parti kurulduğu zaman anket şirketleri tarafından en fazla %1 gösteriliyordu. Ancak yapılan ilk seçimlerde %11 alarak anket şirketlerinin nasıl ticari kaygılarla hareket ettiğini göstermiştir. Gelecek Partisi’nde de durum aynı olacaktır. Gerçek hakem Millettir.
İlçemizin bu tür tartışmalardan ziyade hizmete ve hizmet verecek insanlara ihtiyacı vardır. Biliyorum ,ki Şereflikoçhisar’ın güzel insanları beni bir evladı olarak her zaman bağrına basmıştır ve basmaya da devam etmektedir. Bunu son ziyaretimizde de göstermiştir.
Gelecek Partisi Genel Merkezi,nde yönetici seçilmiş bir kardeşiniz olarak, yerel değil ulusal siyasette ülkemiz ve aziz milletimiz için hizmet etme gayreti içindeyim. Sizden destek ve dua, yüce Allah’tan yardım bekliyorum. Allah’a emanet olun. 22.11.2021 Hakverdi Altuğ Gelecek Partisi Sivil Toplum Ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat