Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Taksi ücretleri zamlandı

Ankara Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, 19 Ocak Cuma günü itibarıyla taksimetre ücretlerinin güncellendiğini açıkladı.
Bu güncellemenin ardında taksicilerin karşılaştığı artan maliyetlerin etkili olduğunu belirtti.
Yapılan değişiklikle birlikte, kısa mesafe olan indi-bindi ücretinin 50 TL’den 75 TL’ye çıkarılırken kilometre ücreti 15 TL’den 20 TL’ye ve taksi açılış ücreti ise 18 TL’den 25 TL’ye yükseltildi.
İLÇEMİZ TAKSİCİLERİ ÜCRETTEN MEMNUN DEĞİL
Taksi ücretleri zamlanınca, ilçemizde faaliyette olan taksicilerle bir görüşme gerçekleştirdik. Seç Taksi’de görev yapan taksicilerle yaptığımız görüşmede taksiciler, Giderlerin fazla olmasından dolayı belirlenen fiyatların giderleri karşılanmadığını belirterek fiyatlardan memnun olmadıklarını söylediler.
Taksilerin fiyatları ile ilgili görüşleri ise şöyle;
Taksici Raif Yücel; “Taksi fiyatlarından memnun değiliz. Çünkü, bizim masrafımız yükseliyor, müşterimiz az, bu fiyatlar giderimize karşılamıyor. Vergisi var, lastikler pahalandı, BAĞ-KUR primini yatıramıyoruz. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Kazancımız yok. Bugün 100 liralık bir ürün yarına 200 lira oluyor. Taksimetreye senede bir zam geliyor, mazota 3 güne bir zam geliyor. Tamam indi-bindi 75 TL yaptılar ama girdiler fazla, müşteri ve fiyatta az olunca kurtarmıyor. Ankara’yla burayı bir tutuyorlar. Ankara’da adamlar günlük 1.500 milyar para kazanıyor biz ise günlük ortalama 250 TL ancak kazanıyoruz.”dedi.
Taksici Üçler Sarıtaş da; “Taksici olarak ücretten memnun değiliz. Gelirler az, giderler fazla. Taksi ücretleri kurtarmıyor. Taksimetreyle şu anda fazla çalışamıyoruz. Çünkü, herkes anlaşmalı gidiyor. Ben 200 TL diyorum adam 150 TL olmaz mı diyor. O da bizi kurtarmayınca ister istemez geride kalıyoruz. Parça fiyatları aldı başını gitti, sigorta aldı başını gitti. Müşteri potansiyelimiz düşük. Biz Ankara gibi çalışamıyoruz. Ankara’nın dolusu var, Tekrar yine dolusu var. Bir yere dolu gittiğimiz zaman geri boş dönüyoruz. O zaman para kazanmıyoruz. Bu şekilde ilerliyoruz. Kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz.”şeklinde konuştu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat