Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Tekke Çeşmenin Suyu Artık Akıyor

Yeşilova mahallesinde bulunan, Demirli Köprünün altındaki dereye yakın olan ve 40-50 gündür akmayan İlçemizin asırlık çeşmesi, Tekke Çeşmesinin suyu, artık akıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri tarafından akıtılan çeşmenin suyuyla artık vatandaşlar daha önce olduğu gibi şimdilerde de halılarını yıkıyor, bidonlarını dolduruyor.
Çeşmenin suyunun akıtılma konusunda mücadele veren Yeşilova Mahallesi Muhtarı Yusuf Coşkun; Demirli köprü oradaki dere, DSİ tarafından 40-50 gün önce temizlenirken boruların kırıldığını ancak kırılan boruları tekrar yapmadıkları için çeşmenin suyunun kesildiğini, bunun üzerine kendisinin öncelikle konuyla ilgili bir dilekçe yazıp Kaymakamlığa verildiğini ancak bir şey yapılmadığını, daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bir dilekçe verdiğini, ABB tarafından gelen ekipler tarafından kırılan boruların yerine yeni boruların takılmasıyla çeşmenin akıtıldığını söyledi.
Çeşmenin akıtılması konusunda başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve ilçemiz CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Koçak’a, mahalle sakinleri adına teşekkür etti.
Ve suyu akan Tekke Çeşmede, daha önceki yıllarda olduğu gibi Şereflikoçhisarlılar halı yıkıyor hatta bidonlara su dolduruyor.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat