Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

TEZGAH AÇAMAYAN PAZAR ESNAFI İSYAN ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize yapımına başlanılan Aile Yaşam Merkezi’nden dolayı yer kalmadığı için Salı Pazarı esnafı tezgahını açamayınca isyan etti. İnşaat çalışması hakkında kendilerine her hangi bir bilgi verilmediğine dikkat çeken Salı Pazarı esnafı, “madem bir çalışma yapılıyor, önceden haber verilirdi” dediler. Oda Başkanlarına da ver yansın eden Pazar esnafı; “ şu yaşadıklarımıza bakın. Ortada kaldık. Ama ne hikmetse sayın değerli oda Başkanımızın haberi yok. Başkan dediğin üyeleri ile ilgilenir. Yapamıyorsa bırakıp gitsin!” dediler.
Yıllardır İlçemiz Sanayi mahallesinde Salı günleri tezgah açarak satış yapan Salı Pazarı esnafı bu hafta tezgah açamadılar. Salı günü her zamanki gibi tezgah açmak üzere Pazar alanına giden esnaf, ABB tarafından yapımına başlanılan çalışma ile karşılaştılar. Ne yapacaklarını, nereye gideceklerini bilemeyen esnaf, seslerini basın aracığıyla duyurmak istediler.
Gazetemiz bürosunu arayan esnaflar, muhabirimiz Zeynep Görgülü’ye Pazar yerinde isyanlarını dile getirdiler.
“Neden daha önceden bizlere haber verilmedi de bizi ortada bıraktılar?” diye soran Esnaflar; “Salı pazarında bu inşaatın başlayacağına dair gelip bize haber eden olmadı. Gelmişler, 3 gündür burada çalışmalara başlamışlar, pazarı da kapatmışlar. Bu bir rezilliktir. Bir haftadan önce haber vermeleri gerekiyordu. Kimse haber vermedi. Bugün sabah geldik, adamlar da açtırmıyor. Köylüler de alanın dışında. Kimse yerde göstermediler. Bu milletin malı var. Bu mal bir hafta dayanmaz. Çöpe gidecek. Bizim derdimize çare bulsunlar. Belediye Başkanımızın yanına gideceğiz. Bir çare bulacak kendisi. Bulamazsa Büyükşehir’e gideceğiz.” şeklinde konuştular.
ODA BAŞKANI YAPAMIYORSA BIRAKSIN!
Tezgah açamadıkları için zarar eden ve getirmiş oldukları malların bozulma riski ile karşı karşıya kala Pazar esnafı Oda Başkanına sitem ettiler. Manavlar Odası başkanının hiçbir zaman yanlarında olmadığını, hiçbir zaman tezgahlarına ya da manavlarına gelerek derdiniz-sıkıntınız var mı diye sormadığını iddia eden Pazar esnafı; “Bugün şu yaşadıklarımıza bakın. Ortada kaldık. Ama ne hikmetse sayın değerli oda Başkanımızın haberi yok. Başkan dediğin üyeleri ile ilgilenir. Zaman zaman ziyaret edip, sohbet eder. Bir isteğiniz, bir derdiniz var mı? Der. Ama canı sağ olsun bizim Oda Başkanının yüzünü gören yok. Bu şekilde Başkanlık mı olur? Yapamıyorsa bıraksın gitsin. Nasılsa yapan birisi bulunur” dediler.
ÇELİK; “HER ZAMAN YANINIZDAYIM!”
Salı Pazarından Belediye Başkanı Memiş Çelik’in yanına giden esnaflar, sıkıntılarını dile getirerek, Pazar yerinin ayarlanmasını istediler.
Başkan Çelik’te esnaflara; İnşaat yapımının başladığına dair bilgilerinin olmadığını, yer olarak kavak pazarını ayarlayabileceklerini ama başka yerlere de bakacaklarını, haftaya kadar yer sıkıntısını çözeceklerini, başkada istekleriniz varsa seve seve yardımcı olacağını ve her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat