Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Kaymakam Zafer Engin 2023 yılını değerlendirdi

Kaymakam Zafer Engin, ilçemiz açısından 2023 yılını değerlendirdi.
Gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü’yle görüşen Kaymakam Zafer Engin; eğitim yönünden, sağlık yönünden, OSB’miz hakkında ve en önemlisi asayiş yönünden genel bir değerlendirmede bulundu.
İlk olarak 2023 yılında 11 ilin etkilendiği deprem sonrası ilçemizde toplanan yardımlarda büyük katkısı olan ilçe halkına teşekkür eden Kaymakam Engin; “İlçemiz halkı o dönemde adeta seferber oldu ve elinden geldiğince yardımda bulundular. Hep beraber deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın acılarına ortak olduk. Bundan dolayı Şereflikoçhisar hemşehrilerime teşekkür ederim.”dedi.
Daha ilçemiz eğitimden bahseden Kaymakam Zafer Engin; ilçemizdeki eğitimde gayet kaliteli. Okullarımızda verilen eğitimlerle öğrencilerimizin sınavlarda başarı oranı yüksek.”şeklinde konuştu.
“İlçemiz sağlık yönünden de gayet iyi” diyen Kaymakam Engin, Hastanemizde ve sağlık ocaklarımızda kesintisiz hizmet verildiğini belirtti.
2023 yılında Şereflikoçhisar Organize Sanayi Bölgemizde güzel gelişmeler oldu ve 20’den fazla yatırımcımızla imza atıldı. Ki Elvan Bey dışında şu anda 4 fabrikanın bina inşaatı devam ediyor. İnşallah 2024 yılında yeni yatırımcılarımızın sayısı artacak.” Dedi.
Özellikle ilçemizdeki asayiş konusuna değinen Kaymakam Zafer Engin; “İlçe Emniyet ekiplerimiz ve ilçe Jandarma ekiplerimizle koordineli bir şekilde çalışmaktayız. İlçe merkezimizdeki ve dış mahallelerimizde gerek hırsızlık gerek uyuşturucu gerekse şiddet, kavga gibi asayiş olaylarda ekiplerimiz ellerinden gelen çalışmaları yapıyor.
Bizim özellikle üzerinde durduğumuz konu, uyuşturucudur. Bu konuda asla kimseye taviz vermeyiz. Gerek okullarda gerekse mahallelerde gerekli çalışmalar yapıyoruz. Uyuşturucu tespit edilen şahıs ya da şahıslar takip edilerek adalete teslim ediyoruz.
Aileler çocuklarını kontrol etmeli. Okullarımızda gerekli eğitimler vermekteyiz. Ki gençlerimizi uyuşturucu gibi zararlı maddelere alışmasınlar diye gerek Gençlik Merkezinde gerekse okullarımızda sporla ilgili etkinlikler yapıyoruz.
Benim ailelerden bir ricam var; eğer okul önlerinde yabancı şahıslardan şüphelendikleri olursa ilçe emniyet Müdürlüğüne ihbarda bulunmaları yeterli. Zira, yapılan bu ihbarları biz önemsiyoruz, mutlaka değerlendiriyoruz.”şeklinde konuştu.
Son olarak ilçe halkımızın yeni yılını kutlayan Kaymakam Zafer Engin; “2024 yılı afetlerin, kazaların ve terörün olmadığı bir yıl olsun. Şereflikoçhisar’da Belediye Başkanımızla, ilçe Emniyet ekiplerimizle ve ilçe jandarma ekiplerimizle, muhtarlarımızla, STK’larımızla ve hatta halkımızla birlikte eş güdümlü koordinasyon içerisinde hizmet vermeye gayret edeceğiz. Bu kapsamda, yeni yılda tüm Şereflikoçhisarlı hemşehrilerimin sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçirmelerini temenni ediyor, yeni yıllarını kutluyorum.”dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat