Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Türk Halk Müziğinin repertuarında yer alan İlçemiz Ozanlarından Hazım Atılgan’ın, “Aman Köylü Kızı” isimli eserini keşfeden, Murat Gezici, koroda seslendirilmesini sağladı

İlçemiz yöresel sanatçılarından müzik öğretmeni Murat Gezici, Türk Halk Müziğinin repertuarında yer alan Şereflikoçhisarlı ozanımız Hazım Atılgan’a ait “Aman köylü kızı” isimli eserini keşfederek, 60 kişilik dev koroda seslendirilmesini sağladı.
Gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü’nün, “ilçemiz Ozanı Hazım Atılgan’a ait eserini keşfederek, koroda seslendirmesini sağlamak nasıl bir duygu ve devamı da gelecek mi?” sorusunu cevaplayan Murat Gezici; “Aman köylü kızı” isimli eser, TRT repertuarına girmiş güzel bir eser. Bizlere rehber olan ve yol gösterici ozanlarımızı her zaman hatırlamak önem arz etmektedir. Bir Şereflikoçhisarlı olarak memleketimden çıkmış bir eseri icra etmenin gururunu yaşıyorum. Memleketimde yaşayan nice güzel ozanlarımız var. Bu konuda araştırma yapıp memleketimizden çıkmış eserleri ortaya çıkarabiliriz.”dedi.
60 kişilik Türk Halk Müziği Çocuk Korosunun seslendirdiği “Aman köylü kızı” eserinin beğenildiğini de söyleyen Murat Gezici; “Bu eserimiz 60 kişilik THM çocuk korosunun seslendirdiği bir eserdir ki, eserimiz herkes tarafından çok beğenildi.”şeklinde konuştu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat