Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Üniversite’de 2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde, 2022 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Bu yıl Ankara’da düzenlenen törende, İlçemiz Şereflikoçhisar Uygulamamalı Bilimler Fakültesinden 250 öğrenci ve Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulundan 150 öğrenci mezun oldu.

2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 30 Haziran 2022 Perşembe günü 14.00- 16.00 saatleri arasında, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesinde düzenlendi.
Törene; Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, ilçemiz Kaymakamı Zafer Engin, Kaymakam Refiki Emin Cevat Tutar, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ankaralı, Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş, konuklar, akademik ve idari personel ve ailelerinde katıldı.
AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı müzik dinletisiyle başlayan tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
AYBÜ Tanıtım Filminin ardından Rektör Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, açılış ve selamlama konuşması yaptı. Rektör Aydınlı konuşmasında; “YÖK’te çalışmış bir rektör olarak, son yıllarda Türkiye’de Yüksekokullara temayül yani tercih yüzde yüze ulaşmıştır. Yükseköğretim Kurumundaki yetkililerin Yüksekokul ile ilgili tekrar düşünün. Gençler diyor ki: Bizler açık bilgi kaynaklarını okuyarak geliyoruz. Bizim kafamızı karıştırmayın, bize bilgiyi nasıl kullanacağımızı öğretin, bizi yormayın mesajı veriyorlar” dedi.
Konuşmanın ardından Şereflikoçhisar Uygulamalı Bilimler Fakültesi birincisi ile Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu birincileri konuşma yaptı.
Tuz Gölü Yerleşkesinde bulunan Şereflikoçhisar Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin Dekan Vekili ve Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş da yaptığı konuşmasın da; ”Sevgili öğrencilerimiz, kimi uzak, kimi yakın diyarlardan gelerek bizleri şereflendiren siz kıymetli velilerimiz, Mezuniyet törenimize hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.
Bizler, Üniversitemize sefaköy escort mesafe olarak en uzak yerleşkesi olan Şereflikoçhisar’dan sizlere kucak dolusu muhabbet getirdik. Tuzgölü Yerleşkemiz, her ne kadar fiziken en uzak yerleşke olsa dahi, kalben ve ruhen ilimize ve üniversitemize bir nefes kadar yakındır.
Şereflikoçhisar, Tuz Gölü, Alaaddin Camii, Kalesi, Çatal Höyüğü gibi tarihi ve kültürel zenginlikleri; Hacıbekir kavunu, tuzu, yoğurdu, pekmezi, tahinli pidesi ve daha nice lezzetleri ile Anadolu kültürüne ve ilimize değer katmaktadır.
Kıymetli kardeşlerim, sevgili öğrenciler;
Eğer siz istiyorsanız ve varsanız, o asla hayal değildir. Gerçekleşmesi için biraz emek ve alın teri gerekebilir. Ama asla me’yus bir şekilde şartlara ve zaman teslim olmayı, mücadeleyi ve azmi bırakmayı aklınızın ucundan dahi geçirmeyeceksiniz.
Kader, gayret ve mücadeleye aşıktır.
Konuşmama hayatımıza rehber olan bir gönül dostunun gençliğimize ve her asra mesaj niteliğindeki şu sözleriyle son vermek istiyorum.
“İyi eğitilmiş fertler, kendileriyle birlikte, mensup oldukları toplumları da yükseltir, ileri götürür. O yüzden eğitimin iyi ve tam olması şarttır” şeklinde konuştu.
Konuşmadan sonra Fakülte ve MYO’da dereceye giren öğrenciler tarafından kütüğe isim çakıldı, belge ve plaket takdimi yapıldı. Daha sonra mezun olan öğrenciler, sahnede akademik personel ile fotoğraf çekildi.
Programın sonunda da Rektör Aydınlı, Doç.Dr.Ahmet Sarıtaş, protokol misafirleri, öğretim elemanları, mezun olan öğrencilerle birlikte diploma yemin metni okunarak; “Bu diploma ile bana verilen unvanın onurunu koruyacağıma, yüklediği sorumlulukların tanıdığı yetkilerin her an bilincinde olarak hangi koşul altında olursa olsun onları iyiye kullanacağıma, ülkeme ve insanlığa yararlı olacağıma kendimi ve mesleğimi yükseltmeye ve yüceltmeye çalışacağıma, namusum ve şerefim üzerine and içerim” denildi.
Tören, mezuniyet yemininin ardından öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat