Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

VİCDANINIZ KURUSUN! Tonlarca Soğan’ı çöpe attılar

Gıda fiyatlarının giderek arttığı şu günlerde tonlarca Kuru Soğan’ın yabana döküldüğünü gören vatandaşlar isyan ettiler. Çoğunluğu sağlam Soğan’lar bu haliyle hayvanlara yem oldu. Durumu isyan eden vatandaşlar; “ keşke çöpe atmak yerine ihtiyaç sahiplerine verselerdi. Bugün pazarda kilosu 10 lira civarında “ dediler.
Çok değil bir yıl öncesine kadar zam şampiyonu olan Kuru Soğan bu yıl beklenen fiyatı göremeyince onlarca ton Kuru Soğan çöpe atıldı. İlçemiz Hındıllı Yaylasında kim ya da kimler tarafından döküldüğü henüz netlik kazanmaya tonlarca kuru Soğan şimdilerde hayvanlara yem oldu.
Son baharda hasadı yapılan ve o dönemlerde 4-5 liradan toptan satılan Soğan beklenen talebi bulamayınca binlerce ton Soğan depolara kaldırıldı. İklim şartlarının uygun olmayan depolama koşulları ve yeşillenme ile çürüme riski karşı karşıya kalan ve alıcı olmadığı için depolarda bekleyen Soğan yavaş yavaş çillenmeye ve çürümeye başladı. Soğan stokçuluğu yapan kişiler bekledikleri fiyattan alıcı bulamayınca yüzlerce ton soğan depolarda kaldı. Çillenmeye ve çürümeye başlayan Soğanlar son çare olarak çöpe atıldı.
HAYVANALARA YEM OLUYOR!
İlçemiz Yeşilova Mahallesi Hındıllı yaylasında kim ya da kimler tarafından döküldüğü belli olmayan onlarca ton Soğan hayvanlara yem oldu. Muhtemelen gece yarısı döküldüğü iddia edilen Soğan’ı gören vatandaşlar konuya tepki gösterdi. Bazıları çuvallı bazıları ise dökme olarak yabana atılan Soğanları gören vatandaşlar görmüş oldukları manzara karşısında ne söyleyeceklerini bilemediler. “Şu manzaraya bakın! Çoğu çuvallı çoğu dökme onlarca ton Soğan’ı buraya dökmüşler. Yazık bu bir milli servettir. Soğan şuan Pazarda 8-10 lira civarında. Kimin döktüğü belli değil. Çoğu sağlam. Hatta birçok vatandaşımız buradan Soğan alarak gitti. Keşke buraya dökmek yerine ihtiyaç sahiplerine verselerdi. Soğan her evin ihtiyacı” dediler.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat