Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

YENİ MAHSÜL ÇIKTI, FİYATLAR DÜŞTÜ

Bir kaç ay önce yüksek fiyatı ile tüketicileri şaşkına çeviren ve kilosu 20 liraya kadar çıkan kuru soğan yeni hasadın başlaması ile kilosu 8-9 liraya düştü.
Mart ayında yükselen fiyatı ile adeta zam şampiyonu olan, bu yönü ile siyaset cephesinde de adından sık sık söz ettiren kuru soğan, yeni hasadın başlaması ile birlikte 8-9 liraya düştü. Birkaç ay önce 20 lira olan ve tüketiciler tarafından tepkilere neden olan kuru Soğan’ın fiyatının bundan sonra 10 Lira’yı dahi görmeyeceği tahmin ediliyor.
Mutfakların vazgeçilmez ürünü haline gelen Kuru Soğan’da fiyatlar %50 düştü. Birkaç ay önce kilosu 20 lirayı gören Kuru Soğan Adana’da yeni hasadın başlaması ile birlikte fiyatı da düştü. Şuan için tarlada 4-5 lira ile toptan satışa sunulan Kuru Soğan, Pazar ve marketlerde 8 ile 10 lira arasında müşteriye ulaşıyor.
Her ne kadar şuan için Adana’da hasadı başlayan ve buna rağmen %50 fiyat düşüşü yaşanılan Kuru Soğan’da ilerleyen günlerde tüm il ve ilçelerde hasadınız başlaması ile birlikte bu fiyatların daha da aşağıya düşmesi bekleniyor.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat