Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

GÜNAH KEÇİSİ ARAMAYIN!

Hemen herkes en ufak bir tatsız olayda kendisini aklama derdine düşerken, karşısındaki kişiyi karalama yoluna gider. İnsanoğlunun fıtratında vardır bu. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de maalesef devam edecektir. Kimse “ben bunu hak ettim!” demez, diyemez. Takip edenler bilirler iki haftadır İlçemiz İYİ Parti İlçe teşkilatında yaşanılan ve ne hikmetse kamuoyundan sır gibi saklanılmaya çalışılan bir takım gelişmeleri yazıyorum. Yazdıklarımda en ufak bir mübalağa, en ufak bir yalan olmamasına hatta belge ve gelişmelerle sabitken, biri ya da birileri perde arkasından araştırmalar yapıp, sözde bana bilgi verenler varmış ve bunların kimler olduğunun araştırmasını yapmaya başlamış. Sadece gülüyorum. Yahu her şey gün gibi ortada iken, partide yaşanılan iç çekişmeler sonrası birçok kişi istifa ederken, sorun ve sıkıntıları önlemek için çaba sarf edecek olanlar, çıkmış, “ee bu gazeteciye bu bilgiyi kim veriyor?” Ya da karşısındaki kişinin üzerini unlu görüp değirmenci zannediyor. Ben hiçbir haberimi, hiçbir köşe yazı mı yemek masası hariç, başka masalarda planlamadım. Sanırım masa farkı olduğu için bu gibi düşünceler ortaya çıkıyor. Bence bu zihniyet öncelikle masaları iyi seçmeliler. Hemen hemen her hafta farklı masalarda buluşup, fikir alışverişi yapılınca hele hele belli bir saatten sonra demek ki insan kendisini kaybedince, böyle araştırmalar yapma gereği hissediyor.
Her şeyden önce karşınızdaki insana değer verin. O’nun elinde neler var ona bakın. Kimdir? Nedir, Ne yapar, kimlerle görüşür, bilgi birikimi var mı onu araştırın. Hatta size bir dip not vereyim, emin olun yazdıklarımdan çok yazamadıklarım, hatta yazmak istemediklerim var. Yoksa kim kiminle ne iş yapar, hangi pazarlıklar yapılır, toplantılarda neler konuşulur, kim kime ne için yakınlık hisseder, hatta kimin sosyal medya hesabını kim ya da kimler kullanır tek tek bilgim var. Ama ilçemiz küçük, hemen hemen her gün yüz yüze baktığımız ve size olan saygımdan dolayı suskun kalıyor isem bu kadarda su istimal edilmemesi gerekir. O yüzden size tavsiyem, insanların bir birini sevmek gibi bir mecburiyeti yok, ama en azında saygı duymalıyız.
Gelelim il olma konusuna. İlçemizin ben beni bildim bileli en büyük özlemi, beklentisi, hayali il olmak. Geçmişte anlatılır, bu uğurda yollar kesilmiş, bilmem hangi siyasetçi ilçemize gelip söz vermiş, biri yada birileri bilmem hangi siyasetçinin eşine laf atmış, hatta konuşma esnasında mikrofonu kapatılmış onu bilmem. Şuan Memleket Partisi bir ilki gerçekleştirerek, il olma yönünde imza kampanyası başlattı. Olur mu derseniz, inşallah olur. Olmasa bile biz elimizden geleni yapalım, sonrası etkili ve yetkili kişilere kalmış. Bu vesile ile Memleket Partisi ilçemiz yetkililerinde istirhamım bu olayın siyasallaştırılmaması, stantlar açılırken, esnaf ziyareti yapılırken, partiden çok ilçemiz ön plana çıkarılmalı. Ve halkımız, mümkünse siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bu kampanyaya destek vermeli.
Ve son konu. Malum kış ayı iyiden iyiye kendisini hissettirmeye, havalar artık eksi derecelere düşmeye başladı. İstirhamım; şu kış gününde biraz daha paylaşımsever olmalıyız. Emin olun ilçemizde o kadar çok ihtiyaç sahibi var ki! Kiminin kömürü yok, kimisinin çocuğu okula gidiyor kıyafeti yok, kimisinin erzağa ihtiyacı var. Zaman zaman duyuyorum, “ilçemizde ihtiyaç sahibi kalmamış, olsaydı o kadar işçi arayan yer var, aylardır işçi bulamıyor” diyenler var. İnanın az çok bu işin içerisinde olduğum için birçok kişi çalışamayacak durumda. Ya okula giden çocuğu var, ya da sağlık sorunları. Ve bunların büyük bir çoğunluğu eşinden ayrılmış, yada eşi vefat etmiş kişilerden oluşuyor. Hani aklınızın bir köşesinde bulunsun, olurda yardım yapmak ister ve yapacak insan bulamaz iseniz sizlere bu konuda yardımcı olmak isterim.
Her şeyin gönlünüzce olması, günah keçisi aramak yerine, kendi yanlışlarımızı görmek, mümkünse bu yanlışlardan bir nebzede olsa uzak durmak, şahsımızda çok ilçemizi ve bizden sonra gelecek neslimizi düşünmek, “aman nasıl olsa benim hiçbir şeye ihtiyacım yok, olana da Allah yardım etsin” demek yerine paylaşımcı olmak dilek ve temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat