Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MHP İLÇE TEŞKİLATINDA NELER OLUYOR?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli beyin, 15 Temmuz hain darbe girişimi sorası izlemiş yol bir yerde kimliğini ortaya çıkardı. Bilenler tarafında “Devlet Adamı” diye tabir edilen sayın Bahçeli, 15 Temmuz Hain darbe girişimi sonrası deşifre olmuş, artık madalyonun öbür yüzü görünmüştü. Bazı olayların cereyan etmesi sonrası partiden ayrılanlar tarafından 2017 yılında İYİ Parti kuruldu. Birçok MHP’li yeni kurulan partiye geçerek, Bahçeli’den ayrıldılar. Yaklaşık 1 sene sonra 2018 yılında kurulan Cumhur İttifakı ile Bahçeli resmen Ak Parti ve İktidarın yanında olduğunu, bunun en başında ise şahsının değil, ülkesinin bekası için böyle bir karar aldığını ifade etti. O gün bugün İttifak devam etti ve iki büyük Lider hemen hemen her konuda ortak fikir birliği ile hareket ettiler.
İki lider ortak noktada buluşurken maalesef bu ortak nokta olayı alt tabanda sağlanamadı. Bunun en büyük örneğinin İlçemizde yaşadık ve yaşıyoruz. MHP’den meclise giren bazı meclis üyeleri yapmış oldukları hal ve hareketler, gereksiz ve şahsi olan istekleri Cumhur İttifakından uzak tavır ve davranışları, hatta ve hatta kendi partisinden meclis üyesi olan diğer arkadaşları ile yaşanılanlar ortamı bir kat daha gerdi. Kırgınlıkla başlayan uzaklaşma, küskünlüğe kadar gitti. Hatta günümüzde daha düne kadar yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen, şahsi çıkarları için ortak paydada buluşan kişi ya da kişiler, şimdilerde aynı masanın farklı uçlarında oturmaya başladılar.
Ve birkaç gün önce Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Prof.Dr.Mevlüt Karakaya’nın ziyareti bazı acı gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Düşünün koskoca Genel Başkan Yardımcısının ziyaretini yaklaşık 20-25 kişi karşıladı. Hatta ne acıdır ki, bu karşılayanlar arasında İlçe teşkilatının bazı üyeleri dahi yer almadı. Bir zamanlar İlçemizde Belediyeyi kazanmış, hatta seçimlerde ikinci sırada yer alan bir partinin İlçe Başkanlığına ne olmuştu da Genel Başkan Yardımcısını sade ama sade 20-25 kişilik bir kalabalıkla karşıladı.
Bence burada en büyük etken, İlçe Başkanlarına düşüyor. Şahsım için konuşacak olursam, en küçük bir olumsuz haberde dahi, (ki bizler gazeteciyiz) gerek şahsımı, gerek gazetemi karşısına alan, elinde çok büyük koz varmış gibi, “bundan sonra bizim ilanlarımızı girmeyin!” diyecek kadar küçülen, her ne kadar siyasi kimliği büyük gibi görünse de ufku dar olan kişiler göreve geldiler, işte MHP yudum yudum erimeye, her geçen gün kan kaybetmeye, bırakın parti dışında parti içinde dahi çıkar kavgaları yaşanmaya, Genel Başkan Yardımcısı gibi birisini 20-25 kişilik kalabalıkla karşılamaya başladılar.
Ve gelelim, sayın genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Mevlüt beyin ziyaretine. Uzun zamandır ilçemize MHP adına yapılmayan ziyaretin en büyüğü yapılacak ve bu ziyarete ilçe dışından da olmak üzere 20-25 kişi katılacak. Vay ki vayyy! Aslında gazetemizde yer alan ve salonun tamamını gösteren fotoğraf her şeyin açık açık itirafçısı ama anlamak gerek…
Her ne ise esnaf ziyareti yapılıyor, birkaç esnaf ziyareti sonrası, kalabalık çok olduğu (20-25 kişi) ve İlçe teşkilatına sığmayacağı düşünüldüğü için, Kültür Merkezine geçiliyor. Malum gelen misafirler kısa kısa konuşma yapıyor, gerek siyasi gerekse görevleri gereğince yapılan çalışmalardan bahsediliyor ve katılımcıların her hangi bir konuda sorularının olup olmadığı soruluyor. Hani Peygamber efendimiz demiş ya; “ Ya hayır söyle ya sus!” diye. Aldığım bilgi, Bir kişi soruyor. Sayın Başkanım, dağda bizim kardeşlerimiz, akrabalarımız, gençlerimiz ölüyor!” diye. Kardeş, genç dediği, eli kanlı katiller yani teröristler. Bir yerde terörist seviciliği yapıyor. Neye uğradığını şaşıran Genel Başkan, Mehmetçiğimize kim kurşun sıkıyorsa, düşmanımızdır” diyor, bir an önce sözü geçiştirmek, ortamı yumuşatmak istiyor. Bir başkası, İttifak ortağı olduğunu unutarak, İktidarın sayısal verilerini eleştiriyor. Yıllar sonra İlçeye gelen, partililerle buluşup, gönül almak isteyen Genel Başkan yardımcısı bu sorulan sorular sonrası neye uğradığını şaşıyor. Ortalık buz kesiyor. Katılanlar şaşkın. Öyle ya da böyle ziyaret bitiyor. Bitiyor bitmesine ama, emin olun hala o ziyaret konuşuluyor. Yaşanılanlar, katılanlar, katılmayanlar, kalabalık, söylenen sözler vs vs.
Asıl benim merak ettiğim konu, şöyle bir katılanlara baktım da, düşünün İlçe teşkilatına Genel Başkan Yardımcısı gibi bir büyük siyasetçi gelecek, senin İlçe Teşkilatı üyelerinin bazıları dahi katılmayacak. Sizce de garip değil mi? Peki Bunun sebebi ne? Acizane sebep; işi bilmeyen kişilerin bir yerlere getirilmesi. Sebep; bazı kişilerin egoist olmaları, sebep; siyasetin kalp kırıcı değil, toparlayıcı ve kucaklayıcı olduğunu, şahsını değil, davasını düşünen kişi ya da kişilerin başarılı olacağından bihaber olmaları demek.
Yani kim ne derse, hem şahsım, hem gazetem adına ne düşünürse düşünsünler. Genel Başkan Yardımcısının bu ziyareti ve yaşanılanlar yabana atılmamalı. Partide oluşan çatlaklar, partide oluşan sorun ve sıkıntılar bir an önce tespit edilip, çözüm yolları aranmalı. Gerçi son aldığım bilgi bazı kişilerin şimdilerde liste hazırlığında olduğu, İlçe Başkanlığı için gerekli çalışmaları yaptığı. Bakalım ilerleyen günler daha nelere gebe. Kim ne yapacak, ne düşünecek, nasıl bir yol izleyecek. Gerçi benlik bir şey yok. Artık nasılsa kesecek ilanları da olmadığı için, çok çok gazetemi okumazlar olur biter. 
Her şeyin gönlünüzce olması, siyasetin şahsi çıkarlar doğrultusunda olmayacağını, egoist kişilerin siyaset yapamayacaklarının bilinilmesi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat