Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Olur mu sizce?

31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlere aylar kala haraketlilik yaşanmaya başladı. Hemen hemen tüm Partilerin aday adaylık başvuru süreçleri birkaç güne sona erecek. Bu şu demek, ola ki aklının bir köşesinde aday adayı olmak isteyen varsa, önümüzdeki günlerde başvuru yapsın. Aslında bu süre bana göre biraz formalite gibi. Partiler tüzükleri gereği olması gereken prosedürleri işleyişe koyuyor. Bir yerde aday adaylarının gazını almış oluyor. Yoksa günümüze kadar
Şuana kadar Ak Parti’den 3-4 kişi Belediye Başkanlığı için başvuru yaptı. MHP’den 1, Yeniden Refah Partisinde 1 kişi, aday adaylığı için başvuru yaparken CHP ve İYİ Partide ise yazımı kaleme aldığım süre içerisinde her hangi bir başvuru yapılmadı. Memleket Partisinde ise Mahmut Celal Ünsal’ın adaylığını Genel Başkan aylar öncesinden açıklamıştı.
Ancak perde arkasından bir takım arzu ve isteklerin olduğu bilgisi geliyor. Bir dönem Ak Parti Belediye Başkalığı yapan, tekrar aday gösterilmediği için Partisinden istifa ederek, Gelecek Partisine geçen, burada çeşitli görevlerde bulunan ve 6’lı masanın seçimi kaybetmesi sonrası umduğunu bulmayan Hakverdi Altuğ, geçtiğimiz haftalarda Gelecek Partisinden istifa etti.
Yaklaşan yerel seçimler öncesi yeniden İlçemiz Belediye Başkanı olmak isteyen Altuğ’un şu günlerde İYİ Parti İlçe Başkanı ile bir takım temasları olduğu hatta yerel seçimlerde İlçemiz İYİ Partiden Belediye Başkanı olmak için adımlar attığını duyuyorum.
Ve CHP… Bu partiden işler biraz karışık gibi. Mustafa Alıcı ve Mustafa Koçak’ın aday olması beklenilen partide, şimdilik her iki Mustafa’da sessizliğini koruyor. Muhtemelen gerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Gerek İl Başkalığı ve İlçe teşkilatı ile yapılacak olan görüşmeler sonrası iki Mustafa’dan birisi aday olacak gibi.
Şu bir gerçek, ilçemiz bu seçimlerde en çok adaylı bir seçim yaşayacak. Ak Parti, CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi, Yeniden Refah Partisi ve olursa bir bağımsız adaylı seçim yaşayacak. Dahası bu seçimde olursa MHP ile Ak Parti’nin farklı farklı aday çıkarması dahi son günlerde kamuoyunda kulaktan kulağa dolaşmaya başladı.

Ve gelelim Ak Parti İlçe Başkanlığına. Geçtiğimiz hafta Erkan Seyhan’ın istifası, yapılan temayül yoklaması sonrası yeni Başkan Levent Sarıkaya oldu. Şimdilerde Sarıkaya her ne kadar hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ediyor gibi gürünse de bir yandan da İlçe teşkilatını oluşturma derdinde. Şu ana kadar İlçe Teşkilatı hakkında her hangi bir açıklama yapılmasa da Sarıkaya’nın yönetimi hafif hafif şekillenmiş durumda.
Eski teşkilattan sadece 1 kişinin yer aldığı yeni yönetim, tamamen yeni yüzlerden oluşuyor. Bir kaç kişi hariç geriye kalan isimler ilk defa bir siyasi partinin yönetiminde yer alacak. Ve en önemlisi bu yönetimde 2 Avukat ve 3 bayan görev alacak. Ve çoğunluğu yaş itibari ile gençlerden oluşacak gibi. Bu yönde de birkaç güne kadar, Ak parti İlçe Başkanı Levent Sarıkaya’nın listeyi onaylatması ve kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniyor.
Yukarıda yazdıklarımı toplayacak olursak, Hakverdi Altuğ İYİ Partiden, İlçemizde en az 5 Başkan adaylı seçim ve bu kadar çok adaylı seçimde 7 bin oy alan Belediye Başkanı olur mu sizce? Bunu da zaman gösterecek.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat