Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Ahmet Sönmez; “Buraya kim geldiyse bu zamana kadar hırsızlık yapmış”

Şereflikoçhisar Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Ahmet Sönmez, düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği 6 aylık süre içinde kooperatifi kooperatif yapan çalışmalarını anlattı. 12 yıldır kooperatifin mağdur durumda olduğunu, yönetimiyle birlikte kooperatifi hem kamulaştırdıklarını, hem resmileştirdiklerini hem de işlemlerin sıkıntısız yürüdüğünü belirten Sönmez; “Üyelerimizin burada olmayışı, kooperatifin yanında olmayışıdır” dedi. Açıklamanın devamında; “Buraya kim geldiyse bu zamana kadar hırsızlık yapmış. Şereflikoçhisar Taşıyıcılar Kooperatifinin bütün üyelerinin çoluğunun, çocuğunun hakkını hırsızlıkla yemişler” diye iddialarda bulunan ve kooperatifin daha önceki yönetimlerinin yaptığı çalışmaları söyleyen Ahmet Sönmez’in açıklamasının tamamı ise şöyle;
“Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Ahmet Sönmez; “Şereflikoçhisar Taşıcılar Kooperatifi’ne 10.04.2022 tarihi itibariyle yönetim kurulu ile birlikte seçim sonucunda geldik. Kurulumuzla birlikte yaptığımız ilk toplantımızda, Şereflikoçhisar Taşıyıcı Kooperatifi’n eksikliklerini komple ne kadar, ne var analiz ettik. Analizlerimizin sonucu, kooperatifin yeri olsun ve çalışmakta sıkıntı olmasın diye öncelikle maliyeyi yapılandırıp, vergi levhasını alıp, duvarımıza asmak oldu.
Daha sonra diğer bütün blokelerimizi, bütün tazminatlarımızı ödüyoruz. Maliye yapılandırmamız 10 bin liraydı. SSK yapılandırmamız 17 bin lira. Ve bunları yapılandırdıktan sonra Şereflikoçhisar Taşıyıcılar Kooperatifin bankadaki önünü açtık, maliyedeki blokemizi kaldırttırdık, SSK’daki blokemizi kaldırttırdık ve tazminattaki avukatta olan bütün icraları kaldırtırdık. Bunun takibinde gittik Şereflikoçhisar Taşıyıcılar Kooperatifi adına Taşıma İşleri Organizatörlük (TİO) belgesini kooperatifimize kazandırdık.
Daha önce Kırşehir’de bir firmanın burada ihaleye girmek için usulen buraya vergi levhasını asmışlar. Ve onun üzerinden işlem yaparken kooperatifin bundan hiçbir kazancı olmamış, kişilerin cebine gitmiş kazanılan para. Kooperatifin hiçbir giderine, hiçbir borcuna bir kuruş ödenmemiş. Daha önceki yönetici arkadaşlar sadece kendi faturalarını veya eş güdüm dost olan insanların faturalarını kullanarak kooperatifimizi çok derin bir hezimete uğratmışlar, zarara uğratmışlar.
Şu andaki en büyük zararımız, takip ederek ödediğimiz, topladığımız genel borç 1 milyon 300 küsür idi. Bu borcun aşağı yukarı 500 küsür miktarını ödedik.
Bunun yanında, kooperatifimize kazandırdığımız belgeyle de faturamızı keserek bütün işletmelerle, uyum içinde çalışıyoruz. İlçe Belediyemizin katkılarıyla, tır kooperatif garajımıza araçlarımızı çektirip, 24 saat kesintisiz servis yapılıyor. Bu hizmetten dolayı Belediye Başkanımız Memiş Çelik’e teşekkür ediyorum.
ÜYELERİMİZ KOOPERATİFİMİZE SAHİP ÇIKSIN
Şereflikoçhisar Taşıyıcılar Kooperatifi, 12 yıldır çok mağdur durumdaydı. Bugün itibariyle ki 5 aylık geçmişe gidelim, 6 aylık çalışmamız sonucunda kooperatifimizi hem kamulaştırdık hem resmileştirdik hem de işlemler sıkıntısız oluyor. Yapılandırmamız ödeniyor. Sıkıntısız kazançta üyelerimizin desteğiyle. Benim burada en büyük üzüldüğüm nokta şurası; Şereflikoçhisar Taşıyıcılar Kooperatifi’nin üyelerinin destek çıkmayıp, sahiplenmeden, dışardan aynı işi daha ucuza taşıyıp kooperatifini gözetmediği için çok üzülüyorum. Yani kooperatifin aldığı fiyatların altında işletmelerle veya dışardaki nakliyecilerle çalışırken kendilerinden ödün verip, kazançlarından ödün verip, onlarla olmalarına üzülüyorum. En büyük eksikliğimiz üyelerimiz. Üyelerimizin burada olmayışı, buranın yanında olmayışı.
KOOPERATİF BORÇLANDIRILMIŞ
Buraya gelen yönetim, hiç kendi azmiyle, kendi düşüncesiyle ve kendi özüyle yönetim olup ta bir karar alamamış. Muhasebeci veya dışardan gelen duyumla, ben karar defterini inceledim, sadece aldıkları karar şu; Genel kurul kararı. 12 yıldır alınan karar, genel kurul karalı. Karar defterinde bir tane personel giriş, çıkış yok. İstifa giriş, çıkışı yok. Bu varken bile kooperatifimiz 222 bin lira işçiye tazminat ödüyor. Karar defterimizde olmayan bir şeyi, 4 şahitle. Kooperatifin geçmiş yönetimi bununla ilgilenmeyip, üstüne gitmediği için adam hak kazanıyor. Ve biz, 222 bin lirayı bir peşin, 10 taksitle ödeyeceğiz, ödüyoruz da, 5.taksidini ödedik. Benim yönetimim gelene kadar karar defterinde sayfalar yırtılmış. Ben bunu ilgili mevkilere, resmi yazıyla isteyerek aldım. Tekrar oluşturdum. Bu karar defterinde herkes kendi menfaatine göre yetki almış. Tek kişi yetki kılmış. Kooperatif Yönetim kanunlarına göre, hiçbir zaman kooperatif yönetiminde tek kişi yetkili olamaz. İmza yetkisi tek kişi olamaz. Çok üzülerek söylüyorum; Şereflikoçhisar Taşıyıcılar Kooperatifinin üyelerinin bilinçsizce, haberi olmadan üyelerden milyonlarca para yenmiş, borçlandırılmış. Şereflikoçhisar Taşıyıcılar Kooperatifimize, yönetim kurulu dahil kendileri tavan fiyattan sigortalı gösterterek ve fiilen çalışmayan 10 kişiyi sigortalı göstererek para kazanmışlar. Tespit tutanaklarında da var bunlar, ilgili yerlere müracaat ettim. Sonucu bekliyorum.
KİM GELDİYSE BU ZAMANA KADAR HIRSIZLIK YAPMIŞ
İkinci bir durum. Şereflikoçhisar Taşıyıcılar Kooperatifi’nin bugüne kadar olan genel kazancının kasa defteri yok ortada. Ben yönetime geldiğimde ilk tutanağım buydu zaten. Kooperatifime geldiğimde rezil kepaze bir yerdi, darma dağın, bir tane evrak yok. Ben bir tane A4 kağıdına envanter tutanağa tuttum. Olan hiçbir şeyimiz kalmamış diye. Daha sonra geçmiş yönetimle bunu kavga dövüş karar defterimize aldık.
Çok üzülerek söylüyorum. Buraya kim geldiyse bu zamana kadar hırsızlık yapmış. Şereflikoçhisar Taşıyıcılar Kooperatifinin bütün üyelerinin çoluğunun, çocuğunun hakkını hırsızlıkla yemişler.
Geçmiş yönetimlerimiz külhanbeylik yapmışlar burada, hiçbir hesap yok, hiçbir kitap yok. Her kazanç ceplerine. İş kendilerine. Kooperatif adına geçen hiçbir evrak yok. Aynı zamanda burayı da çalıştırdıkları işçileri de sigorta yaptırıyorlar. Kazançları kendilerine yansıtıyorlar, kendi işçisinin sigortasını da buraya yaptırıyorlar. Giderleri de kooperatife yazarak, borçlandırıyorlar kooperatifi.
Bugün 528 bin lira SSK borcu, 155 bin lira maliye borcu, 277 bin lira tazminat borcu ve 274 bin lira da TİO belgesi aldık. Bu belge almadan fatura kesemiyoruz. Devletimizin yeni çıkarttığı, gerekli belge.” dedi.
KOOPERATİF’İN ADRESİ BİLE DEĞİŞTİRİLMEMİŞ
Şereflikoçhisar Taşıyıcılar Kooperatifi, buraya 2010 yılından itibaren burada, 6 genel kurul geçirmiş. 6 kurulda, hiçbir zaman adresi değişmemiş. Asıl adres burayken taşınan kooperatifin adresi terminal içi gözüküyor, Ekici mahallesi diye. Ben belgeye gittiğim zaman yaşadım. Belge için tescil ettirdiğim belgeler Yeşilova Mahallesi, kooperatifin adresi Ekici mahallesi geçtiği için ben gittim Ticaret Odası’ndan zorluklarla tescil ettirdim bu adresi yeniden. Bu tescil içinde 30 bin liralık masraf yerine 2 bin lirayla çözdüm. Memleket için mücadele edersen, doğrularda karşına çıkıyor ve ben 2 bin liraya aldım. 28 bin lira kooperatifi kara geçirdim.
AMAÇLARI; KOOPERATİFİ ÇÜRÜTÜP KAPATMAKTI
Kooperatifi bu duruma getirmelerinin en büyük amaçları, burayı çürütüp kapatmaktı. Sorunlarımız çoktu. Şükür bir bir aştık. Bugün için Allah’a şükür aylık cirolarımızla, kazancımızda belli, ödemelerimizde belli. En büyük eksikliğimiz üyelerimiz. Üyelerimizin burada olmayışı, buranın yanında olmayışı.”

deneme bonusu veren siteler

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat