Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Aksaray’da Görülen Şap Hastalığı İLÇEMİZDE RASTLANMADI

Son aylarda Aksaray’da görülen ve Çift tırnaklı hayvanların akut seyirli, çok bulaşıcı ve zoonotik karaktere sahip viral bir enfeksiyon olan Şap Hastalığı, ilçemizde rastlanmadı.
Aksaray’da haber gündemi olan şap hastalığının görüldüğü son iki aydır gerekli tedbir alındığı öğrenildi.
Hatta 2 gün önce Aksaray ve Koyun Keçi Yetiştiriciler Başkanı Mahmut Aktürk’de, Aksaray’daki hayvan pazarının kapandığını açıkladı.
İLÇEMİZDEKİ VATANDAŞLAR DA TEDİRGİN OLDU
Aksaray’da görülen şap hastalığı nedeniyle ilçemiz halkının kafasında da; “Acaba ilçemizde bulunan büyükbaş hayvanlarından da şap hastalığı var mı?” sorusu oluşurken tedirgin olduklarını belirttiler.
Konuyu araştıran gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü, ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Ali Özyürek’li ile görüştü.
“İlçe halkımızın rahat olmasını” söyleyen Veteriner Hekim Ali Özyürekli; “ilçemiz merkez mahallerinde ve çevre mahallelerinde bulunan büyükbaş hayvanlarda sonbahar ve ilkbahar olmak üzere senede 2 defa şap aşısı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev yapan Veteriner Hekimler tarafından vurulmaktadır. Dolaysıyla, İlçemizde bu hastalıkla ilgili gerekli önlemler alındığı için hiçbir mahallemizde şap hastalığı görülmemektedir. İlçem halkımız rahat olsun.” Şeklinde konuştu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat