Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Ankara SMMM Odası Başkanından dezenfekte çalışması

Ankara SMMM Odası Başkanlığı tarafından ilçemizde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin ofisleri dezenfekte edildi. Artık en öncelikli şekilde istanbul escort kadınlara ulaşarak randevu alabilirsiniz. Dezenfekte çalışmalarına bizzat katılan Ankara SMMM Odası Başkanı Ali Şahin, Virüse karşı daha dikkatli olunması konusunda Meslek Mensuplarına uyarılarda bulundu.

Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de halk sağlığını tehdit eden Koronavirüsün salgını ile mücadele ve önlemler devam ediyor. Bu kapsamda Ankara Serbest Mühasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı (ASMMM) Başkanı Ali Şahin hafta içerisinde dezenfekte ekibi ile birlikte ilçemize gelerek, ilçemizde Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik yapan meslek mensuplarının ofislerini dezenfekte ettirdi.

“SİZİN SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Dezenfekte çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren Ankara SMMM Odası Başkanı Ali Şahin; “Pandemi döneminde meslektaşlarımızın bu pandemiye karşı korunabilmesi açısından daha önce siperlik yaptırdık. Bütün ilçelere, merkezlere dağıttık. Şimdide bürolarını dezenfekte ederek bu salgın hastalıktan korunmaları için, elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Sloganımız “sizin sağlınınız bizim için çok önemli” dedi.

Benzer uygulamayı Ankara’dada yaptıklarına değinen Şahin; “Merkezde şöyle Büyükşehir ile anlaştık. Merkezdekileri onlar yaptı ve dediler ki biz çevre ilçelere gidemiyoruz. Çünkü onların programları da çok yoğun dolasıyla çevre ilçeleri biz yapıyoruz ama bundan sonraki talepleri de merkezdeki talepleri de yine biz, oda olarak yapacağız. Yani başlangıcı Büyükşehir ile ortaklaşa yaptık. Sağ olsunlar 400 tane merkezde muhasebe bürosunun dezenfekte işini yaptılar. Bitirdiler son 2 ay içerisinde ilçeler kalmıştı. Onları da biz kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Merkez de de kendi imkânlarımız ile yapmaya devam edeceğiz” dedi.

EVDE KALAMAYANLAR GURUBUNDA İDİ!

Birçok insan riskimizin farkında olmadığına vurgu yapan Şahin; “bu pandemi döneminde sağlık çalışanları dışında en çok kaybı veren meslekler arasındayız. Şuanda sayımız 24-25’leri buldu. Bunlara iyileşenleri saymıyorum.  Tabi sürekli ilişki içerisinde olmamızdan kaynaklandı. İş yaptığımız insanlar, yanımızda çalışanlar, ailelerimiz vs vs. Pandemi döneminde evde kalamayanlar gurubunda idik. Doktorlar gibi. Hatta bu yönde bir çığlık attık. Evde kalmamız gerekiyor, bu beyannameleri erteleyin ki evde kalabilelim diye. Ama ne yazık ki kalamadık. Kalamadığımız için çalışmak zorunda kalan bütün meslektaşlarımız kaybetme durumunda kaldık. Bölüm idaresinden yıllardır taleplerimiz. Ama bu dönemde biz fedakarlık yaptığımız için, yani sonuçta bizim verdiğimiz beyannamelerden gelen kaynakla bütçeye para aktarılıyor, bu sıkıntılı dönemde bu sıkıntıyı daha az atlatabilmek açısından büyük bir katkılarımız var. O yüzden diyoruz ki yıllardır KDV talebimiz var. Serbest meslekte KDV %18 bunu %1 e mümkün değil ise en kötü ihtimal %8 e indirin. Hatta geçici olarak şuanda indirim yapılan KDV’ler var. En son talebimizde ya bari pandemi dönemi boyunca KDV’mizi  %8 e indirin ki biz biraz rahat nefes alabilelim. Tahsilat sorunumuz zaten vardı, şuanda hat safhalara çıktı. Çünkü bizim ilişki içerisinde olduğumuz insanlar ticaret erbabı olduğu için,  onların ticaretinin aksaması para kazanamaması direk bizi etkiliyor”dedi.

KİŞİSEL OLARAK DİKAT VEÖZEN GÖSTERMELİYİZ!

Biz büroları dezenfekte ederken şunu da söylüyoruz diyen Ankara SMMM Odası Başkanı Ali Şahin; “Bizim yaptığımız olay %10 luk kısmı. Geriye kalan %90 kişilerin bu vatandaş içinde geçerli, meslektaşlarımız içinde geçerli kişisel olarak dikkat ve özen göstermesi. Esas koruyucu etken kişinin kendinden başlıyor. Dolayısı ile biz çalıştığımız ortamda, dışarıya çıktığımızda, ilişki içerisinde olduğumuz insanlarla azami dikkat önemi göstereceğiz, maskemizi sürekli takacağız, dezenfektanları sürekli kullanacağız, kolonyayı bol bol kullanacağız. İhmal etmeyeceğiz. Aslında bizim böyle bir geleneğimizde var toplum olarak yıllardır özelikle bayramlarda kolonya kullanan bir toplumuz tavsiye ederiz. Bu vesile ile bu konuda meslektaşlarımızın daha dikkatli olmalarını istirham ediyoruz” dedi.

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ!

Ankara SMMM Odası Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalardan dolayı çok memnun kaldıklarını ifade eden Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yaşar Caner Dinçer; “ Oda Başkanımızın yaptığı çalışma virüs döneminde çok yerinde bir çalışma.  Meslektaşlarımıza daha sağlıklı daha güvenilir ortamda virüse karşı daha koruyucu bir önlem aldığı için, teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik yapan Orhan Gökduman ise, Sayın oda Başkanımıza böyle bir çalışma yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Bürolarımızı, bizim daha iyi bir şekilde çalışmamız ve sağlımız açısından ilaçlama yaptırması çok güzel. Bunun yanı sıra diğer konularda olsun bizim mali müşavir sorunları hakkındaki yaklaşımları olsun sürekli ilçemizi ziyaret etmesi olsun bu takdir edici ve güzel bir çalışma.  Oda başkanımıza şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.

İlçemizde bulunan tüm Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin ofislerinin dezenfekte edilmesi sonrası ASMMM Odası başkanı ve ekibi ilçemizden ayrıldı. ASMMM tarafından zaman zaman benzer çalışmaların yapılacağı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat