Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Kargın; “TEŞEKKÜR EDİYORUM!”

Sarıkaya Mahallesi Muhtarı Abdullah Kargın 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde yapılan çalışmalar nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti. 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin geçmişi hakkında bilgiler veren Kargın; “Bu günlere kolay gelinmedi” dedi.

Son aylarda yapılan tadilat, tamirat, bakım ve onarım sonrası İlçemizin gözde Sağlık Kuruluşlarının başında gelen Doktor, Personel kadrosu ve ekipmanları ile çok güzel şekilde hizmet veren 4 Nolu Aile Hekimliği hakkında Sarıkaya mahallesi Muhtarı Abdullah kargın emeği geçenlere teşekkür ederek, Sağlık Ocağının bu aşamaya gelişi hakkında bilgiler verdi.

32 yıldır Sarıkaya Mahallesi Muhtarlığı yapan ve mahallesi hakkında eskiye dönük her şeyi bilen Muhtar Kargın, Sarıkaya mahallesindeki o bina devletin binasıdır. Eskiden orası Verem Savaş İstanbul sınırsız escort olarak görev yaptı. Ondan sonrada Sağlık Grup Başkanlığı binası olarak kullanıldı.  Sağlık Grup Başkanlığı hükümet konağına taşınınca burası atıl kaldı. O zaman İlçemizde Sağlık Grup Başkanlığı yapan Taner hoca bana dedi ki, “burası devletin malı yarın buraya baliciler girer, başkaları ziyan eder, ben buraya bir sürü bakım yaptım, bu konuyla bir ilgilenir misin” dedi. Ben buradan 5 tane muhtar aldım, eskiden Özel İdare Başkanı Emrullah beyin yanına gittim.  Emrullah beyle birlikte, yanımızda o zaman İl Genel Meclis üyeliği yapan, Memiş Çelik, Hakan Ataç ve Ramazan Yöndem’le İl Sağlık Müdürünün yanına gittik. Bu bina hakkında bilgiler verdim. 5 Mahallemize hizmet verdiğini, Mustafacık mahallesinin diğer Sağlık ocaklarına çok uzak olduğunu ifade ettim. 5 mahalleye hizmet veriyor dedim. Bana Eski hastanenin altında olan Sağlık Ocağını söylediler. Bende orası hem uzak hem de Hastane ile yan yana hizmet veriyor” dedim. Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını anlattım. Sağ olsun, İl Sağlık Müdür bu bina için bir heyet gönderdi. O zaman gerekli yerler ile görüşmeleri yaparak buranın 4 Nolu Sağlık Ocağı olarak açılmasını sağladık.  O gün bu gün burası 5-6 mahalleye hizmet veriyordu. Yapılan tadilat tamirat sonrası bu kez B sınıfından A sınıfına geçti. Şimdi tüm Türkiye’ye hizmet verecek konuma geldi” dedi

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sağlık Ocağımızın bu gelişmelerinde emeği geçen, Başta Doktorları ve Çalışanları olmak üzere, tüm personeline, Orasına Kamelya yapan,  taş döşettiren ve gerekli olan tüm yardımları yapan Belediye Başkanı Memiş Çelik’e, o dönem yanımda olan İl Genel Meclis Üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı ile görüştüğünü ve dış cephe mantolama işini de yapacağını söylediğini ifade eden Muhtar Abdullah Kargın; “ Burası kimsenin malı değil. Bir çivi çakandan Allah razı olsun.  İlçemiz her şeyin en güzeline layık” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat