Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BAŞKANDAN MEYVECİLİĞİ GELİŞTİRMEK İÇİN DEV HAMLE!

Belediye Başkanı Memiş Çelik İlçemizde Meyveciliğin gelişmesi için dev hamle yaptı. Belediye Meclisine verdiği önerge ile İlçemizde faaliyet gösteren çiftçilerimizin tapulu 5000 metre kare alan belirtmek suretiyle, belediyemiz tarafından tel örgü ve meyve fidanı verilmesi” şeklindeki önergesi oy birliği ile kabul edildi. Zabıta personellerinin 2022 fazla çalışma ücretinin 790 liradan 880.00 liraya çıktığı meclis toplantısında, sözleşmeli çalışan 6 personelin her yıl belirlenen ücreti bu yıl da tavan ücretten ödenmesine oy birliğiyle karar verildi.
2022 yılının ilk Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Memiş Çelik Başkanlığında yapıldı.
Toplantıyı yeni yıl kutlaması ile başlayan Başkan Çelik, 2021 yılında yapılan çalışmaları aktardı.
GÜNDEM DIŞI ÖNERGELER:
Başkan Çelik’in konuşmasından sonra Meclise sunulan gündem dışı önergeler görüşüldü. Buna göre;
*”İlçemiz merkezinde bulunan taşkın ve sel problemi oluşturabilecek akarsu yataklarının tespit edilmesi” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak ilgili komisyona havale edildi.
*”İlçemizin tanıtımına katkı sağlayacak, ilçemize gelen misafirlerimizin anı ve hatıralarında yer alacak ilçemizi simgeleyen hatıra anıtının belirlenip uygun yerlere kurulması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak ilgili komisyona havale kültür escort edildi.
*”İlçemiz de tüm dünyada olduğu gibi son dönemlerde tarım ve hayvancılık”ı etkileyen büyük kuraklık yaşamaktadır. İlçemiz ekonomisinin lokomotifi sayılan tarım ve hayvancılık hususunda verimin artırılması için ilçemize özgü şubat ayında çiftçi ve hayvan üreticilerimize yönelik tarım takvimi” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak ilgili komisyona havale edildi.
*”İlçemizde gerçekleştirilmesi planlanan “kadın ve aile temalı” faaliyetlerin yapılması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak ilgili komisyona havale edildi.
*”İlçemizde faaliyet gösteren çiftçilerimizin tapulu 5000 metre kare alan belirtmek suretiyle, belediyemiz tarafından tel örgü ve meyve fidanı verilmesi” şeklindeki önerge hakkında konuşan Başkan Çelik; “Geçmiş dönemde seçim beyannamemizde söz verdiğimiz bir konu var. İlçemizde meyveciliğin desteklenmesi ve meyvecilik faaliyetlerinin arttırılması konusunda. Biz de 2022 yılı içerisinde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 5 bin m2 sınırlı alanlar varsa çiftçilerimizin, biz de Şereflikoçhisar Belediyesi olarak teşvik amaçlı destekleyelim dedik. Tapu kaydı getirmek üzere bu alanların meyvecilik yapılması için hem tel örgüyle çevrilmesi hem de yapılacak meyve fiden dalını bizim desteklememiz açısından böyle bir önerge vermek istedik” dedi.
Söz konusu gündem maddesi, oy birliğiyle gündeme alınarak geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi.
GÜNDEM MADDELERİ;
Gündem dışı önergelerin görüşülmesinden sonra gündem maddeleri görüşüldü. Kararları, oy birliğiyle alınan gündem maddeleri ise şöyle;
*İlçenin Üzengilik mahallesinde bulunan 218 ada 1 nolu parselin 3194 sayılı imar kanununun geçici 16.maddesi gereğince satışının yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi, oy birliğiyle karar verildi.
*İlçenin Boğaziçi mahallesinde mülkiyeti Belediyemize ait 39 ada 3 nolu parselde bulunan 309 m2 arsanın 2886 sayılı yasa kapsamında satışı için Belediye Encümenine yetki verilmesi, oy birliğiyle karar verildi.
*5393 Sayılı Belediye kanununun 25.maddesi gereğince 2021 mali yılı içerisinde gelir ve giderleri ile hesap kayıt ve işlemlerini incelemek üzere Denetim Komisyonu kuruldu. Buna göre denetim komisyonuna; Murat Atasoy, Aysun Pekmezci, Yücel Aksoy, Harun Atuğ ve İsmet Andaç’ın olmasına, oy birliğiyle karar verildi.
*”45393 Sayılı Belediye kanununun 49.maddesi gereğince kadro karşılığı tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması” maddesine göre; Belediye’de çalışan 6 sözleşmeli personelin 2022 yılı ücretinin tavan ücretten ödenmesine, oy birliğiyle karar verildi.
* Belediye Zabıta Müdürlüğü emrinde fiilen görev yapan personelin, 2022 yılı için fazla çalışma ücretinin 790 liradan 880 liraya yükselmesine, oy birliğiyle karar verildi.
*İlçe merkezi ve yakın çevresinde bulunan arkeolojik değer taşıyan alanlar ile İlçe merkezindeki tescilli yapıların tespiti hususundaki önerge hakkında İmar Komisyonunun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kadın Aile Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kültür, Turizm ve Çevre Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin ardından söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Murat Atasoy, Osmanlı haftasının öneminden bahsederek, haftayı kutladı.
Başkan Çelik, başka gündem dışı söz alan Meclis üyesi olmayınca toplantıyı, 2 Şubat Çarşamba günü saat 15.00’da tekrar toplanmak üzere sonlandırdı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat