Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Büyükşehir Belediyesi Fide Dağıttı

Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçilere, sebze fidesi dağıttı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, artan talep üzerine bu yıl yüzde 75’i hibe yüzde 25’i çiftçi katkı paylı olmak üzere İlçemizde 189 Kişiye 437 Kasa Domates, 237 Kasa Biber Fidesi dağıtımı yaptı
Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçilere desteklerine devam ediyor. Yüzde 75’i hibe yüzde 25’i çiftçi katkı paylı olmak üzere çiftçilere Domates ve biber fidesi dağıtımı yapıldı. Evren İlçesi ile birlikte İlçemizde 189 kişiye her bir kasada 205 adet olmak üzere 437 Kasa Domates, 237 Kasa Biber Fidesi dağıtımı yaptı.
Öte yandan yine BelPlas A.Ş. tarafından toprak verimliliğini artırmak amacıyla üretilen sıvı gübre de çiftçilere ilk kez ücretsiz olarak verildi.
Fide dağıtımı hakkında açıklama yapan Büyükşehir Yetkilileri; “Üreticilerimizin en önemli girdisi olan fideyi ulaştırmaya başladık. Fidenin yanı sıra bu sene ilk defa sıvı gübre de dağıtmaya başladık. Böylece üreticilerimiz için önemli olan iki girdiyi sağlamış oluyoruz. Üreticilerimizin sağlıklı ve bereketli bir sezon geçirmesini umuyorum ve Ankara’nın ihtiyaç duyduğu domatesi, biberi üreticilerimiz üzerinden sağlamayı istiyoruz. Mansur Yavaş belediyeciliğinin bir örneği olarak üreticinin her daim yanında olmaya devam edeceğiz” dediler.
Fideleri alan çiftçiler ise böyle bir anlamlı çalışma yaptıkları için başta Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat