Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ÇELİK, “BÜYÜKŞEHİR ŞUANDA ŞEREFLİKOÇHİSAR’DA YOK!”

Belediye Başkanı Memiş Çelik, Ekim ayı Meclis toplantısı sonrası yapmış olduğu açıklamasında Büyükşehir’e ver yansın etti. Büyükşehir’in ilçemizde görevini yerine getirmediğini kast eden Çelik; “ Büyükşehir yasası sonrası Büyükşehir’in yapması gereken çalışmaları var. Büyükşehir sorumluğunda olan hiçbir yerde en ufak bir çalışma yok. Ben 20 senedir, Şereflikoçhisar’da siyaset yapıyorum. 30 saat Şereflikoçhisar’da hiç su kesintisi yaşanmadı. Bak şimdi bazı beceriksizliklerin kesinlikle bertarafı yok” dedi.

Ekim ayı Meclis toplantısı sonrasında gündem dışı konuşmalarda Belediye Başkanı İle CHP’li Meclis Üyesi Eyyüp Doğan arasından tatlı sert tartışmalar yaşandı. 2014 yılında Büyükşehir Yasasının çıktığını ve bununla birlikte Büyükşehir Belediyesinin ilçemizde bazı görevleri olduğuna vurgu yapan başkan Çelik, çalışmaların yapılmadığını Ataşehir türbanlı escort söyledi.

Büyükşehir Yasasının çıktığını, Ana caddelerin bakım tadilat, temizlik gibi işlerinin Büyükşehir tarafından yapılacağına vurgu yapan Çelik; “ Büyükşehir yasası çıktı. Bu taşralarda bilinmiyor. Mesela Ankara Caddesi. Burasının temizliği, kaldırımı, bakımı Büyükşehir yapacak. Yani Büyükşehir sorumluğunda olan hiçbir yerde en ufak bir çalışma yok. Bunu ben Mansur beye de ilettim. Yani şuanda Büyükşehir burada oluşumunu tamamlayamadı. Bir Fen İşleri var, ASKİ var. ASKİ yetişmeye çalışıyor. ASKİ’nin tahrip ettiği yerlere Fen İşleri çok duyarsız kalıyor. ASKİ bozacak, Fen İşleri yapacak. ASKİ bozuyor görevini yapıyor ama; Fen İşleri Maalesef, şurasını da bizim, buraları yapalım da sokakları da ilçe Belediyesi yapsın demiyor. Temizliği de bize bıraktılar. Yani Büyükşehir şuanda Şereflikoçhisar’da yok. Niye yok, belki de kasıtlı yapıyorlar. Caddede temizlik olmazsa vatandaş beni arıyor. Başkan buraya oturmaya mı geldin, şu caddede pislikten geçilmiyor. Arkadaşlar buranın sorumluluğu Büyükşehir’in diyemiyorsun” dedi.

Zabıtalarda duyarsız. Ana caddelerdeki esnafa uyarıyı Büyükşehir yapacak diyen Başkan Çelik; “O konuda da duyarsız. Kaldırım işgalleri var. Biz yine zaman zaman müdahale ediyoruz. Bizim orada ceza kesme yetkimiz de yok. Bu yasa çıkmış. Herkes de sorumluluğunu bilecek. Biz şuanda Büyükşehir’e ait olan yerlere de yetişmeye çalışıyoruz. Bunu da her zaman söylemiyoruz. Böyle sorulursa açıklık getiriyoruz. Ama hemşerilerimiz hala şunu diyor. “ Büyükşehir buraya ne karışır. Mansur nereden bilecek bunları” diyorlar” dedi.

Ama vatandaşımız Büyükşehir Belediye Başkanına oy verdi diyen Çelik; “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ilçeden almış olduğu oylarla geldi. Onun için sorumluluk Büyükşehir’in olan yerleri var. Büyükşehir bu konuda çok duyarsız. 2 köye kum dökmeyle de hizmet yapıyoruz, olmaz. Büyükşehir gelmezse bile biz hemşehrilerimizi mağdur etmeden, Büyükşehir’in sorumluluğunda olan yerlerde de destek olacağız inşallah” dedi.

EYYÜP DOĞAN; “EN SON ŞİKAYET EDECEK ADAM SİZSİNİZ!”

Başkan Çelik’in konuşması sonrası söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Eyyüp Doğan; “Meclisimiz mazeret üretme bahane arama yeri değil. Sayın başkanım. Büyükşehir’in çalışmadığından bahsettiniz. Elbette asfaltta atılacak, hizmette yapılacak. Asfaltın altında ciddi bir çalışma var. Asfalt yapımına başlanıldığı zaman, bir yerden başlayıp çıkacak. Büyükşehir’in ciddi bir ekonomik sıkıntısı da var. Hükümet tarafından yapılan bağışlarda engellendi” dedi.

Sizinle birlikte 4 tane Büyükşehir Meclis Üyesi var. En son şikayet edecek adamda sizsiniz sayın Başkanım diyen doğan; “Bu kadar ekonomik sıkıntının içerisinde iken, bu kredilere hem onay vermeyeceksiniz, hem de hizmet bekleyeceksiniz. Şereflikoçhisar halkı Şereflikoçhisar’da Ak Partiyi tercih etmiştir, Ankara Büyükşehir Belediyesinde ise CHP’yi. Burada bizim Büyükşehir temsilcilerimiz var. Başta siz olmak üzere. Parti ayrımı yapmadan, kişi ayrımı yapmadan, ziyaret edin, gerekirse hep birlikte gidelim, ilçemize nasıl faydamız olur diye söylemiştim. Demem o ki, bura Büyükşehir’in sınırı, burası ilçe Belediyesinin sınırı. Madem öyleydi, 20 yıldır niye yapmadınız Tuzla, Yeşilova Mahallesini. Yapsaydınız da CHP’nin Belediyesine ihtiyacınız olmasaydı” dedi.

“BECERİKSİZLİKLERİN KESİNLİKLE BERTARAFI YOK!

Çelik, Doğan’a hitaben, “sen bu sabah yüzünü yıkadın mı? Dün yüzünü yıkamışsın, bugün yıkamana gerek yok! Geçmiş dönemde de hizmet yapıldı. Ben 20 senedir, Şereflikoçhisar’da siyaset yapıyorum. 30 saat Şereflikoçhisar’da hiç su kesintisi yaşanmadı. Bak şimdi bazı beceriksizliklerin kesinlikle bertarafı yok” dedi.

TÜM BELEEDİYELERİN PARASI KESİLDİ

Pandemi sürecinde sadece Ankara Büyükşehir Belediyesinin değil, tüm Belediyelerin paralarında kesinti olduğuna dikkat çeken Çelik; “ Bana pandemi öncesi aylık 1,5 milyon para geliyordu, aylık, o dönemde 600 milyon para geldi. Devlet vergi toplamayınca belediyenin gelirleri eşit bir şekilde parti ayrımı yapılmaksızın, düştü. Diğer ilçelerde hizmet varken, burada da olacak. Bizim istediğimiz şeyler çok basit şeyler. Sen şunu kabul ediyor musun? “Ankara Caddesi Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda”. De bakım.  Sadece burası değil tüm ana caddeler. Benim anlatmak istediğim şu çıkıp, oraya ilçe Belediyesi çalışmıyor, oraya bakmıyor diye de halkı da galeyana getirmeyecekler” dedi.

MİLLETİ GALEYANA GETİRMEYE GEREK YOK!

Sorumluluğu olan insanlar, çıkıp ta su kesildi, Başkanın evini basın, su akmıyor diyen bir vatandaş sorumluluğunu bilecek diyen Belediye Başkanı Memiş çelik; “Su kesintisinde aşağıda ( E90 Altında bulunan mahallelerde) bas bas bağırıp, milleti galeyana getirip, Belediye Başkanına hesabını sorun diyen bir siyasetçi ise onu ben kınarım. ASKİ’nin Büyükşehir’e bağlı olup olmadığını bilmeyerek, milletini galeyana getirirse ben bunu aydınlatmak durumundayım. Şuanda o kendini biliyor, beni dinliyor. Utanması lazım. Sorumluluğum olan yerleri de sorumluğumda olmayan yerleri de kalem kalem anlatacağım. Yapmam demiyorum. Gücümün yettiği oranda o yerlerde de hizmet yapacağım.  Pandemi döneminde ben burada çok büyük çalışma yaptım. Pandemide burada Mansur beye” ilçemizde en ufak bir çalışma yapılmadı” dedim. “Sizin şantiyeleri ben ilaçladım” dedim. Hem ASKİ’yi hem Fen İşlerini. Sağlık daire Başkanına sorun” dedim. Öyle mi dedi, Onlarda “evet Şereflikoçhisar’da çalışma yapmadık” dedi, Mansur başkan talimat verdi. Zabıta yok, Burada eleman yok” dedi.

Belediye Başkanı memiş çelik son olarak, Fen İşleri burada bazı şeyleri kale almıyor diyerek; “Caddelerin asfaltını atsın. 4 milyon alacağımız var, taa Hakverdi Altuğ döneminden kalan. Borçlarımız varsa, mahsup edin dedim. CHP Grup Başkanı kalktı, “ daha durum bakalım, 15 yıl olmadı. Bekleyin biraz” dedi. Benim paramı vermeyeceksin, ondan sonra asfalt bekleyeceksin. Ama parayı almasam da yine asfalt atacağım. Bu halkı mağdur etmeyeceğim” dedi..

Bu konuşmalar sonrası söz alan Ak Parti Büyükşehir ve Belediye Meclis Üyesi Murat Atasoy, İlçenin sorunlarını Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak İlçenin sorunlarını dile getirdiklerini, gerekli yerler için gereken kredilere onay verdiklerini ifade ederek;  İlçemiz Fen İşleri Müdüründen duymuş olduğu rahatsızlığı ifade etti.

TELEFONLARA BAKMIYOR!

Kendine ufak tefek konularda telefon ettiğimizde, telefonumuza bakmıyor, geri dönüşte sağlamıyor diyerek; “Buraya atanmış Fen İşleri Müdürü. Bizi kaleye almıyor. Ben Büyükşehir Belediye Meclis Üyesiyim. Kendisine de özellikle belirttim. Telefonlarımıza dahi geri dönüş sağlamıyor” dedi.

Gündem dışı konuşmalar farklı konuların görüşülerek tartışılması sonrası sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat