Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI AYLİN NAZLIAKA AİLE DESTEK SİGORTASINI ANLATTI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin projesi olan “Aile Destekleri Sigortası”, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka tarafından, 7 günde 13 İlçede anlatılmaya başlandı. Seçilen bu 13 ilçe arasında olan Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerinde de düzenlenen toplantılarda, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka tarafından ADS hakkında bilgi verildi. “Aile Destek Sigortasında bir ayrımcılık yapmaksızın asgari ücretin altında geliri olan her aileye dokunulacağını ve her ailenin en az asgari tutarında gelir sahibi olacağını” belirten Nazlıaka; “Genel merkezimizde hazırlanan ADS tanıtım broşürlerini de dağıtacağız ve yoksulluğun kader olmadığını herkese anlatacağız” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin projesi olan “Aile Destekleri Sigortası”, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka tarafından, 7 günde 13 İlçede anlatılmaya başlandı.
İlk olarak Ankara’nın; Akyurt, Pursaklar, Şereflikoçhisar, Evren, Bala, Haymana, Kazan, Kalecik, Çubuk, Güdül, Ayaş, Nallıhan ve Beypazarı ilçelerinde sırasıyla Aile Destek Sigortasını, sırasıyla düzenlenen toplantılarda anlatan Aylin Nazlıaka, Cuma günü de hem ilçemizde hem de Evren ilçesinde düzenlenen toplantılarda, ADS hakkında bilgi verdi.
Toplantılardan sonra her iki ilçede de, iki yoksul aileyi ziyaret etti ve çok kısa yaptığı esnaf ziyaretlerinin ardından Ankara’ya tekrar döndü.
Aylin Nazlıaka’nın ilçemiz ve Evren ziyareti sırasında; CHP Ankara Bölge Milletvekili ve PM Üyesi Tekin Bingöl, Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel, Kadın Kolları MYK Üyesi Armağan Akyüz, Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara il Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri de vardı.
NAZLIAKA’NIN ŞEREFLİKOÇHİSAR ÇIKARTMASI
İlk olarak ilçemizi ziyaret eden Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ve beraberindekiler, CHP İlçe Teşkilat binasında düzenlenen toplantıda, Partililerle bir araya gelerek Aile Destek Sigortası hakkında bilgi verildi.
MİLLETVEKİLİ TEKİN BİNGÖL;
SOKAKLARDA, CADDELERDE, KÖYLERDE, KENTLERDE, EVLERDE BİZ VARIZ, HAKLIYIZ, KAZANACAĞIZ!
Toplantıda ilk söz alan Milletvekili ve PM Üyesi Tekin Bingöl; “Türkiye’nin çok önemli değerlerinden birisi olan Tarkan, dün yeni bir parçayı toplumla paylaştı. Adı çok ilginç; geççek, geççek.. Evet, bütün bu olumsuzluklar, bir gün mutlaka ve o gün çok yakın bitecek. Önce birlikte, o malum sarayda oturan zatı, oradan yurttaşlarımızın o değerli oylarıyla indireceğiz. Oraya halkın gönlünde taht kuran hiçbir şekilde ayrım yapmayan, bütün yurttaşlarımızın inancı, mezhebi, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun aynı gözle bakan bir 13.Cumhurbaşkanını oturtacağız. Ve o halkın Cumhurbaşkanı olacak. O Cumhurbaşkanıyla birlikte güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden inşa edeceğiz. İnşa ederken 19 yıllık iktidarlıkları boyunca Cumhuriyetle hesaplaşmaya kalkanlardan kanun önünde, adaletin önünde hesap soracağız.
Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Sizde, Şereflikoçhisar’ın şerefli yurttaşları olarak adım adım Koçhisar’ın bütün mahallerine gittiğinizde bunu böyle anlatın. Bir defa umutsuzluğa asla yer yok. Yeniden hayallerimizi yeşerteceğiz, yeniden umutlarımızı büyüteceğiz. Ve bütün çözüm önerileri Cumhuriyet Halk Partisi’nde var. Bugün Kadın Kolları Başkanımızın ve arkadaşlarımızın Koçhisar’da daha geniş bir şekilde duyuracağı “Aile Destek Sigortası” çok önemli.
20 milyona yaklaşan bir yoksul kitlesinin sorunlarını önemli ölçüde çözecek bir proje. Detaylandırılmış, alt yapısı hazırlanmış, nasıl çözüleceğine çok vakıf olan kadrolarımızla bütün bu sorunları çözeceğiz.
Biz israfı önleyeceğiz, Yolsuzlukların, hırsızlıkların mutlaka önüne geçeceğiz. Liyakat esasına göre devletin bürokrasisini inşa edeceğiz. Yandaş duygularıyla, partizanca bir anlayışla asla davranmayacağız. Bunun örneği CHP’li Belediyelerdir.
Hatırlayalım, yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı olan zat ve AKP yöneticileri, “sakın ha, CHP’li Belediyelere oy vermeyin. Zira onlar Belediye’ye gelirlerse sosyal yardımları kesecekler” diyorlardı. Bunun bir yalan olduğunu Cumhuriyet Halk Partili Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Tekirdağ… bütün Belediyelerimiz tüm Türkiye’yi kucaklayarak gösterdiler. Asla ayrım yapmadılar.
Peki bu iktidar ne yaptı? Hırsını alamadı. “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesinden hareketle milletin iradesi olan o sandıktan çıkan sonuçları asla hazmedemedi. Ya vatandaşlarımızın o sosyal yardım olmak adına yaptıkları yardımlara bile el koydular, gasp ettiler.
İşte bunların anlayışı bu. İktidara geldiğimizde bunların hepsini değiştireceğiz. Fakirin, fukaranın, yoksulun, çaresizin, engelin, emeklinin, esnafın, onurlu tüccarın, onurlu şerefli sanayicinin dostu olacağız, onların yapacakları bütün yatırımların önünü açacağız. Ama eşit bir şekilde, ayrımsız bir şekilde. Ama Türkiye Cumhuriyetini büyütecek bir büyük anlayışla iktidara geleceğiz, bunu mutlaka sizlerle başaracağız.
Sokaklarda biz varız, caddelerde biz varız, köylerde biz varız, kentlerde biz varız, evlerde biz varız…Mutlaka ama mutlaka haklıyız kazanacağız” dedi.
AYLİN NAZLIAKA: HER KAPIYI AÇACAK BİR PROJEMİZ VAR; “AİLE DESTEK SİGORTASI”
Daha sonra söz alan ve “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdik” diyerek konuşmasına başlayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka; “CHP Ankara Bölge Milletvekili ve PM Üyesi Tekin Bingöl, Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel, Kadın Kolları MYK Üyesi Armağan Akyüz, Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara il Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte ziyaret ederek sizlere Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdik” dedi.
Akyurt’ta ve Pursaklar’da alan konuşması yaptıktan sonra bir vatandaşın cüzdanını göstererek, cüzdanında sıfır lira olduğunu ve “ay sonunu nasıl getireceğini bilemiyorum” dediğini, bir gencin yanına yaklaşarak “ben daha iyi durumdayım” diyerek cebinden metal 1 TL çıkararak, ”bozdur, bozdur harca” dediğini belirten Aylin Nazlıkaka; “cebinde sadece 1 TL var, bir de geleceksizlik, umutsuzluk var. Ama o genç kardeşimize de, o emeklimize de şunu söyledik: asla ve asla umutsuz olmayın. Çünkü artık geliyor gelmekte olan. Onun için bu düzen değişecek. Ama bu düzeni sizlerle, örgütümüzle birlikte değiştireceğiz. Bu düzeni inançla, kararlılıkla, saha çalışmaları yaparak hep birlikte değiştireceğiz. Çünkü, şunu çok net görebiliyoruz. AKP ve küçük ortağı sahip çıkabiliyor mu? Çıkamıyor.
Biz projelerimizle, kadrolarımızla hazırız. Hatta onlar “3 Y” dediler; Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk.. Üçünü zirve yaptıkları gibi dördüncü Y de eklediler; “yüzsüzlük” diye. Biz, bu onların 4 Y’sine karşılık biliyoruz ki şu anda “Zam, Zulüm, Zindan”, 3 Z var ama Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımıza 3 T’yi vaat ediyoruz; Yeni kadrolar, yeni kurumlar, yeni kurallar.. Ve iktidara geldiğimizde yeniden üreten bir Türkiye’yi şaha kaldıracağız. Yeniden üreteceğiz.
Ben üç dönem Ankara Milletvekilliği yapmış olan bir kardeşiniz olarak sık sık Şereflikoçhisar’ın sıkıntılarını gündeme getiriyordum. Şimdide yine Ankara Milletvekillerimiz, Parti yöneticilerimiz her fırsatta getirmeye devam ediyorlar. Ama artık dile getiren değil, bunları bire bir değiştiren olmak istiyoruz. 31 Mart’ta nasıl bahar havası estiğiyse Ankara’da, İstanbul’da.. bir çok ilimizde şu an Türkiye’nin nüfusunun yarıdan fazlasını içeren bir çok ilimizde biz istiyoruz ki o bayrağı Şereflikoçhisar’da da dalgalandıralım, biz istiyoruz ki genel seçimlerde de çok farklı bir oy alarak çok daha farklı başarılı bir sonuç elde edelim. Bunu yapmaya hazır mısınız? Dünden hazır bir ekip olduğunu görüyorum, gözlerden. O zaman elimizde altın anahtar diyeceğimiz, her kapıyı açabilecek bir projemiz var. Aile Destek Sigortası…”dedi.
AİLE DESTEK SİGORTASI NASIL BİR SİGORTA?
Aile Destek Sigortası hakkında bilgi veren Aylin Nazlıaka; “Bu proje aslında yeni bir proje değil. Uluslararası çalışma örgütünün 9 sigortasından bir tanesi. 8 sigortası şu anda aktif şekilde uygulanıyor. Ancak bu 9.sigortayı hayata geçirmediler. Ve sizlerin vatandaş olmaktan kaynaklı olan anayasal hakkınızı, sosyal devlet olmanın gereğini, size adeta lütuf gibi olmak isteyen bir anlayış tarafından yönetiliyoruz şu anda. Ve benden olan – olamayan diye bir ayrımcılığın olduğu, kendisine oy vermeyenlerin ötekileştirildiği, bir anlayış tarafından yönetiliyoruz.
Biz diyoruz ki; bu Aile Destekleri Sigortasını hayata geçirdiğimizde, böyle bir ayrımcılık yapmaksızın, asgari ücretin altında geliri olan her aileye dokunacağız. Her ailenin en az asgari tutarında gelir sahibi olmasını temin edeceğiz.
Yoksulluk bir kader değildir. Bir kişi yoksul olarak doğabilir ama yoksul olarak ölmemelidir. Ve bu yoksulluk çemberini kırabilmek aslında öncelikle devletin görevidir. Devlet, vatandaşına olanaklar sağlamalıdır. Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmelidir. Ve böylelikle herkesin minimumda bir gelir seviyesine ve refah seviyesinde sahip olmasını temin etmelidir” şeklinde konuştu.
ADS’DE HERKES BİR GELİR SAHİBİ OLACAK VE YOKSULLUK BİR KADER OLMAYACAK
Herkesin bir gelir sahibi olacağını ve yoksulluğun bir kader olmayacağını belirten Nazlıaka; “Aile Destekleri Sigortasında, biz haneye yardım yapacağız. Haneye yapılacak olan bu sigortada illa bir aile olmak zorunda değil. Tek başına yaşayan bir erkek diyelim ve geliri asgari ücretin altında. İşte ona da yine aynı şekilde devlet desteğiyle minimum ücrette asgari ücrete denk gelecek kadar bir maddi yardım sağlanacak. Ve hiç şüphesiz sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek mantığıyla gerçekleşecek. Hiç kimsenin onuru zedelenmeyecek. AKP döneminde müthiş bir ahlak çöküntüsü yaşıyoruz. Devletten yardım alan, yardım almayan ve büyük ihtimalle CHPli olan komşusuna o yardımları göstere göstere evine getiriyor; “bak gördün mü? Ben nasılda bu yardımları aldım, sen alamadın” dercesine bir bakış atıyor. Bu onur kırıcı ve itibar zedeleyicidir. Biz böyle yapmayacağız. Eğer o hanede kadın varsa, yapılacak olan yardım kadının hesabına yatırılacak. Kadın yoksa erkeğin hesabına yatırılacak. Yardım alacak kişi, tıpkı ücretli çalışan bir işçi gibi, bir memur gibi ay sonunda gidecek bankada parasını çekecek, böylelikle herkes bir gelir sahibi olacak ve yoksulluk bir kader olmayacak” dedi.
AMAÇ, ADS’YE İHTİYAÇ DUYMAYACAĞINIZ BİR YAŞAM STANDARDINA SAHİP OLMANIZ
ADS’nin amacını da açıklayan Nazlıaka; “Aile Destekleri Sigortası kapsamı içerisinde olan ailelerdeki işsiz gençler de kamuda istihdamda önceliklenecek. Yani ailenizde işsiz genç var ve aile destekleri sigortasından faydalanıyorsunuz ve kamuda bir istihdam gerçekleşecek. İşte sizin çocuğunuz daha önce işe alınacak. Burada amaç, aile destekleri sigortasından faydalanan ailelerin gelir düzeylerinin yükselmesi. Yani bir kez Aile Destekleri Sigortası kapsamına girdiniz, o hep devam edecek diye bir şey olmayacak. Amaçlanan, sizin aile destekleri sigortasına ihtiyaç duymayacağınız bir yaşam standardına sahip olmanız” dedi.
EMEKLİLERİMİZİN YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTECEĞİZ
Emeklilerin yaşam standardının da yükseleceğini söyleyen Nazlıaka; “Başka bir şey daha yapılacak. Emeklilerimizin minimum asgari ücret almasını temin edeceğiz. Emeklerimiz için şunu yapacağız. Emekliyken yeni yerleri gezip, görebiliyor musunuz? Biraz çıkayım, şuralara gideyim, yeni tatlar tadayım, yeni yerler göreyim diyebiliyor musunuz? Diyemiyorsunuz, ayı getiremiyorsunuz hatta bayramlarda torunlara belki harçlık bile veremiyorsunuz.
Bizler, emeklilerimizin yaşam standardını da yükselteceğiz. Aile Destekleri Sigortası kapsamında olan emeklilerimizi, Kültür Bakanlığımızla yapacağımız protokol çerçevesinde bedava turlar ayarlayacağız. Böylelikle emeklilerimiz hem iyi bir gelire sahip olacak hem de gezecek, tozacak, yeni yerler görecek, hayatın keyfini çıkartacak” ifadelerini kullandı.
KADINLARIN DAHA FAZLA HAYATA KATILMASINI SAĞLAYACAĞIZ
“Kadınların daha fazla hayata katılmasını sağlayacağız” diyen Nazlıaka; “Yine Kadınlar açısından yerel yönetimlerle birlikte yapacağımız çalışmalar doğrultusunda, kreş, alzheimer merkezleri, yaşlı bakım evleri, konut evleri, otizm merkezleri, engelli evleri, mola evleri gibi birtakım hizmetlerin sunulmasını sağlayarak kadınların daha fazla hayata katılmasını sağlayacağız. Ailede engelli varsa ona bakacak sadece kadının görevi değil ama şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu tabloda bu sorumluluk daha çok kadının üzerinde” şeklinde konuştu.
HEP BİRLİKTE PARTİMİZİ DE, ÜLKEMİZİ DE ŞAHA KALDIRACAĞIZ
Yapılan çalışmalarla partiyi ve Ülkeyi şaha kaldıracaklarını da ifade eden Nazlıaka; “Onun için bizler, kadın-erkek birlikte kurduk bu Cumhuriyeti. Yine kadın-erkek hep birlikte şaha kaldıracağız. Bunun içinde eşit bir Türkiye yaratmamız gerekiyor, adil bir Türkiye yaratmamız gerekiyor, özgür bir Türkiye yaratmamız gerekiyor ve hepimizin geleceğe umutla bakacağa başta gençlerimiz olmak üzere gelecek kaygısı yaşamayacak bir Türkiye yaratmamız gerekiyor. Tarkan’da demiş; “geççek”, geçiyor, artık geçmek üzere, artık geliyor gelmekte olan.
Ben sizlerden, özellikle kadın örgütlerimizden Aile Destekleri Sigortasıyla ilgili olarak Genel Başkanımızın bir videosu var, o videoyu izlemenizi, sizlere broşürler bırakıyoruz, bu broşürleri, ev ev dolaşarak dağıtmanızı, özellikle yoksul hanelere bundan bahsetmenizi, onların umutsuz olmadığını, bizlerin umudun elçileri olarak onları ziyaret ettiğimizi ve ilk seçimlerden sonra Ülkenin de, onların da kaderinin değişeceğini anlatmanızı istiyoruz. Hep birlikte partimizi de, Ülkemizi de şaha kaldıracağız”dedi.
İLK SEÇİMLERDE BİRLİKTE İKTİDARA GELECEĞİZ
Konuşmasının son kısmında, ilk seçimlerde iktidara geleceklerini de söyleyen Nazlıaka; “Biliyorsunuz adalet yürüyüşü ile başlayan daha sonra Millet ittifakı kurarak seçimlerde büyük bir başarı elde eden, arkasından 31 Mart ve İstanbul için 23 Haziran seçimleriyle birlikte yerel seçimlerde de müthiş bir başarı elde edilmesini sağlayan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, şimdide ittifakın genişleme sürecinin mimarisini üstlenmiş durumunda ve hafta sonu 6 liderin yan yana gelerek yapmış olduğu o toplantı, birilerinin ne kadar rahatsız etmiş görüyorsunuz. Bu da bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösteriyor. Onlar rahatsız olmaya devam etsinler, biz de sahada olmaya, çalışmaya, halkımıza doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Ve ilk seçimlerde, dostlarımızla birlikte iktidara geleceğiz.
Bu duygularla, hepinize şimdiden yapacağınıza inandığım, benim de çok sıkı bir şekilde kimler, nerelere ziyaret etti diye raporları takip edeceğim çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Tekrar Şereflikoçhisar’a geldiğimizde daha fazla yeni üyeyle bizleri kucaklayacağınıza yürekten inanıyorum” ifadelerini kaydetti.
YENİ ÜYELERE ROZET TAKILDI
CHP’nin üyesini biz geldiğimizde iki katına katladık ve üye kayıtlarımız devam ediyor” diyen CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı; “CHP ailesi büyük bir ailedir. CHP ezilenin karşısında, özgürlüğün, demokrasisinin, insan haklarının, umudun tek partisidir” şeklinde konuştu ve yeni üye olan 6 kişinin rozetleri, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Milletvekili Tekin Bingöl tarafından takıldı.
Nazlıaka, toplantıdan sonra iki yoksul ailenin evini ziyaret ederek, hem sıkıntılarını dinledi hem de Aile Destekleri Sigortasını anlatarak bilgi verdi.
Çok kısa yapılan esnaf ziyaretinin ardından da CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Milletvekili Tekin Bingöl ve beraberindekiler, Evren ilçesine giderek, buradaki aynı programı orada da gerçekleştirdiler.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat