Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Eğitim Bir-Sen Öğretmenlerle Bir araya Geldi

Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilciliği, düzenledikleri yemekte öğretmenlerle bir araya geldi. Yemeğe; Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkanı Memiş Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan, Eğitim Bir-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Yüksel Haşlak ile Yardımcıları Nevzat Öylek, Rıza Ünver, İlhan Kıymaz ve sendikanın üyeleri katıldı.
Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilciliği, düzenledikleri yemekte öğretmenlerle bir araya geldi.
Uğur Işılak Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemeğe; Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkanı Memiş Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan, Eğitim Bir-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Yüksel Haşlak ile Yardımcıları Nevzat Öylek, Rıza Ünver, İlhan Kıymaz ve sendikaya üye olan öğretmenler katıldı.
ÜZEYİR ÇETİN;
Yemekte konuşma yapan Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Üzeyir Çetin; “Pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıldır bir araya gelememiştik. Şuanda pandemi bitmiş değil ancak azami dikkat edilerek sizlerle bir arada olalım istedik.
Eğitim-Öğretimde ilk yarıyılın sonuna geldik. Uzun süre yüz yüze eğitimden mahrum kalan öğrencilerimiz ve siz öğretmenlerimiz, bu ilk dönemi Allah’a şükürler olsun yüz yüze tamamladık. Emeklerinize sağlık. İnşallah ikinci dönemimiz de sıkıntısız bir şekilde tamamlanır.
Sendikamız, 2011 yılından itibaren ilçemizde ve tüm Türkiye’de yetkili sendika ve kamu sendikacılığında lokomotif görevi yapmaktadır. Sendikamız bu manada gerek memurlarımızın özlük haklarında, gerek içtimai hayatta ve gerekse Türkiye’nin temel iç ve dış meselelerinde söylemleriyle ve eylemleriyle ışık tutmaktadır. Milletin ve ümmetin hiçbir sıkıntısına arkasını dönmemiş ve görmezden gelmemiş, her zaman elini taşın altına koymuş olan bir sendikayız.
6.dönem toplu sözleşmemizde birçok kazanım elde ettik ancak, altın vuruşu 3600 ek gösterge ve sendikalı olana 500 TL Toplu Sözleşme ikramiyesidir. Bu kazanımlar, memur sendikacılığında bir çığırdır. İnşallah siz değerli üyelerimizin desteğiyle daha çok mücadele edecek ve daha çok kazanımlar elde edeceğiz.
Eğitim Bir Sen, tüm kamu çalışanları için olduğu gibi üyeleri için de birçok hizmetler sunmaktadır. Şube Müdürlüğü sınav kitabı, yönetici atama sınav kitabı, aday öğretmen sınav kitabı gibi öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için “Bir bilenle bilge nesil” projemiz kapsamında binlerce kitap okutuyoruz ve dereceye girenlere ödüller veriyoruz. Yine kısa film yarışmalarımız ve fotoğraf yarışmalarımız, yıllardır devam eden hayata dokunan hizmetlerimizden. Her yıl bütün üyelerimize mutlaka bir hediyemiz olur. Kısacası Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen hayatımızın her alanında yer almaktadır”dedi,
YÜKSEL HAŞLAK;
Eğitim Bir-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Yüksel Haşlak da yaptığı konuşmasında; “Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen olarak Ülkemizin bir çok şehrinde bir çok kıymetli akademisyenlerle yapmış olduğumuz konfederasyonlarda, İstanbul sözleşmesinin kaldırılması için ciddi bir mücadele verdik. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.
Bir Sivil Toplum Örgütü olarak yapmış olduğumuz çalışmalar; ne öyle ek derslerle, ne maaşlara zamlarla, ne nöbete ücretlerle ifade edilecek çalışmalar değil. Sivil Toplum Örgütü olarak bu Ülkenin harcında, bu Ülkenin geleceğinde cümle kurmaya toplumumuzun menfaatine olan her şeyde, yanında ve tarafında durmaya gayret gösteriyoruz.
Sendikamız, Ülkemizin geleceğine dair neler yapıyor? diye düşündüğümüz zaman yani sizlerden kesilen aidatlarda İstanbul’da 100 bin, Ülke genelinde 3 milyon öğrenciye kitap alıp seçme komisyonda seçme kitaplar alıp gençlerimize dağıtıp, gözetmen öğretmenlerle onlara kompozisyonlar yazdırarak geleceğe dönük bizlere önder olan, önde giden fikir babalarımızın kıymetli yazarlarımızın eserlerini okutuyoruz. Böyle bir çalışmaya imza atmışız. Bunu her sene yapıyoruz.
İkinci olarak İHA yetim projesi. Şuanda İslam coğrafyasında 480 bin yetim var. Bu 480 bin Müslümanlarını kızıl harç bakıyor. 60 bin yetime de İHA bakıyor. Bizde memur sen olarak İHA’yla birlikte coğrafyamızın yetimlerine katkı sunmak, annesiz babasız evlatları geleceğe hazırlamak adına böylesine bir projeye destek veriyoruz.
Üçüncü olarak Ülkemizin müfredat çalışmaları, okul öncesinden son sınıfa askeri liselerine tüm eğitim kurumlarına kuranı kerim dersleri, siyer dersleri, temel dini bilgiler derslerini vererek, aynı şekilde çalıştaylar yaparak, ilköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim raporlarını hazırlatarak Ülkemizin geleceğine katkılar sunmaya çalışıyoruz.
Ülkemizin tüm renkliliklerine ve farklılıklarına cümle kurup, gönül köprüleri kurmaya çalışan bir teşkilatın mensuplarıyız. Şunu kesinlikle unutmayalım; kıymetli dostlar, zorbaların sadece görünüşte garip geldiklerini, gerçekte kazanımların ise inananlar olduğunu unutmayalım” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra ilçemiz müzisyenlerinden olan Çağlayan Demirez’in seslendirdiği şarkılar dinlendi.
Yemek, sohbet eşliğinde sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat