Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

TKDK 11.Başvuru Çağrısında Bulundu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı desteği kapsamında %55-65 oranında hibe verilecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik organize edilen toplantıda, ilçemizde 11’inci Başvuru Çağrısında bulundu. Düzenlenen toplantıda; Ipard II ve TKDK kapsamında projeleri kabul edilen çiftçilere % 55 – 65 oranında hibe desteğinin verileceği belirtildi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik organize edilen toplantıda, ilçemizde 11’inci Başvuru Çağrısında bulundu.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme konusu hakkındaki bilgiyi, TKDK Ankara İl Koordinatörü başvuru kabul uzmanı Uğur Zengin tarafından verildi.
Toplantıda, destekten faydalanmak için başvuruda bulunan ve projeleri kabul edilen çiftçilere %55-65 oranında hibe desteğinin verileceği özellikle belirtildi.
Bugüne kadar Şereflikoçhisar’dan 70 projenin TKDK tarafından değerlendirildiğini belirten Uğur Zengin; “70 projenin iki tanesinin süt çiftliği, 4 tanesinin kırmızı et üreten besi çiftliği, 64 tanesinin de bitkisel ürünlerde destek verildi” dedi.
Zengin ayrıca; “TKDK bu ayın 19’unda bir ilan yayınladı. Yapım işleri içermeyen projelerin alımı için 11.başvuru çağrı ilanına çıkmış durumundayız. Başvuruların son teslim tarihi ise 11 Şubat 2022 saat 18.00’a kadar.
Süs bitkileri ve tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi, mantar, fide-fidan ve çiçek soğanı yetiştirilmesi, arıcılık, zanaatkarlık, katma değerli ürünler ve yöresel ürünlerin üretimi, kırsal turizm ve rekreasyon alanları, su ürünleri yetiştiriciliği ile sadece kooperatiflere özel makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarına, bütçesi 5 bin ila 500 bin Euro arasında olan, %55 – 65 oranlarında hibe desteği verilecek olup hibe desteği kapsamındaki iş ve işlemler için KDV muafiyeti sağlanacak.
Söz konusu hibeye; gerçek kişiler, tüzel kişiler, çiftçiler veya hane halkı üyeleri başvuru yapabilecekler” dedi.
Toplantı, soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat