Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

HAVVA ÖĞÜT COŞTU(RDU)

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İlçemiz Belediyesi tarafından kadınlara özel düzenlenen programa katılan Havva Öğüt, söylediği şarkılarla kadınları coşturdu. Başkan Memiş Çelik’in, açılış konuşmasıyla başlayan konserde, Havva Öğüt’ün şarkılarıyla kadınlar gönüllerince eğlendiler. Yaklaşık iki saat süren konser, Havva Öğüt’le çekilen fotoğraflar sonrası sona erdi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İlçemiz Belediyesi tarafından kadınlara özel düzenlenen programa katılan Havva Öğüt, söylediği şarkılarla hem coştu, hem de programa katılan kadınları coşturdu.
Konser, Uğur Işılak Kültür Merkezi Düğün Salonunda saat 19.00’da başladı. Salon, konser başlamadan 2 saat önce Havva Öğüt’ün sevenleri tarafından doldu.
Sevenlerinin sevgi seliyle karşılaşan Havva Öğüt de, söylediği şarkılarının yanı sıra güler yüzü, sıcak ve samimi davranışlarıyla kadınları adeta mest etti.
AÇILIŞ KONUŞMASI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konser, açılış konuşmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Belediye Başkanı Memiş Çelik; “Havva anamızdan günümüze kadar varlığımıza vesile olan tüm kadınlarımız ve annelerimiz, ebediyete intihal etmiş tüm annelerimizi ve kadınlarımızı rahmetle anmadan sözlerime başlamak istemiyorum.
Amerika’da bir dönem emekçi kadınlarımızı daha rahat ortamlarda çalışmalarını sağlamak için yaptığı eylemde, Amerika polisinin kadınları bir fabrikada kapalı tutup, bu fabrikada çıkan 129 kadının yanmasıyla bazı ülkelerde, 8 Mart’ı Kadınlar Günü olarak ilan ettiler. Daha sonra 1977 yılında Birleşmiş Milletler kararıyla 8 Mart Dünya Kadınlar günü olarak ilan edildi.
Bizim Ülkemizde ise 1921 yılında resmi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edildi. Ben tekrar 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum.
Kadın Günü sadece bir günle sınırlı değil. Dinimiz şöyle diyor; Peygamber efendimizin hadisi şeriflerinde, kadınlarınıza iyi davranınız. Çünkü o kadınlar sizlere, Allah’ın emanetidir. Yine bir hadisi şerif diyor ki; Cennet anaların ayakları altındadır. Yani bu sözleri dinimiz kadınları en yüce mertebelere oturtmuş, getirmiş yani kadınlar islam dininde gerçekten küçültmeyerek istediği ölçüde değer veren bir dinimiz vardır. Bu hiçbir dinde bu şekilde kadınlara değer verilmemiştir. Sadece İslam dinimizde kadınlara değer verilmiştir.
Yine Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyarak kadınları hak ettiği değeri vermiştir.
Kadınlar her alanda mevcut, kendilerini gösteriyor. Her başarının arkasında da kadınlar vardır. Siyaseten baktığımızda; Ak parti iktidarında gerek Mecliste olsun gerek yerel yönetimlerde olsun kadınlara temsili olarak her alanda görev verilmiştir.
Bugün itibariyle TBMM’de kadınları temsil eden 101 kadın milletvekillerimiz mevcuttur. Yine Belediye Meclislerinde bizim Ankara’da şu anda her ilçede bir Meclis üyesi var. Ankara Büyükşehir Meclisinde 11 kadınlar sizleri temsil ediyor ve ilçemizde de şuan bir kadın Belediye Meclis üyesi mevcuttur. Yani kadınlara her alanda yetki verilmekte. Sivil Toplum örgütlerinde, yerel yönetimlerde, parlamentoda Ak parti iktidarı döneminde ve kabinede 8 bayan temsil etmektedir. Tabi baktığınızda yeterli mi? Değil. Her alanda en az %50 temsil hakkı verilmeli diye düşünüyoruz.
Kadını bir meta olarak gören tüm toplumlar, kaybolmaya, yok olmaya, karanlığa hapsolmaya mahkûmdurlar. Bizler, kutsal kitabımızın emirlerini yerine getirerek annelerinize, eşlerinize, kız kardeşlerinize ve tüm kadınlara göstereceğiniz nezaket, saygı ve sevgiyle aslında yarınlarımızın güzelleşmesine katkı sağlamaktadır. Çünkü, kadının değdiği her yer güzelleşmektedir” diyerek önümüzdeki günlerde bu tür programlarda hanım kardeşlerimizle farklı farklı programlarda bir araya getirmek istediğini belirterek konuşmasını bitirdi.
Konuşmadan sonra Havva Başkan Memiş Çelik, Havva Öğüt’e çiçek takdim ederek kadınlar gününü kutladı.
VE KONSER
Açılış konuşmasından sonra Havva Öğüt’ün konseri başladı.
Güler yüzü, sıcak ve samimi davranışıyla kadınları ayrıca mest eden Havva Öğüt, söylediği şarkılarıyla kadınları coşturdu.
Yaklaşık iki saat süren konser, Havva Öğüt’le fotoğraf çektirmek isteyen kadınlar arasında çıkan arbede sonrası sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat